Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,to jsem ja ,je mi stale na nic,trikrat jsem se slozila,jim neco malo kazde tri dny,takze jsem zhubla 5 kilo.Vubec nevim co mam delat,vcera jsem si myslela ze mi uz je trochu lip no a samo ze mi volala ta jeho,ze je ji jedno co se stalo,ze se spolu maj krasne,dobry sex a planujou budoucnost
vubec nevim proc mi vola,asi me chce „povzbudit“nebo co.
A on kdyz je doma tak dela,jako kdyby se nic nestalo,a chce se se mnou bavit…
No a spolecensky to taky neni moc dobry,dnes jsem byla v nakupni zone,kdyz jsem tam videla ty lidi jak jsou stastni,tak jsem chtela rychle domu a kdyz jsem cekala na vytah,tak se ke mne prihnalo 2 lete ditko,chytlo se me za ruku a smalo se,tak asi ted vite jak mi je........
Lovely, beruško !!!
Je mi to strašně líto a nevím jak Ti pomoct
Můžu pro Tebe něco udělat? Moc mě mrzí, že k Tobě jsou takhle hnusní.....proč to dělají
A co děti??? Co ty na to??? Jsou s Tebou? A on pořád bydlí u vás? Mám spoustu otázek, promiň, ale doufám, že děti Ti jsou nablízku a společně to zvládnete.
Nenapadá mě, jak Ti pomoct, jen snad si popovídat s někým, kdo tím prošel - líp se s tím asi dá vyrovnat, když na to nejsi sama… … třeba Ti pomůže toto fórum : http://fora.babinet.cz/viewforum.php?… …nechci se Tě nijak dotknout, ale nevím co by ti pomohlo.....dneska jsem četla příběh Cilky : http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?… a je to až neuvěřitelný, jaká hrůza může člověka potkat, ale i v tom nejhorším potkáš štěstí !!!! A těm hajzlům se to vrátí, na každého dojde
ty už máš ale hrůzu za sebou a bude jenom líp a líp ![]()
Ty jsi úžasná ženská, plná elánu, vtipu, krásy…i když teď zraněná, ale pořád jsi naše Lovely a věřím, že se Ti brzy uleví a moc bych Ti to přála !!!!
Napiš, jestli můžeme nějak pomoct, myslím na Tebe, drž se kočičko !!!! ![]()
ANDRI
Napsala jsi to hezky, sama bych to napsala podobně.
LOVELY
Vždycky jsi byla a budeš naše hrdinka. Vytrpěla sis tady ze všech nejvíc, ale určitě to máš vybrané léta dopředu a teď už jen čekej, až tě potká to štěstíčko, sama jsem na tom podobně, taky čekám, až mě potká to štěstí a tuším, že už je blízko… čekám na něho celé léto a možná se dočkám na podzim, a když ne, tak v zimě, ale jednou určitě jo!!!
Holky držte se. Úspěch při IVF a těhu není vše. Nejdůležitější je láska. Třeba i bez mimi (dočasně)…
Daria
Ahoj Lovely,
jsem ráda, že jsi se ozvala a nenecháváš nás tady samotné.
Je to hrozně těžké čím procházíš a čím vším jsi už prošla.
Ani zdaleka si nedokáži představit Tvou situaci a kdybychom ti mohli jakkoliv pomoci tak napiš. Určitě najdeš toho správnýho chlapa - tento to prostě nebyl, tak hlavu vzhůru. Jseš krásná holka a chlapi po tobě určitě letí
![]()
Lovely, je mi to moc lito, ale drz se, jednou bude lip a doufam ze to nebude dlouho trvat!!!!!!!!
Dekuji Vam ze na me myslite,pruser je v tom,ze bydlim ja u nej
Pri rozvodu jsem vse nechala ex manzelovi,abych byla co nejdrive rozvedena a mela od neho pokoj,deti o tom jeste nevedi ani nevim jak jim to mam rict,ach jo..... . A moji znami me podporujou tak,ted vedi ze jsem k mani a samo ze by nejradsi se mnou do postele,no proste hnus.....
