Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@cornaline @Johana..22 Děkuju holky, myslela jsem, že teda vydrží déle, ale na druhou stranu jsem ráda, že už je budu mít „u sebe“, tam jim bude stejně nejlíp ![]()
Ahoj všichni, prosím - můžu se ještě přidat do diskuze??? přítel je po chemoterapii a ozařování - už několik let a teď bychom chtěli miminko a byl nám doporučeno IVF. Nedoporučují nám otěhotnění standartní cestou, kvůly tomu ozařování. Dnes sem u své doktorky dostala kontakt a mám se objednat na první sezení do Sanusu v Hradci Králové. Prosím můžete mi někdo popsat co nás čeká??? Na jak je to asi dlouho než se bude moct jít na první IVF??? Jsem úplně neznalá, tak se omlouvám, za takové dotazy. Děkuji
@Lulu85 Děkuji ![]()
Ale potřebovala bych holky trochu povzbudit. Dr. říkal, že z těch 7 se oplodnily jen 3 a že to může něco vypovídat o kvalitě těch vajíček
Jak jsem pak po transferu tu hoďku musela ležet, tak mi nebylo z těch jeho slov nejlíp. Při těch předchozích pokusech jsem si s embryjkama „povídala“ a chovala už jsem se skoro jako těhotná a teď jsem taková rozčarovaná…
@PetraPett Ahoj,chodila jsem do Pronatalu ČB/PHA a je možné že se CAR U Vás může lišit. U nás to probíhalo tak že na první návštěvě nám oboum odebrali krev, manželovi sperma a mě udělali UTZ.Pak se čekalo na mou MS aby mě vzali krev a zjistili jak pracují hormony. Jelikož u nás vyšetření dopadla dobře a na nic nepřišli, bylo nám navrhnuto IUI nebo IVF, a to v případě že si již nepřejeme dále čekat. Jelikož mě bude v létě 29 a chtěla jsem být mladá mamina tak jsem řekla že není na co čekat. Zvolili jsme rovnou IVF jelikož IUI má pouze 18% úspěšnost. Poté se opět čeká na MS, a hned 1. den se objednat na UTZ a pokud je to ok DR. předepíše protokol a nasadí léky. Chodí se na kontrolu UTZ aby se podívali jak vajíčka rostou. Podle růstu objednají punkci(odběr).Pak je oplodní a buď po 3.dnech nebo po 5 dnech Ti jedno(někdy dvě dle kvality)vrátí zpět
No snad jsem to ve zkratce napsala vše, kdyby Tě jěště něco zajímalo klidně se ozvy
@Petulda269
Prooooosim teee hlavu vzhuru!!! Nam z 12ti zbylo 7 a pry to taky neni moc pecka, ale vubec nepochybuju ze to vyjde. Proste letos otehotnime! Ty rychlesi i porodi!
Mluv s miminkem, privitej ho doma, a za 16 let se budes smat tomu, jak ti haban vsechno doma sezere a ze vodmlouva a neposloucha. A bude nam rikat „matkooo nech me bejt, to je muj zivot, to nechapes“ a my budem muset uznat pravdu, at jsme prosly vsema temahle kotrmelcema. Hoold uzivej ze ti roste vbrisku ![]()
@Pakettka moc děkuju za info, super… já si to neuměla vůbec představit… my byste chteli jít taky rovnou na Období… a můžu se ještě zeptat na ty hormony?
@Pakettka to psaní na mobilu: ) chtěla sem napsat že chcem rovnou na IVF… a dotáhnul se tam ten nesmysl ![]()
@PetraPett Myslíš ty hormony co se píchají? Mě to nic nedělalo, žádné změny nálady ani mě z nich nebylo zle, ostatně mě ani teď v těhotenství nic není krom bolesti prsou nemám žádné těhotenské příznaky ani nálady, takže asi jsem jiná ![]()
@Johana..22 Moooc děkuji za uklidnění
I jsi mě rozesmála s tím habánem
Dneska jdu do postele dříve, ať si můžu s prckama „pokecat“
Držím palce, ať ti těch sedm statečných vydrží ![]()
Petulda: jak se máš, moc Ti držím palce. Určitě se jim u Tebe moc libi? Mužů se zeptat dala sis jedno nebo dvě? Ja už byla na tom endokrinologickem vyšetření a pomohli mi:-) no a takže čekám dvě menstruace:-) jupi:-) už aby to bylo:-) ![]()
@Pakettka
tak to je moc dobře, že ti nic není a těhotenství si užíváš
. Takhle to měla i moje sestra, nejen že jí stačilo si sednout na slipy a byla těhulka, ale v těhotenství taky neměla žádné příznaky a prostě si to jen užívala
. Dneska je malé rok a když sestra otěhotněla, tak já to samozřejmě obrečela… sobecky
. Vyčítala sem si, že se tak chovám, ale nešlo to jinak, já si nemohla pomoct
. Ale ona ví jak to máme a tak mi to neměla za zlé a chápala mě. A jak dlouho jsi už těhotná???Nějak mi to v těch příspěvcích uteklo, je tu toho spousta:). Přeji ti ať už máš vše jen dobré:)
@PetraPett To že jsi sestře „záviděla“ je normální zvláště když jsis mimčo moc přála, u mě to bylo taky tak
,v úterý to bude přesně 6tt ![]()
@nervozka Děkuji, no mám se dobře
Nechala jsem si zavést dva prcky
A včera večer jsem jim vyprávěla před spaním pohádku
Tak snad se jim u mě líbí
Takže dvě MS a jdeš si pro zmrzlíky jo? Tak to je paráda
A myslím, že ti to bude utíkat rychleji než mně těch 14 dní do testu…