Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@PetraPett Na další jdu až 9.4.ale už teď se těším až drobínka zase uvidím ![]()
@PetraPett neboj, jakmile tam vejdete a začne se něco dít, tak uvidíš ten fofr
taky mi to přišlo, že se nic neděje a pořád na něco čekáme, ale najednou jsem v běhu ivf a i když mám dlouhý protokol, tak vím, že za týden mě čeká tohle a pak zase ono a je to super pocit, že za měsíc, když vše klapne tak najdu na tt , ale myslím, že tohle zažíváme všechny holčiny ![]()
@Pakettka:www.emimino.cz/…il/pakettka/ tak to je úžasný
koukám, že jste se v CARu moc dlouho neohřáli, necelý půl rok
my do CARu přišli poprvé únor 2014 a teprve teď podstupujeme první ivf.
@PetraPett mám pocit, že je asi více možností na dlouhý protokol, ale já to mám na cca měsíc celý proces, takže 2 DC jsem jela na UZ, kde po zjištění, že nemám žádnou cystu mi píchly Decapeptyl depod, jsou to nějaké hormony na oblbnutí těla, abych neovulovala tak jak bych normálně měla, 15 DC jedu znova na UZ, kde bych měla mít nízkou děl. sliznici a hodně malé folikuly, když tomu tak bude, tak si začnu píchat Gonal (ty jsou zase na tvorbu vajíček), pak kontrolní UZ a někdy kolem 23 DC bych měla jít na odsátí vajíček a za cca 5 - 6 dní na vložení, ale záleží jak se budou špunti vyvíjet. Doufám, že to nebylo moc hektické vysvětlení.
@Lulu85 nene super moc děkuju
. A držím pesti at je všechno jak ma být ![]()
@PetraPett nemáš zač a děkuju
doufám, že Vám CAR pomůže, nejhorší je, když nic nenajdou a nejde to, já jsem byla ráda, že sice našli malý problém, ale stejně to přirozeně naklaplo ![]()
Ahoj holky. Ráda se přidám, pokud nevadí, že mě první IVF čeká až v červnu
. Jsem Helena, je mi 33 let, děti nemám. Mám za sebou pouze jeden spontální potrat. O dítě se snažíme marně 2 roky. Slíbili jsme si, že po NR budeme naši situaci řešit a tak jsme se ocitli začátkem února v CARu. Bylo zjištěno, že já jsem naprosto v pořádku a problém má parnter - katastrofální spermiogram. Od druhé poloviny února se ho snaží zlepšit (vitaminy, byliny, volné prádlo, místo vany sprcha atd…). Aby jsme dali nějaký čas i jeho spermíkům, tak jsme se dohodli na IVF červen. Koncem května začnu stimulovat. Čeká mě dlouhý protokol. Pokud se tedy nestane do té doby ten zázrak… Kdo ví? ![]()
Zahlídla jsem tady, že někdo čeká dvojčátka
- moc gratuluji. Holky, když už toto téma - mohu se zeptat? Myslíte, že existují nějaká „kritéria“, jak by měla vypadat matka dvojčat? Myslím postavou…
@Mikina33 Vítej, no však červen je za rohem ![]()
@Petulda269 čeká dvojčátka
@Lulu85 To jsem se neohřáli, i sestřička říkala že zrovna jsme se pořádně poznali už je opouštíme, naštěstí v dobrém
od února 2014?Jakto že tak dlouho? ![]()
@Mikina33 Vítej
myslím, že žádná kritéria nejsou, pochybuji, že když se to povede přirozeně, že příroda kouká na to, jak ženská vypadá ![]()
@Pakettka tak to máte super
u nás to bylo dlouhé, protože dlouho trvaly všechny výsledky vyšetření na které nás CAR poslal, pak když se zjistilo, kde by ohl být porblém, tak jsme zkoušeli řízené početí, a i když to měl být proces na 3 měsíce, tak do toho vlezla má angína a pak Vánoce, takže se to protáhlo, a nakonec stejně došlo na ivf ![]()
@Lulu85 No tak hlavní je že už se pomalu blížíte a brzo začnete, držím palce ať to zvládáš a hlavně ať to dobře dopadne ![]()
@Lulu85 Ahoj, u nás to je podobné, do CARu jsme začali chodit před rokem, zkusili 2 x řízené početí, 3× inseminac (dali jsme si vždycky tak měsíc pauzu-dovča, vánoce,…) a teď začátkem března jsme byli teprve na konzultaci k IVF. Beru měsíc antikoncepci a teď jsem začala píchat Decapeptyl. Od 12.4. budou injekce Gonalu pak ultrazvuk, tak do konce dubna by IVF mělo proběhnout, když všechno půjde, jak má.
Holky, jaký máte zkušenosti s pícháním injekcí, já včera píchala druhou, 5 minut sedím s injekcí u břicha, než se odhodlám jí tam vrazit, no hrůza.
. Máte nějaký fígle, nebo rady? No snad už to dneska zvládnu aspoň za 3 min. ![]()
@cornaline AHoj a co pícháš? Já měla Gonal a respekt byl jen u prvních. A pak mi svědčila sklenka vina před
Pak to šlo to s klidem.
Horší byl Cetrotide.. ten mě štípal fest.