Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky mam dotaz probira se kdyz dete s pritelem na pohovor s doktorem i nase vaha k umelem oplodneni
@bajunkaa
Ahojky.. na našem pohovoru se nás na to neptali, ale já jsem pak před OPU vyplňovala dotazník, kde jsem musela vypsat váhu a výšku (kvůli narkoze)..
Přítel nikde svou váhu zmiňovat nemusel, co si pamatuji ![]()
No nechtela bych to rikat pred pritelm ani pritel nevidel ten tvuj dotaznik ani to nebudu muset rikat nahlas prave uvazujeme taky na umele oplodneni vsude sem cetla clanky mohla bys mi poradit a stou narokzou si privedomi a naco je ta narokoza
@bajunkaa já mám váhu uvedenou i ve zprávě z caru po první schůzce
A proc se tam pise ta vaha a to rikate vahe nebo si vas aj z vazi sami
@bajunkaa
Narkozu ti dají aby ti mohli odsát vajíčka, bez narkozy bys to nezvládla z důvodu zásahu do genitálií. Píchnou ti injekci do žíly a za pár vteřin budeš spát a probudíš se až na pokoji, aspoň tak jsem to měla já..
Jen mě trochu zaráží tvůj ostych kvůli váze před partnerem, upřímně si myslím, že pokud spolu chcete dítě, tak mu může být jedno, kolik ukazuje ručička na váze ![]()
Aha no prave ja se bojim narkozy a jak se probudila citelas nakou bolest a sla si hned ten den domu no partnerovi to nevadi jenze ja se stidim pred nim rict mu svoji vahu
@bajunkaa
Po narkoze je stav každého člověka individuální. Mně špatně nebylo a ani bolesti jsem hned po odběru neměla, až druhý den jsem měla nafouklé břicho a musela jsem zvýšit pitný režim a jíst hodně bílkovin (jogurty, maso apod.)
Ještě ten samý den (cca hodinu po zákroku) jsem jela domů. Musíš mít zajištěný odvoz, sami tě nepustí, po narkoze se nesmí řídit.
Pokud se ale rozhodnete jít na kliniku asistované reprodukce, vše vám doktor ochotně sdělí.
@bajunkaa neváží
to je orientační - některé léky a narkóza se dávají na váhu tak jen proto, určitě se nemusíš stydět a propo partner tě snad viděl jak tě pán bůh stvořil takže mu je váha určitě ukradená ![]()
A po odběru jsem chodila v mírném předklonu a to jsem jich měla jen 6.. a bolesti byly v pohodě.. den po jsem taky zvýšila tekutiny a bílkovinu šlo mi obtížně na malou a měla jsem strach ale asi zbytečný vše pak v poho
@lenia82 Doufám, že to bude v pohodě, sice jsem se v hlavě už uklidnila, že bychom to museli odložit, ale raději bych to chtěla mít teď hned ![]()
@Gilmorka dám hned pak vědět
no, ze začátku bolelo, a to jich bylo méně a byly menší, potom co narůstaly, tak mi doktorka doporučila Protifar a hodně pít a můžu říct, že mi nic není, možná jen k večeru, ale to je spíš po celodenních aktivitách ![]()
@bajunkaa mám pocit, že se nás ptali na výšku a váhu, maximálně příteli řekneš, ať si zacpe uši, když to budeš říkat na pohovoru
asi bych si nedělala hlavu s tím, že to uslyší, stejně určitě ví jak vypadáš, tak si to dovede odvodit, ne? ![]()
@lenia82 představ si že jsem na jedné diskusi četla že na odběr nedorazila anestezioložka a dělali to „za živa“ to musela být síla… mně to taky hrozilo kvůli nachlazení ale když viděli můj vyděšený výraz tak mě uspali ![]()
@Gilmorka @lenia82 Díky, taky se uklidňuju, že je důležitější kvalita, než kvantita, tak snad to bude slušnej oddíl ![]()
@Gilmorka
No tak to mi radši ani neříkej, to je děs, si to vůbec neumím představit, že by se ve mně měl někdo „šťárat“ bez narkozy! ![]()
Já byla nachlazená při hormonální stimulaci, ale dr.mi řekl, že to nevadí, že musím být hlavně fit v den OPU a pak při ET.. Ale i tak přemýšlím, jestli ta stimulace v době nachlazení nemohla mít vliv na to, že se nám z 10 oplodněných vyvinulo jen 1 embryjko? On byl totiž přítel hrozně nemocný v den odběrů, tak jestli třeba i ty spermie nemohly být „nemocné“, ale to je asi blbost že?
Holky, je tu prosím některá z vás, která si po ET zavádí nebo zaváděla vaginálně Utrogestan? Už 2.den trochu špiním, zatím to bylo jen ráno a pak celý den nic. Zajímá mě, jestli jste některá řešila stejný problém, spolu se špiněním ze mě odchází i bílý povlak (předpokládám, že zbytky Utrogestanu). Je to normální?
Díky za radu.