IVF + ICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
422
20.8.06 10:56

Darjo mas recht- ja byla taky rozhodnuta je uchodit - vzdyt je to taky musi jednou omrzet ( tim myslim ty nahore, co to asi nekde rozhoduji, nebo osud nebo kohokoliv jineho, to je jedno) a konecne se to podarit musi!!!
Je-li sance otehotnet a nejit na IVF, tak do toho urcite jdi.

A se zmenou chlapa nelaskuj -ja kdyz mi je nejhur tak si ctu v korespondenci, co jsme si s manzelem vymenila pri nasem seznameni a znovutak zjistuji, proc ho milui¨ji a desne mi to pomaha:-)))
Nakonec jsou chlapi vsichni stejni, tak budme rady za ty co mame , co jsme si jiz trochu opracovaly k obrazu svemu, pokud nas nebiji a nechodi propit plat do hospody :wink: :wink: t
JInak bychom s tou vychovou musely zacit znovu a na to uz nemam fakt dost sil :lol:
Tak jsem shrnula- ja starena - sve zivotni zkusenosti.. Jinak mam sveho manzela moc rada a uz se mi styska, az se mi po vikendu vrati domu :wink: ( proto taky varim, pecu atd, protoze vim, co je pro nej nejdulezitejsi :D :P )

tak pa holky, mam vas rada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
20.8.06 11:41

IVF, ICSI, adopce

Ahoj holky,
ráda bych se vás zeptala jestli někdo z vás nemá tuto zkušenost (omlouvám se, nemohu číst vše co zde píšete - jsem na PC u manželových rodičů) - čeká nás IVF - na kolik vyšel první pokus vás - a to se stimulací - mě dr. doporučuje injekce, ICSI a možná prodlouženou kultivaci. Museli jste hradit vy něco navíc? Tady u nás, kam chodíme vím, že ICSI stojí 7000,– prodloužená kultivace 2500,–, ale čeká nás ještě nějaká další platba, na kterou jsem nebyla upozorněna? nebo co se může stát nečekaného a budeme muset na to doplácet. Kolik jste dopláceli vy za léky? Díky moc za info.
Máte někdo zkušenosti s adopcí? s manželem jsme se rozhodli podat žádost o adopci - takže teď už obíháme úřady a doktory. Jak reagovali vaši rodiče?-budoucí dědové a babičky, tetičky a strýčci?
Díky za případné odpovědi (popř. prosím poraďte, jestli je na emiminu sekce ADOPCE).
Dík
 brejny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
20.8.06 11:50

Ahojky Dario, Sutko, Lovely

přečetla jsem to pomalu jedním dechem a naprosto jsem se tam v některých situacích našla.
Všichni moji chlapi před mým manželem byli hrozní - vždy jsem hledala nějaké extrémy a potom to dopadlo vždycky šíleně. Když jsem znovuobjevila svého nynějšího manžela a poznala jsem proč jsem se do něj zamilovala už na střední, ale zdál se mi moc hodný, nakonec jsem ho objevila - nebo on mě, před několika lety a už u něj zůstala. Ale proč to píšu.
Můj manžel je taky takový introvert - skoro pořád sedí u počítače a já se užírám, padám do depresí apod. Bohužel jsem taky taková, že si své pocity nechávám pro sebe a potom jednoho krásného dne vybuchnu. Teď se snažím si občas s mojím povykládat. I když vím, že můj má o vše zájem, ale neříká to. Občas zjistím, že potají si přečte můj rozpis prášků a injekcí a potom potají doufá a zoufá. Při prvním IVF jsem myslela, že ho to nezajímá a potom jsem se hrozně divila jak se spolu se mnou složil když to nevyšlo. Život není jednoduchý a někdy si ho sami děláme dost složitý. Někdy je nejlepší vše brát tak jak to přijde, ale je to těžké.

