Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Moc vám holky držím palce ať je všechno v pořádku a pak budou //:-D
@Petulda269
Je fajn te se citims dobre. I me vsechno sedlo a hormony mi nijak nevadily.
Na zitra jsem rekvapive klidna a zvedava.
Necham si dat jedno. Na dvojcata se moc necitim. ![]()
Zitra se vam ozvu damy
myslete prosim na me v 8:00 ![]()
@Johana..22 Až budeš mít po, tak dej vědět ![]()
@nervozka Nemusíš se za nic omlouvat, od toho tu jsme, komu jinému byses měla pořádně vyplakat na rameno ![]()
Ahoj holky. Pokud by Vám to nevadilo, rada se k Vam pridam a povim vam, jak je to i s semnou.
Pred 5 lety, jsem podstoupila laparoskopii( cysta 10cm). V tu chvili mi Dr rekli, nevime zda budete mit nekdy deti. Cysta je moc velka, ale i s jednim vajecnikem se da otehotnet. V tu chvili jsem nevedela co mam delat. Nakonec vse dopadlo dobre, vajecnik mi nesebrali, ale bohuzel je nefunkcni, jako kdybych ho tam ani nemela ![]()
Ubehli 2 roky a my se s pritelem chteli snazit o mimco. Snazili jsme se 1,5 roku a nic. Proto jsem zasla na gynekologii, brala jsem clostik, pichali mi pregnyl - 5 mesice za s sebou jsem to absolvovala. Penize litali a vysledek zadny. Pritel uz byl nervozni, tak jsem navstvili car ve Zline po 2 letem snazenim. Pul roku trvalo, nez nam udelali vsechny testy. Me nasli Leidenskou mutaci, pritel moc spermii ale minimum pohylivych. Co nam doporucili tak pouze IVF.
Na podzim jsem podstoupila stimulaci, odebrano 14 vajicek, z toho 1 neprezilo,9 se jich zacalo vyvijet a pouze 4 byli k pouziti. Vyvoj do stadia blastocyt.
Po prvnim pokusu 100% blastocyta, cerstve embryo - nezdarene. 2 pokus se dvema embryjkama jedno bylo 100% a druhe 75% - nezdarene. Uz jsem zacinala mit nervy na pochodu. Treti a posledni embryo mi zavadeli v patek 13.3. ve 13hod. Hruza. Podstupila jsem i intralipid, meli podezreni na NK bunky.
Dnes je to 10 dni od ET. Prsa neboli, bricho neboli. Akorat mam hlad, i v noci:-)Nastesti jsem takova zdechlinka, ale kila jdou pekne nahoru. ![]()
Holky rano beru estrimax 2-1-1, prednison 1tabletu, utrogestan 4-2-4 a vecer picham fraxiparin.
Myslite, ze bych mohla testnout?
@petinka.ti Vítej
ty jo, taky zajímavá cesta k mimču…a kdy ti řekli, že máš zkusit testovat? Já bych to asi nevydržela, ale jestli je to 10 dní, tak by možná měl být vidět alespoň duch, ale fakt nevím. A ohledně toho, že ti nic není, tak to nemusí nic znamenat, každá nemusí mít předepsané příznaky…
Dekuju za info. Hned jsem sla testnout po tvem prispevku a divej.
Radeji jsem tam dala dva. Nevim, zda se mam, ale radovat? Az to uvidim z krve, tak budu verit.
Jsem sice laborantka, ale v patek jedu do zlina na krev, tak nema cenu se v praci odebirat. Jinak testovat mi nikdo nerekl
@petinka.ti Ahojky
Tak myslím, že test je jasný ![]()
@Johana..22 Tak doufám, že šlo všechno dle očekávání, ráno jsem na tebe myslela
Já bych si nechala nejradši zavést celé hejno ![]()
@Lulu85 Tak to už se na MS určitě těšíš, že? To se často nestává… ![]()
@nervozka Děkuji za držení palečků, ve středu a dalších asi 14 dní to budu potřebovat
Jinak sliznice je prý ukázková, na levém vaječníků mám těch 6 folikulů a i na tom pravém se přes víkend trochu pohnuly, ale největší má 17mm, tak nevím, jestli z nich něco bude…
Lulu85 Mam strasnou radost, nemuzu tomu ani uverit. Ve stredu testnu jeste jednou, mam posledni test na potvrzeni. A v patek dam vedet. Jen aby bylo vse Ok.
Mam v planu dnes u vecere dat pritele testik a rict, tak konecne jsme se dockali i my. A kazda z nas se docka ![]()
@petinka.ti Blahopreji ![]()
@Petulda269 Tak je to za mnou. No svete div se! Ja mela minimalni stimulaci Gonalem a odebrali 24!! vajicek vyborne kvality. Manzel ma premiove sperma tak ja kurde nevim kde je problem ![]()
Ale trochu mrzute je, ze mam nizkou sliznici a podrazdene ty vajecniky (z poctu vajec) tak se transfer odklada na pristi (max. popristi) cyklus.
Ale i tak mam radost jaka uroda se zadarila. 20 deti je az dost ![]()
Diky za podporu holky ![]()
@Johana..22 No to je teda úroda
A jaký je vlastně další postup? Oni je teďka oplodní a pak je zamrazí? ![]()
@petinka.ti to se ti ani nedivím, že máš radost ![]()
@Petulda269 jj, to je pravda, moc často se na ní netěším, jen mám takový divný pocit, prsa mě jako vždy ještě nepřestaly bolet, což většinou bývá 2 dny před a dnes mám termín pro MS a prsa bolí jako čert. Zítra jedu k embryoložce a chtěla jsem to zfoukout na jednu cestu do CAR, jelikož mám jet na UZ 1-2DC, ale pokud to do rána nedostanu, tak musím jet dvakrát ![]()
@Johana..22 tak to je super úroda, ale škoda té situace se sliznicí, a to, že si ET počkáš, ale určitě se dočkáš ![]()
Chtěla jsem říct, že mě prsa přestávájí bolet cca 2 dny před MS ![]()