Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky dneska mě manža velice mile překvapil. připoměl mi SMSkou, že si mám vzít prášky (včera jsem si stěžovala, že jsem málem zapoměla) a dneska odpoledne mi řekl že si vzpoměl že už za 9 dní si jedeme pro mimísky.
Tak to mi udělal ohromnou radost
Ahoj, zdravím po dlouhé době všechny známé i neznámé
![]()
Tak jsem hned zkontrolovala seznámek a jsem nadšená. Míša dvojčata a Šmoulánek dokonce troj…, holky moc gratuluju. Doufám, že jste si všechny užili léto, koukám Andri je v plném proudu IVF a Vlaďka si teď půjde jako já
pro zmrzlíky. Já mám už jen dva, tak to teď musí vyjít
![]()
A Lena čeká holčičku, taky moc gratuluju.
A nesmím zapomenout na gratulace k narození - Helli,Zuzi, Barbánek, Stellinka. Máte krásná miminka
![]()
A všem kdo ještě nemá držím moc palečky, aby se to co nejdříve povedlo.
Habi
Ahojky holčinky!!!
Andri , tak po dnešní kontrole jsme si obě vyměnily role
. V pondělí jsi ty byla smutná a já nadšená a po dnešku je to naopak
. Dneska mi paní doktorka řekla, že levý vaječník je nějak opožděný, folíci tam jsou menší, takže to vypadá, že k použití budou vajíčka jen z pravého. Jsem z toho dost skleslá, můj optimizmus se nějak vytrácí. A nějak se zase moc bojím. Ach jo, ať už je to za námi. Počet nevím, ani jsem neměla odvahu se zeptat, abych nebyla ještě smutnější. A sliznice v pondělí i dnes 8 mm, není to málo?!!!
Jo, a zítra tam jedu zase, 7.30, a prý budem ukončovat. Nevíte co to znamená? Já jsem totiž už potom nebyla schopná se ptát vůbec na nic. V sobotu jdu na punkci, už je to víceméně definitivní. Co se týká PK, nikdo to tam zatím s námi neprobíral, to asi teprve přijde.
Jéžiš, já mám zas dneska po delší pauze nějakou depku. Hrdinka někam odešla a teď je zas ze mě ten vyplašený zajíček
.
Hehe, já se vás tu ptám dnes večer na něco, co se dozvím zítra ráno v CARu. Já jsem fakt ťula
.
Holky, moc nám všem držím palce, ať už to KONEČNĚ VYJDE!!!
Vladko, Hab, Andri, Perlo , Filo, Marcino a vsechny ostatni, na které jsme zapomněla - mooc drzim palce a nezapomente. ze za mesic uz jste tehotne!!! Tak s echovejte zodpovedne
![]()
pa a myslím na vás
Ahojda,
Habi - ráda Tě tu po dlouhé době vidím !!!! A kdy máš naplánovaný ET? Taky teď začátkem září jako Vlaďka? Držím palce!!!!
Sutko - jak vůbec dopadlo to Vaše trénování spaní ve spacáku? Přihoď nám veselé historky malýho, ať je tu veseleji ![]()
Perlo - neboj, i na jednom jich roste dost a Dr. ti určo všechno dneska řekne a klidně se i ptej, jsou tu přeci pro nás. K té sliznici - k zabydlení je prý potřeba 8 mm, tže máš dobrou a hlavně pořád ještě poroste, neboj!
Leno - ty už máš teda človíčka v břiše! Už je Sofča pěkně veliká, to bude krásná holčička!!!
Vladko - i takové maličkosti udělají radost, že? Máš doma zlato ![]()
Sutko - přehlédla jsem asi, co ty výsledky amnio? Už je máte?
Sluníčko - a co ta genetika ????
Věřím, že vše vám vyšlo ukázkově na 1* !!!! A jestli pořád čekáte, tak DRŽÍM PALCE ![]()
Ahoj holky, jsem tady dnes poprvé, ráda bych si sVámi povídala. Taky mě čeká ICSI asi začátkem září. O miminko se snažíme 15 měsíců, je mi 26 let a vdaná jsem 4 roky. 29..8. jdu na kontrolu vaječníků, právě prožívám stimulaci. transfér mi budou provádět na klinice Unica v Brně. Byla jste tam některá?
Čusík Eva
Vítam tě Evičko a držím palce. Uričitě tam některé holky chodí, ozvou se ti.
Andri, amnio se dozvím bud tento nebo příští pátek, takže jsem ve fázi očekávání, ale snad bude vše O.K.
Ahoj Sutko, děkuji za přivítání. Jsem zvědavá, jestli mi holky předají nějaké informace. Jdu na první IVF, tak vlastně pořádně nevím, co mě čeká. O Unice jsem zatím slyšela samé chvály, tak se těším, co na to ostatní holky. ![]()
Ahoj Evi, pojď mezi nás
Já chodím do Prahy, tže v tomto ti nepomohu, ale určitě tu někdo z Brna bude - mrkni na seznam, v něm to je napaný kam kdo chodí.
A jak snášíš stimulaci? Držím ti palce!!! Taky stimuluji (2.IVF), už se blížím ke konci - v pondělí mám odběr.
Hodně štěstí!!! Andri
Ahojda, tak už jsem domááá!
Nejdřív se musím omluvit za to včerejší zmatkování - no jo, já už jiná nebudu, však už mě znáte
! Ale už jsem se zase hodila do pohody.
Sutko - díky díky díky, že na nás myslíš, my na tebe taky
! Moc držím palečky ať ti všechno dobře dopadne, a taky že dopadne!!!
Andri - tak jsem se dneska odhodlala a zeptala jsem se na ten počet vpravo
. Řekla jsem jí na rovinu, že jsem z toho byla včera smutná, že z levého nic zřejmě nebude. Ale zase mi zopakovala, že si z toho vůbec nemám dělat hlavu, že na tom jednom je jich dost, prý tak 10 nebo 11. To ale samozřejmě neznamená, že je v každém zralé vajíčko, že jo?! Ale i tak mě uklidnila.
Dneska jsme se konečně bavili na téma ISCI a PK. Takže ISCI mít budem, minimálně u šesti (pokud budou
). Prý to sice u nás není bezpodmínečně nutné, ale že to stejně doporučují. V sobotu jdu na odběr a v pondělí se dozvím, jak se to vyvíjí. Podle toho se rozhodne, jestli bude PK nebo ne. V každém případě jdu na transfer nejdříve v pondělí, nejpozději ve středu. Jo, a prý transferovávají 2-4 embrya, záleží na kvalitě. Tak jsem si okamžitě vzpomněla na Šmoulan
… myslím že taky někde psala, že měla kvalitu C nebo D, nebo si to pletu?
Ahoj Perlo, to byl teda fofr, každopádně jsem ráda, že jsi zase v pohodě a počet je krásný…na jeden vaječník paráda ![]()
Takže ty nám začneš tsunamy těhu vlnu a my po ní pojedeme ![]()
na ČT 2 teď dávají Dobré ráno - o těhu ![]()