Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrá ránko!!!
Všem snažilkám přeji hodně štěstíčka, bezbolestné píchulky a HLAVNĚ - KLÍÍÍÍD!!!!!!
![]()
Add. kontryhel a mateří kašička … určitě ANO, ale nevím, jak se to bude snášet dohromady. Při své stimulaci jsem brala ty kontryhelové kapičky opravdu poctivě. Sarapis (který taky obsahuje mateří kašičku) jsem vy:,–(ila, zdálo se mi, že se to s těma hormonama bije … ale v tom Sarapisu je víc složek, takže možná čistá mateří kašička nevadí, tak do toho jdi, Andri…
![]()
Add. (ne)nechat si říct pohlaví dítětě … Já teda rozhodně hlasuji PRO, nechat si TO říct.
Osobně v tom nevidím žádný benefit si to nenechat říct! Naopak, v dnešní době super ultrazvuků už ani nikoho takového neznám a myslím, že je to SUPER!!! Můžeme se s miminkem v bříšku pěkně bavit a oslovovat je holčičko/chlapečku. Nemluvě o praktických věcech, jako vybavení … kočárek, oblečky … Navíc bych to prostě nevydržela a nevidím žádný smysl v tom se s tím trápit … No, to je názor realisty
![]()
Jinak se máme dobře, alespoň doufám
V pátek jdeme na kontrolu, tak doufám, že Šmoulíci zase pěkně vyrostli … no, alespoň můj pupík teda roste
![]()
Mějte se všechny moc a moc krásně!!!!!
![]()
ahojky holčiny
LOVELY drž se vše se zpraví a jednou nad tím vším mávneš packou.Víš co se říká něco končí aby mohlo něco nového začít a to tě čeká -určitě vše nej.
dala jsem do galerky Jonáška at vidíte jak nám roste.Jo a holky honem honem at jsou další těhulky-držím palečky
Ahoj holčiny
![]()
Zase vás jdu pozdravit,nechci se do vás moc vmněšovat,ale občas to neuškodí
Co se týče Fostimonu,já jsem ředila normální vodičkou a nic mě teda nebolelo,trošičku to štípalo ,to jo ,ale jinak v poho
Šmoulánku ,jsem taky všemi deseti pro si nechat říct pohlavímkdyž to jen trochu jde,protože
za prvý-můžeš vymyslet jméno a soustředit se na jeden druh
![]()
za druhý -výbavička ,která není dnes zadarmo se rovnou kupuje do barvy ![]()
za třetí i pokojíček je v barvě
![]()
Všem tady držím palečky ,ať se přidáte k nám těhulkám ![]()
Já jdu v pondělí na kontrolu ,tak snad bude všechno v pořádku
![]()
Ahoj holky!
Dario , andílek je Tadýsek opravdu jen na fotkách!
Je to lumpík hned od narození, ale aspoň vím, že ho mám! Přece nemůžu mít miminko, který jen jí a spí. To bych si klidně mohla pořídit „čůrací“ panenku, no ne? ![]()
S tím snažením - my začali na jaře 2001, to to letí… to jsem zrovna učila, v plánu bylo na jaře otěhotnět, doučit školní rok a po prázdninách už nenastoupit… no, trošku se nám to protáhlo. Tadeášek se narodil za 5 let a kousek. Doufám, že nikdo nemáte v plánu nás překonávat!!! ![]()
Steli, Perli, Andri, Šmouli, Sutko, Hani, Vladi, Míšo, Lilíku, Šelmi, Heli, Weli, Leni, Lovi a všichni ostatní (teď si vás nevybavuju
): AHÓJ, moc vás všechny zdravíme!
Jé, ahojky Barbánku !!!
5 roků, to už je fakt síla. Jsi statečná, že jsi to nevzdala. A máš za to úžasnou odměnu, viď? Tadík vypadá opravdu krásně! A nekecej, že to není andílek i ve skutečnosti, nevěřím
!
Holky, prosím prosím, nikdo mi ještě nenapsal, jestli jste taky některá po těch pichulách špinila. Zajímalo by mě, jestli je to fakt normální. I když možná jo, když nad tím tak uvažuju, znamená to že se v tom těle něco děje, ne? Ach jo, ať už je pondělí. ( Andri , ale nebojím, nestresuju
, jen se na schůzku s panem doktorem móóóc těším
!)
Ahojky všichni, to se nám to ale zase oteplilo. Konečně zase trošku léta.
Perli, já jsem brala Puregon, tak to ti s tím špiněním moc nepomůžu.
Ale podle mě to nebude nic vážného a určitě to bude v pohodě. Pokud si stále nebudeš jistá tak si radši zavolej do caru nebo počkej na kontrolu a tam ti určitě řeknou vše potřebné. ![]()
Dario, my se s manžílkem snažíme cca 2,5 roku a už to bude rok co jsem začala chodit do caru. Všechno to strašně utiká. Teď už to beru tak jak to příjde. Teď se tak nějak cítím o něco silnější než v lednu při prvním pokusu. Dost mi pomohlo, že jsem si tady s Váma mohla pokecat a je opravdu vidět že to funguje
. A přirozeně otěhotnět můžeš i tak - zázraky se občas dějí
.
Darjo, ja bych taky v tomto 100% nedala na doktory a verila radeji na zazraky- otehotnet muzes kdykolvi i kdyz doktori rikaji ze sance je minimalni- vem si, kolik takovych pribehu jsme zde uz cetly, takze je-li alespon 1% sance, tak se to muze zdarit. A navic ver a zazraky se pak deji:-)
Stelli, Barbanku- mate krasne kloucky, uzivejte si jich. O dvojcatech Helli a Zuzi ani nemluvim, to je proste neco uzasneho mit hned parecek, to strasne zavidim.
a ad vyzrazeni pohlavi- ja jsem predevsim prakticky realista ale i romantik- s mimcem s se bavim i kdyz nevim pohlavi, u prvniho jsme stejne 99% veci podedila a tak jsme barvu vybavicky neresila. neprislo mi to dulezite, stejne prvni veci byly spise bile a pak bych event ruzovy ci modry kabatek dokoupila dle potreby- to je asi to nejmensi a nepovazuji ti za podstatne. Asi to bude tim vekem, ze mam tak zastarale nazory
Ale hlasuji opet pro prekvapeni- samozrejme jsme obcas zasvidrala na UZ, ale nikdy jsme tam nevidela nic presvedciveho ani tak, ani tak a je to krasne tesit se, co budete mit......
Ale nevymlouvam vam to, samozrejme, kdo to chce vedet, proc ne, ale ja se desne tesim na to prekvaoeni
Andri a Perlo drzim palecky, zdravim Misu, Hanu a vsechny ostatni, na ktere jsem zapomnela a LOvely prosim VRAT se K NAM!!!
PERLO
Já pořád ještě váhám, jestli IUI, IVF, nebo co a kdy. Jsem ráda, že už mám zpátky po těch všech stimulacích normální cyklus MS a tak si myslím že je šance větší. Momentálně to ale nijak neřeším - zatím. Rozhodovat se budu v září a srpen si budu ještě užívat
![]()
O špinění mi říkali v CARu, že může být, nic to není, já sice nešpinila, ale kdyby jo, tak bych to vůbec neřešila. Pokud nemáš nějaké bolesti, tak je vše ok. ![]()
ŠELMI
Taky jsem brala HA v kuse, sice jen 5 let Cilest, ale stačilo. Když jsem ho vy:,–(ila, obsypala jsem se nějakou vyrážkou, nikdy jsem nic takového neměla, děsně to svědilo a ještě hůře vypadalo…a měla jsem zlé jaterní testy ještě půl roku! poté!!!
![]()
ŠMOULÁNKU
To jsem zvědavá, co teda budete mít v družstvu, jestli samé chlapy nebo to bude mix
![]()
BARBÁNKU
Tak to jsi mě rozesmála, s tou panenkou… Ale některá mimča fakt hodně prospí, ale to asi pak není to pravé vzrůšo
![]()
OSTATNÍ
Moc zdravím a bohužel už nemám čas rozepisovat se…Snad jen, a to platí pro všechny
UŽÍVEJTE LÉTO A SLUNÍČKO ať máme energii do dalších dnů!!! Budeme ji potřebovat všechny
![]()
Dneska jen tak lehce popíjím 2dcl červeného vínečka
z Chile, jen tak na usnutí, zítra mám zase grilováníčko a posezeníčko s holčinkama, už se těším, jak splknem
![]()
Dobrou noc ![]()
Daria
Ahoj holky, tak odběr vajíček mám už za sebou. Byla jsem dost nervozní, nikdy jsem nebyla na operaci. Můj normálně velmi nízký tlak byl pěkně vysoký. Odebrali mi 14 vajíček, bohužel manželovi nenašli ve vzorku jedinou spermii. Naštěstí si je nechal před půl rokem zamrazit, takže se rozmrazovalo a čekalo, jestli to k něčemu bude. Podařilo se oplodnit 10 vajíček, dnes se dozvím, kolik se jich vyvíjí dál… Iva
isko, to je uzasne- l4 vajicek, 10 oplodnenych- tak at vam to vyjde!!! Drzim palce a neztracej nadeji ( ja mela 4 vajicka, 3 oplodnena, 2 vlozena a z jednoho je ted 18.t.t). Hlavne se tes, kolik budetet mit miminek a tech mrazacku!!!!
ostatni zdravim, padïm varit obed, preji vam vsem krasny vikend a ty Darjo porad nepij! Kdo to ma vydrzet ![]()
Ahojky!
Isko , 10 plodňáčků, (jé, to je teda termín
) to je nádhera! No to by bylo, aby nebylo!!! A už víš, jak to pokračuje? Dej vědět! ![]()
Holky, my dneska byli ukázat Tadeáška v CARu, no tam z něj byli všichni po… , aby ne, vždyť je to nejkrásnější miminko pod sluncem!
Tak mi tak přišlo jako bych tam byla včera… Nějak na mě padla taková pesimistická nálada, ale byla rychle pryč. Všichni si na nás pamatovali (no, taky to není nějaký obr CAR, kde to jde jak na běžícím páse), už se moc těším, až tam za pár let půjdem Tadíkovi pro sestřičku. ![]()
ahoj holky, vy jste se teda rozepsaly…
ja se omlouvam, ale co se stalo lovely? ze prisla o mimca uz vim, ale i chlap se na ni vybodl nebo co?
Barbanku, hned jdu shlednout mimco…
jo a uz mam prukazku… akorat jsem tam nechala obal… ![]()
jo, to vite ze odpocivam, dokonce pan doktor rikal ze pokud sex, tak opatrnejsi… tak manzel rekl ze radsi uklidi a bude klid ![]()
Vladko, vzdyt 14 dni ubehne jako voda! to mas proste jeste prazdniny…
holky tehulky, nemate pocit ze se „pocuravate“? no, ja vim ze to zni divne, ale me se to asi obcas stane
jakoze par kapek ![]()
Dario, no, rekord nemas… my se snazili od 26.7.2002 (den pred svatbou jsem vy:,–(ila antikoncepci)
takze holky, neprekonavat rekord a hura do tehu…
a vsechny!!!!
mejte se moc krasne, vsem drzim palce!
jo a vitam Isku, ja mela ted naposled taky 10 oplodnenych, sice zbyly tri a taky se vsechny chytly…
jo a taky Smoulanku at smoulici pekne rostou, jak se citis? a jak jsou velci?
Barbánku,
Tadeášek je opravdu moc krásný miminko
![]()
Tak doufám, že jich tady bude brzo ještě kousek víc.