Jinak snazte se holky at aspon vy uz brzy rodite
![]()
Lovely a nepomohlo by Ti, kdybys pořijela na nějaký čas k vašim do Čech? Aby sis srovnala myšlenky, jeho neviděla a odpočinula si. Musíš být strašně vyčerpaná a ještě ho denně vídat doma a dělat kvůli dětem, že nic …musí to být neskutečná pinda, když ti volá…to je nenormální, ať si to s ní užije, ono se mu to vrátí, neboj…taková kravka ho bude vycucávat a brát si, ještě bude na Tebe vzpomínat a škemrat…ale to už ty budeš šťastně zamilovaná a budeš nad věcí, máš svojí hrdost!!!
Andri!
Prusvih je taky v tom,ze rodice uz byli proti rozvodu,poslouchala jsem to do ted a jeste tu byl k tomu bratr,a celou situaci doma vylicil,takze nemluvi ani v Cechach se mnou nikdo,pry si za to muzu sama.
Ježiš to není možný! Vždyť jsi jejich! Jak nemůžou mít pochopení??? Copak není nikdo, kdo Ti pomůže, když jsi daleko a nemáš kam jít?
Já fakt nevím, co s tím…
Asi Ti moje rady nepomůžou, snad jen ten odkaz na Babinet, kde jsou lidi s podobným problémem a psychologická poradna,…kdyby bylo něco, s čím můžu pomoct, sem s tím!!! Drž se ![]()
LOVI
Máš to strašně moc těžké, prostě ber to tak, že teď si spadla až na samé dno a horší už to být nemůže. Teď už to bude jen stále lepší a lepší.
Taky bych ti ráda poradila, ale nevím, co.
Já sama jsem teď docela na dně. Když ani třetí transfer nevyšel, připadala jsem si taková divná, prostě snad ani ne ženská, jedno slovo to vystihuje přesně - NESCHOPNÁ
sebevědomí na nule ![]()
Teď hledám smysl života jinde, bojím se strašně jít na další pokus, protože to bude stejné, a manžel pracuje a pracuje a nemá na mě čas a už spolu ani nekomunikujeme, když mu chci říct o svém strachu, o svých obavách tak si připadám takový slaboch,on je těžký introvert a o svých problémech nikdy nemluví…
Prostě to vyřešil větou :„Já to zaplatím, na ten pokus pudeš a hotovo.“ A dál se o tom odmítá bavit.
A září se zatraceně blíží…
No a ještě něco ti napíšu - moje životní heslo teď je
NEŘEŠ A ŽIJ ![]()
Sice se v tom plácám už celé léto, jít na 3.IVF nebo nejít, s manželem se promluvit nedá, řeším to ale s psycholožkou a snad už je vše na dobré cestě. ![]()
Dneska čekám kamarádku, odpoledne se staví na kafíčko i se svou 3měsíční holčičkou
![]()
Proto chodím na samé akce a grilování, většinou samá ženská společnost..potřebuji se odreagovat, zapomenout na všechny svoje problémy a společnost kamarádek mi pomáhá. Takže zkus taky návštěvy, ale jen dámy! Ty se ti nebudou cpát do postele. Taky vím, o čem mluvím.
A nebo si zkus o tom všem promluvit s psycholožkou, určitě ti něco poradí. A hlavně a především mysli na sebe! Ty jsi ta nejdůležitější osoba ve tvém životě, jen ty sama sebe můžeš udělat šťastnou..
No zase jsem se nějak rozepsala, snad to zní aspoň trošku srozumitelně.
