Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Johanna7 Dobré ráno, vážím si i těchto „opatrných“ názorů. Co se týká názoru dr. tak nám IVF doporučil jak můj gynekolog, tak i dr. v CAR. U přítele totiž vyšly pomalé mršky a ještě k tomu špatný „akrozom“ = mršky nedokázaly samovolně proniknout do vajíčka. Takže pro nás neměla smysl ani běžná inseminace. My si miminko moc přejeme, partner snad kolikrát více než já
U nás je to ale hodně i psychické, kolem jsou kamarádky, které už dítě mají, některé už i druhé a převážná část z nich přirozenou cestou, tak je pro nás docela deptajícící, když se nás pořád ptají, kdy budeme mít miminko my ![]()
U mě je ta psychika nabouraná i tím, že nám nezbylo nic na mrazáček, že kdyby se nepodařilo poprvé, měli bysme další možnost, ale takto při představě to celé absolvovat znovu, no radši nechci ani pomyslet! Ty už máš za sebou kolikáté IVF a máš nějaké děti? ![]()
@Johana..22
Ahooj, těší mě ![]()
Budu na tebe příští středu mooooc myslet, aby vše dopadlo tak jak má a ať se můžeš brzy těšit z embryjka v bříšku ![]()
Já jsem dnes 3.den od ET a cítím se normálně, jen jak už jsem psala, občas mě píchá v podbřišku, ale není to nic, co by se nedalo vydržet. Jen mě teda od včera začaly bolet prsa, ale to jsem měla vždy i před MS, takže těžko usuzovat, jestli to má nějakou spojitost s případným těhu ![]()
Snažím se být psychicky v pohodě, občas si připadám jako blázen, když si hladím břicho a povídám si s embryjkem, aby se ve mně hezky hnízdilo ![]()
Měj se krásně a zase si napíšeme ![]()
Lenia82
Ahoj. Jen buď blázen dál a bříško pekne rozmazluj ♡
Jsem v praci a na mobilu se mi špatně píše, ale zapni si podpisy, mam to tam napsaný.
hlavně buď v klidu ![]()
![]()
@lenia82 Vítej, hlavu vzhůru holka, začátek ivf máš za sebou a teď už jen to nej z celého toho honění se za mimčem. Klasická odpověď „nemysli na to“ není na místě, ale trocha klidu a pohody po psychické stránce by to chtělo, neřeš jak se máš cítit, protože každá to cítí jinak, užívej si toho jednoho života co ti zavedli, a těš se na něj ![]()
Tak já mám za sebou snad předposlední kontrolní UZ, co dnes Dr. spočítal, tak bych měla mít 16 vajíček, zatím o velikostech od 9 – 12mm, v pátek ještě na UZ a doufám, že v pondělí na OPU ![]()
@Lulu85
Ahoj ![]()
Po 2 dnech válení v posteli, se jdu projít na vzduch
Jak říkal pan dr. ležením celý den nic nezachráním a krátká procházka na vzduchu udělá dobře prokrvení dělohy ![]()
@Lulu85
Budu moc držet pěsti, abyste měli těch embryjek co nejvíce, ať máte i něco na mrazáček! Já měla stejný průběh jako ty, ve středu 1.kontrolní UZ, v pátek druhý a pak OPU a za 5 dnů ET.
Drž se ![]()
@lenia82 a jak jsi měla velké folikuly v pátek před OPU? a čím a kolik jsi stimulovala?
@lenia82 jen se běh projít, alespoň si provětráš hlavu, venku je nádherně ![]()
@Lulu85
Před samotným odběrem jsem měla celkem 11 folikulů, ale v den odběru mi jich odebrali 13, z toho 11 bylo zralých a 10 jich oplodnili, bohužel z 10 se vyvíjelo dobře jen 1, které mi pak zavedli a mám momentálně v bříšku.
Velikostně byly ty folíky 9-11mm. Stimulovala jsem Purogen a 36hodin před odběrem jsem si píchla Ovitrelle který pomohl uvolnit vajíčka. No a po odběru vajíček si denně vaginálně zavádím 3tablety Utrogestanu ráno a 3 večer. No a k tomu všemu jsem po ET vyfasovala ještě Prednison a Vasopirin. Už si připadám jako chodící lékárna, ale pokud to má být k prospěchu celé léčby, tak to zvládneme všechny
![]()
Ahoj holky ![]()
Koukám, že jsem trochu zaspala, ale poslední tři dny jsem strávila až psychopatickým úklidem domácnosti, dneska u nás totiž byla paní ze sociálky. Než přišla, tak jsem po bytě pochodovala nervózně jak fena a manžel se mi smál, ale všechno dopadlo skvěle. Paní byla moc příjemná a odteďka se nám čekací doba na mimčo bude už jenom krátit ![]()
@Lulu85 Tak držím palce, ať je v každém folikulu vajíčko, to by byla pěkná úroda ![]()
@Lulu85
Ještě jsem ti chtěla napsat ohledně OPU, já měla po odběru hrozně nafouklé břicho, ale začalo to až následující den, v den odběrů jsem si říkala, že mě nic nebolí a že je to v pohodě a pak se to mírně zhoršilo. Raději jsem volala do CARu kde mi řekla sestřička, že je to po takovém množství odebraných vajíček normální, doporučila mi zvýšit pitný režim na 4-5 litrů denně a cpát do sebe hodně bílkovin /maso, nutridrinky, jogurty/ no a od 4.dne mi bříško splasklo a začalo se vše vracet do normálu
Takže to jen rada, abys věděla co tě může potkat ![]()
@Petulda269
Moc ti fandim. A tak me napada..asi budes mit miminko driv nez my
bez zvraceni, tloustnuti, bolesti porodu. Uz budes rovnou chovat.
Vim..trochu to zlehcuju, ale mam k tobe velky respekt.
Vy v podstate predbehnete cas. Vase mimco se bud prave rodi a nebo uz nekde ceka. Udelate krasnej skutek. Nadhera fakt.
Na oslavu si das sklinku vinka, zatimco my budem blit do zachodu ![]()
Moc se tesim na to vase male, kdy vam ho daji, co to bude, jake bude… To je jak na vanoce
![]()
Davej zase echo juu. ![]()
@lenia82 Moc děkuji za info, to byly docela malé, ne? Já mám největší 12mm a pořád musím píchat, aby dorostly. Taky jsem již vyfasovala léky, ale místo Utrogestanu mám Crinone, je to přímo vag.gel na zavádění, vím že po Utrogestanu mi moc dobře nebylo…
@Petulda269 Úžasný, říkala jsem, že uděláte dojem, moc Vám přeji, aby jste moc dlouho nečekali ![]()
@Johana..22 Jak jsi dopadla na UZ, už víš, kdy jdeš na KET?
@Lulu85
Dobré ránko! No u mě dr. řekl že jsou folíky i tak slušné a připravené k oplodnění, což byla pravda, ale ono stejně nakonec nezáleží ani tak na jejich velikosti, jako na tom, jak se budou vyvíjet. Opravdu jsme si mysleli a počítali s tím, že když nám oplodnili 10 tak jich aspoň 5 bude vyvíjejících se a ono prd
Je to opravdu hodně individuální. Po ET zatím nepociťuji žádné změny, teda kromě toho, že mě bolí prsa a docela i záda, jenže podle toho nemůžu nic soudit, protože se zádama jsem byla před 3roky na operaci a prsa mě bolely před každou MS, takže tak
![]()