Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
To si řekla Ty:-) ale je to tak někteří lidé, myslím pacienti mají někdy pocit, že jsme jen jejich sluhové a sasci a to je pak těžké se udržet a být profesional:-) a já mám špatnou zkušenost a ne jednu, bohužel naposledy na gynekologii minulý týden. Fakt dost hrozný zážitek, ta sobota byla jak zly sen. Takže vim jaké to je i z té druhe strany a proto se snažím tak nechovat. ![]()
@Petulda269
No ja prave uz na ultrazvuk vubec nejdu ![]()
Asi se vse vyviji tak jak ma. Me ridtou vajicka normalne dobre. Takze me stymuluji malo. A rikal ze mi da radeji malou hodnotu a delsi dobu, aby v klidu narostlo endometrium a v pondeli ze to probehne. Vcera jsem mela jedno vejce 1cm druhy 1,1cm tak to asi odhadne. Navic beru oddneska tu cetrodide ktery zadrzu tu ovulaci. Tak snad vi vo dela.
Holky ktere mate doma aktualne CETROTIDE mrknete schvalne do navodu
v ceske casti u vsech mych balenich chybi 3 posledni body v navodu aplikace. No vostry..konci to „zapichnete celou jehlu do pokozky“.. Tak jsem se dovtipila a vpichla obsah.
A ve slovenskym se pak doctu, ze se ma natahnout nejdriv ven, zda netece krev a pichat az pak.
Vostry…
Jinak mam podrazdenou kuzi jak od vcely..no zlatej Gonal
@Johana..22 Já když jsem měla centrotide tak mi setra řekla píchnout úhel 45 stupňů natáhnout jestli se objeví krev přepichnout a když ne tak je to v pořádku. Ani jednou tam nebyla ![]()
@řehulka 7 Nojo to ja vubec neudelala. A mela jsi taky podrazdenou kuzi? Ja to mam jak od vcely. Svedi stipe a lehky otok, zarudly a horky. Diky za info ![]()
@Johana..22 Jojo měla takové tzv. jelito
Vše co popisuješ na to mě sestra v car upozorňovala. noha mě bolela taky. Tak do večera a pak ok. Dá se to vydržet já jsem měla 5 injekcí kolik máš ty?
@Johana..22 ohledně toho píchání, nervozka by ti vysvětlila jako zdravotní setřička, že se po vpichu natahuje z důvodu toho, abys netrefila nějakou cévku, proto se kontroluje, zda nenatáhneš krev, ale pokud jsou to malinké jehly, jako třeba inzulínové, tak je šance minimální, že bys natáhla krev ![]()
Jojo, přesně tak
a ohledně toho fleku po tom cetrotide, tonevadí, mě to také říkali, je to alergická lokální reakce, která brzy zmizí a proto je dobré střídat strany vpichu jednou vpravo vednou vlevo
držím palce ať vám to vyjde
![]()
Ahoj holky, tak jsem dneska byla na UTZ a už se něco klube ![]()
@nervozka Tak jak jsi dneska dopadla?
@Johana..22 Tož to teda hledím…
Já chodím od 5. DC vždy obden na UTZ, ale je fakt, že to mám relativně blízko, takže když to máš dál, tak se to asi dělá jinak… ![]()
@Petulda269 To bude tim, ja to mam 60km takze me nehoni. Verim ze to bude oukej.
@řehulka 7 Mam 4 injekce, za chvili jdu na druhou a uprime me teda stresujiu. Gonal je prochazka rajem, ale tohle hnus fialovej. @nervozka Jehla je tak 2cm a ma se pichnout cela, a mam nastesti spicek
takze cevy jsou snad hluboko. Mam teda myslis natahovat? Zapichnu, povytahnu pist a kdyz nebi krev vpichnu tekutinu?
@řehulka 7
Picham to do bricha hlasim verejne ze aplikaci Cetrotide nenavidim. ![]()
@Johana..22 neboj za chvíli to bude za tebou
Já měla 5 kousků + fraxiparin + gonal takže jsem vypadala krásně
Hodně holek má ten cetrotide do břicha já měla do stehen. Netuším teda proč, ale celkem mě to bylo jedno aspoň o jednu injekci do břicha míň
. A jak dlouho stimuluješ?
@řehulka 7 Stimuluju od minuleho utery, tzn.dnes 9.den cyklu. Do patku mam jeste gonal a cetrotide a v sobotu Ovitrile a v pondeli jdu na punkci vajicek.
Mozna do stehen proto, abys toho nemela do bricha tolik ne? Nojo uz jsem ji dnes pichla, clovek si zvykne ale znam lepsi veci ![]()
@Johana..22 Tak to máš už za pár
držím palce ať je pěkná úrodička
Ještě dvě píchnutí a máš to za sebou
Dej vědět jak jsi v pondělí dopadla.