MÍŠO
Zdravím tě, ten čas letí, když se dívám na tvůj metřík. Jak se cítíš? Jak často teď chodíš na kontroly? ![]()
VLADKO
Tobě už to taky utíká, za chvíli ketík, bereš nějaké podpůrné prostředky? Držím palce, ať to vyjde! To je fajn, že se cítíš silnější, možná to bude i tím létem, vše se zdá optimističtější.. ![]()
SUTKO
No když já teď ani nevím, jestli bych vlastně otěhotnět chtěla. Jednak jsem už jednou přirozeně otěhotněla, ale nevyšlo to, a Dr říkal, že ten potrat mohl být způsobený nekvalitním vajíčkem nebo spermií.
![]()
A já zas tak moc nepiju! Nejsem žádný alkoholik
, to si jen tak užívám léto, když ještě můžu.
Ale už se těším, až zase „najedu na tvrdý režim" a budu popíjet kontryhelové čajíčky…i když zatím se mi ještě vůbec nechce
![]()
BARBÁNKU
To je krásné, musíš být pyšná maminka..Tadeášek je opravdu nádherný! Taky bych se šla pochlubit do CARu, určitě je to potěší.
![]()
ANDRI
DÍKY za tipy na super stránky, sama jsem tam nakoukla ![]()
Jinak tvé příspěvky mi mluví z duše.
A jak se máš ty? Už to utíká…
HOLKY přeji hezkou neděli!!! ![]()
Daria
Milá Darjo a Lovely, daly jste mi zase hodne temat k premysleni.
Tak nejdriv ad Lovely-berusko nase zlata,ty jsi tesne pred uplnym zhoruceni.- prosim, enrikej mi ze nemas jednu dobrou kamaradku ci pritele,pritelkyni, ke ktere bys mohla na tyden az deset dni odjet a udelat si ve vsem jasno. Pokud to neudelas, opravud se zhroutis. Pokud vim, mas jeste deti, tak na ne koukej taky myslet a dejse dohromady- nemas-li zname, o¨djed doCech, navstiv psychologa, krizovou linku,ale akutne potrebujes pomoc a musis ji vyhledat!
Zapomen na hrdost, verim, ze doma te prijmou i kdyz treba budou mit trochu reci. Moc na Tebe myslim, ale dej na sebe, pozor jsi na kraji propasti!
Milá Darjo,
hodne jsem premysella o tom co jsi napsala. muj manzel je tak velky introvert, ze se s nim nelze ani pohadat, neb stale mlci( coz je desne a netusila jsme, kolik adrenalinu to ve mne muze vyvolavat
). takze si myslim, ze ti rozumim. Nas druhy pokus IVF nevysel asi ze stejneho duvodu, jake ted uvadis ty- necitila jsem v nem dostatecnou podporu a ac jsem ho prosila, bral to prilis na lehku vahu( dle meho pocitu, sutecnost byla jina, ale neumel to dat najevo) a ja z toho byla strasna na nervy-vyvrcholilo to tim, ze jsem si pichla spatne injekci a tim vlastne vsezkazila---- az potom jsme se lehce zhroutila a manzel konecne pochopil, oc jsem ho zadala a proc a pri 3. IVF byl vzornak- byl se mnou celou dobu injekci, staral se o mne a ja citila, ze je mi oporou.
A pritom i on sam to tezce prozival,ale nechtel se mnou o tom mluvit, aby mne neuvrhaval v dalsi stres.A mne by to pri tom paradoxne pomohlo. proste muzi jsou z Marsu a zeny z Venuse a nekdy si mysli to same a nedokazi o tom spolu hovorit…
ja si myslim, ze ty to mas uz zmaknute- chodis za psychologem, k cemuz ja sjme se nikdy nedokopala, ac by mu to mozna nekdy dost pomohlo a i Tve dopisy hyri energii- je tojina Darja nez na jare.
Ale chci ti rici jedno- jestli pujdes na IVF nebo pouze inseminaci, jdi do toho, az budes vnitrne citis, ze to tak ma byt. Ja vim, ze cas leti. ale jak jsme ti jiz jednoupsala, jsme presvedcena ze psychika je ¨tim nejdulezitejsim.