Tak a teď jsem Vám povykládala můj malý přiběh. A teď by to chtělo něco pozitivnějšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
20.8.06 11:56

Ahojky Brejny,

každý car má své vlastní ceny a u každého je to trošku jinak. My jsme při prvním IVF měli ICSI a PK a AH - doplácení injekcí (cca 5000 a zamražení) to všechno nás vyšlo na 25-30 tis. Ale opravdu každý car má jiné ceny, ale být Tebou tak počítám cca 20 tis. To si myslím, že by mohlo být v pohodě. Do kteréha car chodíš?
S adopcí Ti bohužel nepomůžu, ale držím palce ať Ti všechno vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
20.8.06 12:07

Ahoj Vlaďko,

my chodíme do Gennetu na Pha 7. Kam chodíte vy? Jinak díky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
20.8.06 12:09

a taky ti děkuju za podporu. Jak jste na tom teď vy? Co partner? podporuje tě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
20.8.06 13:23

Ahojky Brejny,

my chodíme do Brna do Uniky. Jsem s nima spokojená.
Jinak mě lidi, kterým jsem to řekla, podporují a drží nám palce. V práci mě štvou čím dál víc, takže těm to radši neříkám, ale rodina je skvělá.

Teď se s Vámi musím podělit o můj dnešní jedinečný zážitek. Jsem sice holka z vesnice, ale k dobytku nemám žádný vztah. Tchyně s tchánem pracují v místním kravíně. Já jsem tam za celou dobu byla tak 1. A dnes jsme byli nahánět krávy, protože jim utekly z kotce. Teda řeknu Vám je to adrenalin když se kráva žene proti Vám a vy na ňu křičíte huš. Nakonec se otočí a jde tam kam patří. :lol: :lol: No prostě zážitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
20.8.06 15:42

Ahoj holky, nějak jsem se sem dlouho nedostala, tak jsem jen tak letmo prolétla vaše psaní.

Lovely, je to hrůza, co prožíváš. Ten chlap je pěknej vůl! Prosím tě drž se, jak to jen jde. Doufám s tebou , že za chvíli to bude trochu lepší!!!

Jinak Brejny, nám vyšlo 1. IVF, ale předtím jsme měli dost pokusů inseminací apod.

Mám snad konečně po blázinci návštěv a tak, ale nějak nejsem schopna vypnout a nedělat nic manuálního, tak asi odcházím od compu a jdu se vrhnout do nějaký práce.
 Pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
20.8.06 17:25

Čauky kočky :lol: :lol: :lol: :lol: ,tak a už jsme konečně doma z chalupy,jsem hotová,přijeli k nám švagr se švagrovou a z dětma,ten jeden se rozhodl zůstat a zůstal 14 dní :evil: :evil: ,je mu 20 :! :! a chová se jak z ústavu 10 ti letej,takže něco na moje nervy :evil: :evil: :evil:
A ještě k tomu další zpráva…,další švagr se švagrovou a pochopitelně s dětmi k nám dorazí zejtra,holky ,já to snad už nepřežiju :evil: :evil:
Dneska mě manža vzal na véču ,abych se asi už nezhroutila :wink:
LOVELY....., moc mě to mrzí co teď prožíváš :wink:
A co se týče cen za IVF,tak my jsme platili asi 3500,–,ale asi jsme pravděpodobně vyjímka,jelikož jsme nepotřebovali žádnou pomoc ,kromě připuštění spermijek :lol: :oops: :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
20.8.06 17:52

Leno, to si teda s rodinkou pěkně užíváš :lol: :lol: to ti teda nezávidím :cry: :cry: No ještě že máš takového chápavého manžela a vezme tě pěkně vyvenčit :) :) 8) My s manželem většinou chodíme někam na véču v pátek, ale né každý, jenom když už potřebujeme vypadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
20.8.06 22:51

Ahojky jsem tu nová

Ahoj jsem tu nová, nyní jsem po odběru oocytů a projevil se syndrom OHSS. Máte s tím některá zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
21.8.06 08:14

Ahoj holky,

Lovely moc mě mrzí, že se ti vše takhle zkomplikovalo :( Moc ti držím palce, aby od teď bylo už jen a jen líp :wink:

