IVF jaro 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
68
16.4.15 08:34

@Petulda269
Moc vám to přeji, ať se čekací doba co nejrychleji krátí a máte brzy miminko doma :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
16.4.15 08:58

@lenia82 Ahoj a dobré ráno :D včera jsem se ti nemohla rozepsat, mě to na tom mobilu nebaví psát dlouhé romány :mrgreen: už jsem absolvovala 6×IVF :zed: u prvního jsme měla 16 folikulu, a nakonec zbyly jen 2 k ET, ale to se nezadařilo, z druhého máme holčicku :srdce: potom 2× neůspěšně, a 2× s vyšetřením a to ani k ET nedošlo (nevhodné), a u žádného nám ani na žádné mrazáčky nezbylo :( :nevim:
:hug: věř, že to dobře dopadne :hug: někde jsem tu četla, že měla holka z jednoho embrijka jednovaječný dvojčata :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
16.4.15 09:08

@Johanna7 tak to tě obdivuju, že máš za sebou 6× IVF :andel: je to hrozný, čím musí člověk projít, aby došel k vytouženému mimču, alespoň, že už máš jednu princeznu doma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
16.4.15 09:14

@Lulu85 :mrgreen: to jo, za to štěstí to stojí :mrgreen: navíc já jsem to snášela celkem dobře, injekce, prášky, narkozu, OPU i ET, a žádný jiný problém jsme neměli, takže nejhorší na tom všem pro mne asi bylo to čekání :zed: ale to asi známe všechny :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
16.4.15 09:16

@Johanna7
Dobré ránko i tobě :hug:
Tak vidím, že počet folikulů po stimulaci opravdu není rozhodující info. Je super, že se vám zadařilo aspoň jednou a máte holčičku :srdce: Já jsem dnes 5.den od ET a cítím se pořád stejně, snažím se myslet na jiné věci, ale moc to nejde. Ale zítra jedeme na víkend na chatu, tak se těším. Jen teda jedeme banda kámošů, kde se budou slavit narozky kámošky a já musela tu mou abstinenci všem zdůvodnit tím, že beru antibiotika, ono někteří jedinci ví, že to není pravda, ale dělají jakože nic neví, aby s námi drželi basu :)
Ty jsi měla nějaké vedlejší příznaky hned po ET nebo kdy jsi pociťovala, že je s tebou něco jinak? :kytka:
Já mám jet až 27.4. na krev, tento týden mám dovolenou a příští pojedu do práce. Dojíždím denně 80km do práce a to samé z práce (Přerov-Brno) a přemýšlela jsem, jestli nejít hned po ET na nemocenskou, ale nakonec počkám do odběru krve a pokud se zadařilo, tak se poradím s doktorem, jestli chodit do práce nebo raději zůstat doma..
A jak stará je vaše princezna? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
16.4.15 09:26

@Lulu85
Tak mi to nedalo a vytáhla jsem papír s počtem folíků :) a teda abych nelhala tak jsem měla tyto velikosti : Ovarium I.dx : 6×20mm + 1×18mm / Ovarium I.sin : 5×20mm + 1×18mm / Endometrium: 3L 11mm :dance:
Moc na tebe myslím, aby ty tvoje taky pěkně rostly :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
16.4.15 09:34

@lenia82 :oops: víš, já už si to přesně nepamatuju, tenkrát jsem byla z toho celého procesu tak „vyjukaná“, ale u toho prvního jsem asi od 7 dne testovala, a stále bylo bílo, taky jsem trochu zašpinila, pak na krvi už bylo jisté, že to neklaplo :( a u druhého, jsem taky testovala, ale myslím že až později, tak kolem 12 dne, a to už bylo něco vidět, a myslím, že jsem taky neměla „příznaky“, snad možná trochu prsa. A na krev jsem jela s tím, že jsem těhotná, a hotovo!! Ale naší slečně budou za měsíc 4 roky, tak už je to nějaký pátek. Ono to je vážně u každý individuální.
Po ETech jsem byla vždycky doma, buď neschopenka, nebo dovolená. A když jsem byla těhotná, tak jsem chodila jen do konce 3 měsíce, pak jsem šla na rizikové, trochu mě doktor strašil (ale zpětně myslím, že bezdůvodně).
To je dobře, že na víkend vypadnete, provětráš hlavu i tělo, přijdeš na jiné myšlenky. A myslím, že pokud nejsi úplný abstinent, tak ti sklenka vína, nebo piva neuškodí :mrgreen: červený víno je dobrý na sliznici, a pivo má taky spoustu vitamínů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
16.4.15 09:44

