Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Johana..22 Ahojky Ty jdeš do práce? Mě by to teda ani nenapadlo třetí den po transféru. Nebo jsem se přehlídla? V Pardubicích se tedy dává na prvních 14 dní neschopenka. Také mě nějak bolí v podbřišku ![]()
@Persinka
Ahoj, kdybych mohla vrátit čas zpátky, tak bych šla taky na nemocenskou na celou dobu do odběru krve po ET, byla jsem doma jen týden a včera jsem začala krvácet, možná kdybych opravdu ještě tento týden ležela, mohlo být vše jinak, ale to už nikdo zpět nevrátí! Tobě přeji hodně štěstí ![]()
@lenia82 ležení není zaručené.. to jsou potom takové výčitky moc dobře si to pamatuji je to přesně rok
.. nejlepší léčitel je čas..
@Gilmorka
Já vím, jen se potřebuji nějak uklidnit
Je to přece jen čerstvé ![]()
@Gilmorka no o ležení to určitě není, jen o tom klidu, bez nervů, bez stresů. Doma je doma. @lenia82 Drž se příště to už určitě vyjde. Hlavně si nic nevyčítat. Já už dneska ale po těch peripetiích vím že se do práce nevrátím jestli se to povede, to radši o ní přijdu. Ono nějak potom bude.
@lenia82 však jo klidně se vypovídej… pamatuji si, že jsem o tom nedokázala ani mluvit a neuronila ani slzu- bylo to horší než kdybych se sesypala a brečela od rána do večera..já jsem byla ke všemu naštvaná na minulý car tak jsem si to na ně v duchu vybíjela, situace pak byla horší když mi něco našli na imunologii.. to se ve mě nějak nahromadilo a já jsem střídavě brečela a přišlo to vždycky bez varování takové záchvaty či co
@Persinka nejhorší je, že když zůstanu doma tak klid mít stejně nebudu budou volat, psát emaily a budu dělat aspoň částečně z domu - nemám za sebe náhradu a nemůžu si dovolit ztratit práci ![]()
@Gilmorka To znám, nezávidím. Drž se. Také mám každý den telefony, ale zaplať pánbuh mi nastoupila kolegyňka co má pochopení a vše převzala a jen volá aby v tom či onom ujistila. I když ví že se snad už nevrátím.
@Gilmorka
Já jsem to právě včera neunesla a když se dostavilo krvácení, tak jsem se ráno v práci sesypala a brečela snad každou chvíli. Kolegové si mě naštěstí nevšímali, jeden se mě snad na konci dne jen zeptal, jestli mu povím, co se mi stalo, ale nešla jsem s pravdou ven, ono totiž kromě šéfa nikdo neví, že se snažíme o miminko přes IVF. Ráda bych, aby to v utajení zůstalo i do 2.pokusu, kdy prostě odejdu jeden den z práce a nastoupím na nemocenskou a nebudu muset nikomu nic vysvětlovat. Celé to zklamání o to víc bolí, že jsem se těšila na to, že z práce odejdu, že nebudu muset denně dojíždět 80km do práce a z práce a teď nemám nic co by mi tu naději nahradilo! ![]()
@lenia82 měla jsem to stejně ale byla jsem na neschopence a všichni to věděli.. ten návrat do práce byl krutý - zeptala se jen jedna kolegyně a ostatní kolem mě chodili po špičkách a koukali mi několik měsíců na břicho - jestli se zvětšuje.. je to všechno na palici
@Gilmorka
Mně stačí teď dotazy kamarádek a rodiny, jak se cítím a jsem z toho v prdeli!
Všichni kolem mně mají děti, někteří přirozenou cestou, jiní přes IVF, ale mají děti, nám to nevyšlo napoprvé a o to víc to bolí
![]()
@Persinka
Jojo jdu. Mam naobjednane lidi, pracuju na sebe a mam velmi pohodovou praci. Ptala jsem se na klinice. Pri praci sedim a pry je to ok. Nejsem moc valeci tip a verim, ze pokud je nas mrnousek ten pravy. Jiste se udrzi. Ale samozrejme se setrim. Myslim ze detatko se nevylezi. Ale at to kazdy dela jak citi.
mam predepsane 3 dny klidu a rikali hlavne at nelezim dva tydny s nohona na hore. Ze je lepsi zamestnat hlavu.
Tak se setri a za 14 dni si ukazem dve lajny na testu ju ![]()
@lenia82 kolem nás nemá problém nikdo a kdykoliv si najdu na netu nějakou kamarádku a může to být zapeklitý případ tak otěhu tak se těšte holky já přináším všem štěstí jen sobě ne…
Ahoj holky, konečně jsem se připojila, od včera mi mobil nějak blbnul… Leni je mi to moc lito, určitě to příště klapne ![]()
Johan moc držím palce, ať to dobře dopadne ![]()
Jinak, odebrali mi 23 foliku, použitelných jich bylo 16 a z toho 5 zkusili spojit přirozeně, ale nechtěli spolu nic mít, takže je jasný, že přirozeně to neklapne, zbytek udělají s ISCI, zítra jedu zase na krev, a dle výsledku se rozhodnou zda ET nebo zamrazit…ale je mi celkem fajn, jen poboliva podbrisek, když chodím ![]()
@Johana..22 no jasně, ukážem, určitě 2, ale říkala jsem si že nevím jestli to vydržím 14 dní, těch 10
Já si to doma užívám taťka kolem mě lítá
já mám naštěstí dost koníčků
tak jsem říkala ještě jeden den si odpočinu a pak se do něčeho pustím, háčkuji a pletu košíky z papíru a musím holce upéct dort k narozeninám ![]()