Tvuj chlap asi nedovede taky spravne vyjadrit co citi, boji së dat najevo city a domniva se, ze to vyjadruje tim, ze vse zaplati- z jeho strany je to jasne , ale chapu Te, ze ty ted potrebujes vic. Neboj, taky mu to dojde a vse dobre dopadne. Moc na teee myslim. napsala jsem to tady tak verejne a ne jen Tobe soukrome proto, ze si myslim, ze podobnou fazi v urcite dobe prochazi kazda z nas v tomto tezkem obodbi pred ci po IVF a mozna to pomuze i nekomu jinemu
Takze vam vsem, co na stimulaci teprve cekate, nebo co ji jiz uskutecnujete, kter se rozhodujete jit do IVF- vam vsem drzim moc a moc palce, preji pevne nervy, pohodua klid a oporu v partnerovi.
A ostatnijiz tehulky ci maminky zdravim a preji vlastne to same.
p.S. k tomu pocitu ze jsem neschopna…co uváděla Darja
Po porodu, ktery se z normalniho, krásně rozběhnutého- kdy do porodnice jsem přijela tak, že mi řekli, že do hodiny rodím a vezlimen rovnou na sál bez přípravy! - zvrhnul v akutního císaře, jsem též v nemocnici od personálu slyšela reakci: " to je hrozne, v dnešní době ty ženský neuměj ani normálně počít ani porodit…"- sice to nebylo určeno přímo mě a dotyčná nevěděla, že i já jsem tento případ,ale hluboce mne to ranilo a depresi jsem z toho mela velikanskou..
Nicmeně jsme časem pochopila, že tomu tak není a vyčítat si, že nejsem schopna normálně porodit dítě či ho s vlastním manželem splodit, je absurdní. Ale přiznávám, že mne ta věta dlouho v mysli strašila a první týden po porodu jsme každou návštěvu manželovi brečela na rameni, jestli mne má ještě rád, když jsem tak nemožná
![]()
S odstupem musím přiznat, že ani ti chlapi to s náma nemaj jednoduchý- rozbouřený hormony jsou horší, než tornádo- tak člověk může alespon předpokládt, kde udeří
![]()
takže holčiny hlavu vzhůru!jdu opět vařit oběd…
Sutko,
díky za zprávu, přečetla jsem ji jedním dechem. A vůbec mi nevadí, že je to veřejné, myslím, že to pomůže i jiným holčinám.
Ono je fajn si hrát na hrdinku, já to zvládám v pohodě, injekce to nic není, tak jsem to brala na jaře. Jak jsem se těšila do 2.IVF! A vůbec jsem si nepřipouštěla, že to třeba zase (zase!) nemusí vyjít.
A pak jsem měla nervíky, těch 14 dní ležení a čekání do testu je ze všeho nejhorší..v noci jsem nemohla samým strachem usnout..jednou jsem se rozbrečela z toho všeho a zeptala se svého muže po mém boku:„CO když to zase nevyjde?“ a on mi odpověděl:„Tak si najdeš jiného chlapa, se kterým budeš moct mít děti..“ tak tohle jsem fakt nečekala! Hlodal ve mě červíček a když to potom fakt nevyšlo, tak jsem jaksi začala počítat i s touto variantou, jakože můj muž nemusí být ten poslední (i když je první, je to můj první vážný vztah)
![]()
Tak a teď se úplně stydím za to, co jsem napsala, a nevím vůbec, jestli to odešlu.
No a teď mám jakousi nechuť jít do 3.IVF, a když jsem se zeptala, co když to zase nevyjde??? Tak manžel odpověděl otázkou: „A proč by to nemělo vyjít? Teď už to určitě vyjde.“
A já jsem ještě více ve stresu.
No nic. Tohle budu řešit na začátku září s psycholožkou. Ale vidím to spíše na IUI, tam v případě neúspěchu to není tak zlé a další měsíc se prostě jede nanovo. Asi to prostě „uchodím“ a jestli má vyjít třeba desátá IUI, tak si klidně počkám!
Jdu taky vařit.
Daria