Holky ta vaše včerejší diskuse mě úplně dostala. Chtěla jsem něco napsat už včera, ale z domova mi nešly odesílat příspěvky. Možná to bylo lepší, protože jsem před ubulené oči na klávesnici ani neviděla. :oops: :oops: I já mám doma chlapa, který o tom všem moc nemluví a já dělám dlouho tvrďáka než to ve mě bouchne a máme doma kvůli nemožnosti mít mimi lítostivou a slzavou náladu. Ta na mě přišla právě včera po přečtení vašich článků, ve kterých jsem se taky našla. A asi to bylo i tím, že opět po x-té dorazila mrcha a tentokrát vyjímečně s několikadenním zpožděním. Takže jsem začala ve skrytu duše doufat, ale testík byl bohužel nekompromisní a další den bylo vymalováno :( V mém okolí se teď vyklubaly úplné zástupy těhulí, hotová exploze, a mám pocit, že jediná netěhotná, která by chtěla, ale nejde to, jsem já. Takže tuhle MS dozdýchávám nějak špatně. Nás čeká z kraje října to imuno, výsledky jsou prý tak do měsíce a pak se uvidí. Takže takový nekonečný příběh. Doufám, že bude se šťastným koncem jako v té pohádce.

Cherry, já OHSS při IVF neměla, takže ti s tím neporadím, ale některé holčiny tady tím prošly a určitě ti dají vědět.

Šelmina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
21.8.06 10:13

Ahoj holky, znamé i nové
tak dotaz pro Cherry- myslím ze to mela urcite Habi ( je-li ta zkratka, co jsi napsla hyperstimulace vaječníků)- ale ta se ted dloho se neozvala- zalezí na stupni potíží, nekdy skončíš až v nemocnici na odvodnění, jindy se to doma ustojí ( možná to měla i leni, ale jistá si tím nejsem)- jsou-li potíže velké, odkládá se i kvuli tomu embroytransfer- to ti ale sdeli v tvem CAr.

Ad Brejny- s adopcí u nás asi nikdo zkušenost nemá, ale pokud se nemýlím, tak čerstvé adopčátko má Kaitlin z deníčku Zebřiček a cca před 14 dny o tom měla článek, jak si pro kloučka jely do ustavu- zkus si to
najít. Ad podopora rodiny a partnerů - o tom, komu se s tím svěříš a kdy si musíš rozhodnout sama, ale je jasné, že bez podpory partnera by ani IVF ani adopce nešla. jestli jsme zapomněl an nějaký tvůj dotaz, tak se omlouvám,a le kdyby jsi si řpečetla starší stránky, hodně se tam dozvíš - ukus sinajít čas. Jinak vám oběma držím holky palce.

A ad Šelmina a Vladka a Hana- jsem ráda, že Vás po čase zase slyším a Vladce moc držím palce na KET a Šelmine, at se již všechny výsledky umoudří a IVF podaří
Oni jsou asi fakt ti chlapi stejní- mají v sobě pořád ten kodex rytířkosti a zároven pocit, že nemůžou dát najevou svou slabost a bolest a tak se tváří, že se nicn neděje a přitom to v nich asi bouří stejně jako v nás, jen o tom nechtějí či nemůžou mluvit. a možná së někteří z nich trápí i tím, že oni jsou na vině, že my máme kvuli nim tokové trápení a musíme na IVF atd… A přece jen to je velký zásah do jejich křehké dušičky

Holky, držte se, nevzdávajte at vám vyjde at již KET, IVF či IUI, vy těhulky se mějte krásně a užívejte si krásných chvil těhotenství ( já mám pocit, že jsem měla nejkrásnější prázdniny ve svém životě) a mooc vás zdravím.)P.S: nemáte ideu, co mám uvařit?To jediné mne na pobytu doma štve- vařit dvě teplá jídla denně je příliš ( a prcek chce teplé v poledne i večer a opakovat to nechce, mizera jeden mlsná)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
21.8.06 10:21

A ad Leni123
mas muj obdiv, tolik pribuznych by mne udolalo!A co Sofinka, vse v poradku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
21.8.06 11:55

Cherry;zkus jist krvave stejky,to ma nejvice zivocisnych bilkovin…
Jinak k te vasi diskuzi vcera,me taky nesli odesilat prispevky,ale i u nas to takhle vypadalo,vcera jsem mu to vycetla,potom jsem do neho rypla,ze by mi mohl udelat aspon masaz zad,co mi dva roky sliboval a predstavte si ze okamzite a bez kecu mi ji udelal no a samo ze chtel taky sexik,tak jsem ho poslala do p… ,uz je mi trochu lip a ted stejne cely tyden budu v praci…
Tak se snazte a hlaste // a miminka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová