Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo a ještě, nechtěl by někdo přihodit seznámek? Já se přiznávám, že nemám sílu ani čas dočíst skoro 30stránek…moc se omlouvám, snad někdy večer, když budu sedět u vínečka a v televizi nic nebud
tak si vás poctivě dočtu. Vím, že už tady byly nějaké pozitivní testíky, ale je to už fakt oficiální? Ať můžu oficiálně POGRATULOVAT
![]()
Daria
Darinko , seznámek je na str. 600. Oficiální těhulka potvrzená krevními testi je Fila, já mám dva počůrané pozitivní testíky, ale do CARu na krev jedu až v pátek. Ještě do těhulek nikdo přesunutý není, ale přemýšlím, že Filu bych už přesunout mohla, ne?
Fila je už oficiální klokánková těhulka, můžeš ji přesunout v seznámku o patro níž. ![]()
JAK DOPADLY HOLČINY??? http://www.sirmi.ic.cz/smajl/129.gif /> Irja: 2.IVF (1. ISCARE 1998, 2. Pronatal 2/2006), 32 let -?
IvKo: 1. IVF (1/06) CAR Zlín, teď pauza před KET, 27 let -?
ČEKATELKY NA STIMULACI: http://www.sirmi.ic.cz/smajl/316.gif /> Leica: 2.IVF (8/06) - CAR Olomouc, 28 let - cysta = 29/8 se rozhodne, co dál
Zuzajda: 4.IUI, 2.IVF+ICSI (8-9/06 Gest), 28 let
Daria: 3.IVF - ?, Gyncentrum OV, 28 let
Poja: 2.IVF - ?, Zlín, 26let
Andri: 3.IVF - ?, Gest, 25let,
Evina1: 2.IVF (9/06), Fertimed, 31 let
Macek30: 1.IVF (9/06), CAR u Apolináře Praha, 30 let
ČEKATELKY NA KET: http://www.sirmi.ic.cz/smajl/145.gif /> Habi: 2.IVF Pronatal+Meda, 28 let, KET 10/06
Cherry: 2.IVF Pronatal, 32let / po 1.IVF 27měsíční holčička/, po OPU OHSS, čeká na KET cca 11/06 - 14 mrazáčků!!! Šelmina: 1.IVF (5/06) ISCARE, KET ?, 31 let, 3.10. imunologie v Podolí
Inkah: 1.IVF (3/06), REPROMEDA, 27 let, KET - ?
Milil: 1.IVF+ICSI, Iscare, 24 let, KET - ?
Lovely: 2.IVF (Plzeň), 31 let
VČELIČKY : http://animace.org/…/G420257.gif /> Rendy38: 2.IVF (9/06), Fertimed, 38 let
ČEKATELKY NA : http:www.sirmi.ic.cz/smajl/47.gif /> Perla: 1.IVF+ICSI (8/06) Fertimed, 27 let, OPU 26.8., ET 29.8., TESTÍK: 15.9.
Vlaďka10: 1.IVF (2/06) UNICA, 28 let, KET 1.9.06, TESTÍK: 18.9.
Bonie: 2.IVF+ICSI (8/06) Fertimed, 33 let, OPU 27.8., ET 30.8., TESTÍK: 15.9.
Marcina: 1.IVF (8/06), Fertimed, 27 let, jehličky od 24.8., OPU 4.9., ET 8.9., TESTÍK: 25.9.
Lucik78: 1.IUI (9/06), 28 let
Evča: 1.IVF (8-9/06), Unica Brno, 26 let, OPU 5.9., ET 8.9., TESTÍK: 25.9.
TĚHULKY: http://www.sirmi.ic.cz/smajl/60.gif /> Welinka: přirozeně, chlapeček (Ondrášek) TP 14.10.2006 ve 38tt (císař), 24 let
Hannah: 1.IVF (3/06), 1 mimi, TP 1.12.2006, 31let
Lena: 1.IVF (4/06 Iscare), 100% holčička (Sofinka) TP 22.12.2006, 36 let, Ko: 24cm, 500g, další Ko 19.9.
Sluníčko: 2.IVF (4/06 IVF inst. Plzeň), holčička (Kačenka) TP 30.12, 27 let, 17.7.genetika
Sutka: 3.IVF, (4/06, CAR Praha), TP 20.1.2007, 38 let, 8.8.amniocentéza OK!!!
Lilik: 1.IVF (05/06 CAR Motol), 28 let, 1 mimi, TP 28.1.2007 Šmoulan: 1.IVF+ICSI (05/06), Fertimed, 35 let, trojčátka !!! TP 18.2.07, 16tt - cca10cm
Míša2: 2.IVF (6/06), Zlín, 31 let, dvojčátka, 13tt - cca 7cm
Fila: 1.IVF+ICSI (8/06) Unica Brno, 30 let, TESTÍK: 11.9. pozitivní!!!
MIMINKA PO IVF: http://www.sirmi.ic.cz/smajl/48.gif http://www.sirmi.ic.cz/smajl/239.gif /> Zuzi: 1.IVF (10/2005 ICSI,Pronatal), 28let, 24.5.06 Samuel 2100g, 47cm a Nikolka 2210g, 44cm
Helli: 1.IVF (11/05 IVF inst.Plzeň), 29let, 30.6.06 Nikolka 1640g, 41cm a Lukášek 1970g, 39cm
Barbánek: 2.IVF+ICSI (11/05, ART ČB), 28 let, 12.7.06 Tadeášek 2890g, 49cm
Stella: 1. IVF CAR Motol, 39 let, 17.7. (18:53) blonďáček Jonášek, 2800g, 46cm [/barva] [barva=#444444]
JonášekTadeášek
Nikolka
Lukášek
[/barva] [barva=#444444][/barva][barva=#444444]
Ahojky děvčata,
ty co jste v práci - je opravdu těžké pracovat, když je na e-miminu takhle krásně živo.
![]()
Dario, tvůj příběh je smutný, ale chápu tě. Když jsem začala před dvěma lety mluvit o miminku, tak můj o tom nechtěl ani slyšet. Tak nějak na to nebyl ještě připravený. Ta změna nastala cca před půl až třičtvrtě rokem, kdy si na tu situaci už začal zvykat. Až to vyjde, tak bude mít 9 měsíců si na tu situaci zvyknout.
S těma chlapama je to občas těžké. Jinak já jsem štír a někdy jsem dosti řízná i jedovatá, na druhou stranu se občas snažím rozdat. Ve chvíli kdy rozdávání převažovalo jsem zjistila, že už to nezvládám a naučila se říkat ne (teda hlavně lidem v práci).
Perloo - chápu, že Tvůj se nechce začít radovat. Chlapi to mají trošku jinak
Bojí se a nechcou si to moc přiznat, tak raději čekají až to bude 100%. Ale věřím, že to u Vás napotřetí vyjde.
Protože takový krásný miminka z IVF jsou prostě nejhezčí. ![]()
Milá Dario,
obdivuju Tě,že ses nám takhle svěřila a je mi to moc líto,že jsi se takhle rozhodla,to IVF odsunout. ![]()
Napíšu Ti odpověď trošku jinak.S mým současným partnerem jsme se poznali v době,kdy nám to ani jednomu neklapalo v bývalém manželství.Zamilovali jsme se,rozvedli a žijeme spolu
.Oba máme dítě,já ve své péči,on ve střídavé.Takže jsme vlastně taková početná rodinka,které ke štěstí chybí to „společné“ miminko.
Toužíme po miminku oba,pomalu od samého začátku,co se známe.Bohužel se to nedařilo a když to bylo už 2 roky,tak jsem začala uvažovat o tom,že by nám mohli doktoři trošku pomoct a tehdy jsem na svém příteli viděla,že o to nestojí,někam chodit.Pořád říkal,že ne,že se to podaří přirozeně,a tak jsem se rozhodla,že to nechám být,protože nebudu na někoho tlačit,aby dělal něco,co nechce. ![]()
A dočkala jsem se!!!
A bylo to pro mě krásné,že se rozhodnul sám a přišel a řekl „tak nás tam objednej,už nemá cenu na něco čekat“.
Byla jsem šťastná,že pochopil,že musíme přírodě pomoct a taky to byl pro mě jasný důkaz,že toužíme po miminku oba ![]()
A tak Ti rozumím,nebo spíš Tvému postoji,úplně přesně.Možná,že kdybys mu tohle řekla,že se zamyslí a sám se rozhodne,co dál.
tak pa pa M.
ach to, takový dlouhý jsem napsala a odpojil se mi internet a je fuč ![]()
Perličko tak dnes jsem udělala zase ten test co tam byla ta slaboučká čárka předevčírem a zase tam byla slabule
, no jestli tam bude slabuje i zítra poletí všechny ty testy do kýbla a čekám na krev na pátek, jo nevím jestli víš, oni nám to neřeknou hned až v sobotu, ale ty už jsi tutovka, tak nebudeš tak na nervy jako já
mooooc ti to přeju. Jen já nevím, co to mám za značky těch testů,už jsem ti psala mám je sesypané všechny v jedné krabici, jsem prostě trumpeta.
Dario věř mi, že tě plně chápu, manža taky podniká a já jsem taky od rána do noci sama, se všema starostma, když přijde domů zničený, nechcu ho otravovat svými stezky a testech a podobně takže s tebou plně cítím. Co se týká dětí, věř, že svoje jsou svoje, určitě si během těch 9 měsíců zvykne a bude se těšit. My máme sice požádné o adopci, ale manža do toho šel podle mně jen proto, abych se uklidnila já, on pořád věří v „naše“. Máme za sebou úplně všechna vyšetření a vše ok, takže on nevidí důvod proč by neměly být. taky jsem byla mimoděl. těhotná, takže jsme prý i „kompatibilní“
a ne jako našim známým poradil, když to nejde ať změní partnery, no kamarád poslal doktora do pr… a změnili doktora. Taky řešení
Já jsem tak moc ráda, že tady ten server je, protože tak si je aspoň kde postěžovat a postesknout si. Dari to máš fajn, žechodíš k psycholožce, taky mě to už hodněkrát napadlo, slyšet nějaký odborný názor, i když my kromě mimi žádné nějak extra problémy nemáme. Taky jsme měli mimi na dovolené vedle u stolu a manža čučel a bylo vidět že je hotový, a když k nám přijdou známí s dětmi nechcou z něho slézt
Věřím tomu, že až budou mít ti naši chlapi svoje mimísky doma, že budou i více spěchat, i když pravda je, že to asi opravdu budeme my, kdo první vždycky nakrmí mimi a pak sebe
ale to nevadí.Já doma pořád slyším, už aby bylo mimi a nesoustředila se pořád na svoji samotu.
i když já jsem moc optimistický a usmátý človíček, kdyby ne, tak by mě ten náš životní styl musel zabít ![]()
No to jsem se zase vykecala,snad jsem tím nikoho neotrávila a všechny jste se neodpojily ![]()
Bonie, slabá čárka, taky čárka, to neřeš, určitě to dobře dopadne!!!
Vladi, prosím tě jak to máš Ty s testem, 18.9. budeš dělat test doma nebo jedeš do Unicy? Já si mám udělat test doma 25.9. a potom když bude pozitivní, tak až za 14 dnů do Unicy na ultrazvuk a když bude negativní tak 26.9. na krevní testy.
Evi, díky moc. To jsi ty ta co chodí normálka do práce? já bych šla hned. už mě to doma vůbec nebaví.
Ahojky Evčo,
mám to taky tak 18.9 si budu dělat testík doma a pokud bude pozitivní tak se objednám na UTZ. Pokud bude testík negativní nebo se mi nebude zdát čárka dost výrazná tak pojedu na krev 19.9.
Už aby to bylo - jsem hrozně nedočkavá jak to dopadne.
Ahoj Dario a holčiny.
Krásný dopísek,fakt.Vím,že s našema chlapama to nemáme jednoduché.Úplně tě chápu a v některých situacích s tebou soucítím.Říkám si:„sakra,že by to bylo skoro všude stejné?“A věř, že je.Také jsem na všechno sama.Teda skoro na všechno.Je pravda,manža o dítku básní a těší se na naše první IVF jako já.Ale celý týden pracuje na Slovensku a přijíždí jen na víkend.Takže si dokážeš představit co vše musím zmáknout.Moc bych tě přála,aby tě sny neopustily a brzy jsi držela mimi v náručí.A neboj,manža až uvidí pozitivní těhotenský test,určitě bude mluvit jinak.A pak se může najíst.Držím palečky.Pa Vendík
Evčo,ale stejně mám z té narkozy strach.Nebo spíš z toho,že budu někde ležet s roztaženýma nohama a nebudu o ničem vědět!Omlouvám se,že to píšu takhle drsně,ale mám z toho hrůzu!!!
![]()
No,všechny to máte za sebou a zvládly jste to,tak to taky vydržím,ale asi jste taky měly divný pocit,ne?Jo a holky,holily jste se na to nějak víc? ![]()
Jsem hrozná,asi řeším kraviny,ale koho se mám zeptat,než Vás?
ahojky holčiny všem novým těhulkám moc gratuluju.Ted k těm miminkům holky moje doktorka v CAR říkala že děti po IVF jsou nejkrásnější a nejhodnější a víte proč?????Protože je rodiče moc a moc chtějí.