@Johanna7
Tak to jsi mě uklidnila :hug: Já totiž nemám žádné vedlejší příznaky, pouze mě bolí kozy :D Pořád se uklidňuji tím, že mi dr. řekl, že mám dělohu krásně připravenou k oplodnění, nikdy v životě jsem neměla žádné gynekologické problémy, tak by to byl čert, kdyby nám to neklaplo :cert:
S příteleme si momentálně nepřejeme nic jiného než aby se to povedlo.
15.8. se budeme brát a tak by miminko pro nás byl krásný svatební dar :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
16.4.15 10:03

@lenia82 jeeeeee :kytka: tak to už dopředu k svatbě gratuluji :kytka:
prostě odpočívej, a těš se :hug: jo a nedělej moc domácí práce (žehlení, vysávání..)

pamatuji si jak jednou moje sestřenka vyprávěla, že jednou ráno vstala (před 30ti lety), podívala se na sebe do zrcadla, a řekla že je těhotná - prý podle očí :nevim: a byla!
Ale myslím si, že to byla náhoda, jestli je někdo takhle senzitivní, tak je to velmi malé procento. Teď vpodstatě hledáš příznaky, který by jsi normálně ani třeba nezaregistrovala. Na druhou stranu, některý nepoznají, že jsou tehotné třeba až do 3 měsíce, normálně mají MS. Ale to jsou taky ojedinělé případy.
Prostě MY, co se snažíme o miminko, a probíhá nějaké snažení (jakékoli), tak jsme prostě jako „na trní“. To je čistě moje úvaha.

:hug: věřím, že se to povedlo :hug: kolika denní ti zaváděli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
16.4.15 10:11

@Johanna7
:hug: Zrovna jsem si před chvílí říkala, že musím žehlit, jsem měla v plánu u toho sedět, myslíš, že se mám na to raději vyprdnout? :think:
Přesně jak říkáš, my co se snažíme otěhotnět, tak hledáme všechny možné příznaky, které by nám napověděly, že se zadařilo. Ale je fakt, že některé holky jsou těhu a ani o tom neví, viz moje kámoška, která měla MS a až ve 3.měsíci zjistila, že je v tom :) Embryjko mi zaváděli 5denní, ve čtvrtek oplodnili a v pondělí zaváděli. Bohužel ale nevím, jestli má vícedenní větší šanci se uchytit? Pan dr.se mě ptal, jestli mám nějaké dotazy, ale byla jsem tak vyhukaná, že jsem se nezmohla na nic :mrgreen: Před ET mi ukázali, jak embryjko vypadá, po ET pak kontrolovali jestli je správně v děloze no a pak jsem byla tak přecitlivělá, že když mi přítel volal, jak to dopadlo, tak jsem mu bulela do telefonu jak želva :nevim
Co vůbec děláš za zaměstnání, když teda zrovna nejsi na nemocenské? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
16.4.15 10:18

@Johanna7 to věřím, že za to štěstí to stojí, já stimuluji 10 den, a celkem dobrý, jen psychicky to blbě snáším, vím, že jsem na všechny protivná, občas mám tehdenci uronit slzu, prostě to nejsem já a to mi nejvíc vadí, ale nic s tím neudělám, bude hůř :lol:
@lenia82 tos nemusela, ale tyhle hodnoty už odpovídají :D já jedu zítra na kontrolu, tak snad zase povyrostly, sliznici už mám teď 11,5mm :) je fajn, že jedete ven, sice se má trochu pokazit počasí, ale alespoň na chvilku vypneš, jinak s těmi antobiotiky už mám taky takhle naplánované výmluvy :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
16.4.15 10:26

@Lulu85
Antibiotika jsou asi nejlepší volba, i když u nás v okolí už tuhle výmluvu použila snad každá, takže to holky už moc neberou jako pravdu :cert: :D
Já stimulaci snášela v pohodě, i když jsem to nebyla taky já, výkyvy nálad jsem měla taky, ale žádný extrém. Jen pro pobavení, včera si do mě přítel rýpnul, že nějak víc papám a že pokud semínko ve mně nevyklíčí, tak začnu běhat, abych zhubla :mrgreen: holt vtipálek :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
16.4.15 10:34

@lenia82 na žehlení se vyprdni (jsem četla, že to není po ET dobrý), ono nikam neuteče :mrgreen: ono i v tom sezení děláš takový zvláštní pohyb, kdy se ti namáhají břišní svaly :mrgreen: zkus si to nanečisto a uvidíš. A jestli potřebuješ žehlit nutně, zkus chlapa, jestli ty rovný věci nezvládne :D
S tou vyjukaností, plně chápu, oni na tebe odborně, a ty stejně nerozumíš, nebo tě otázky napadnou až doma :roll:
No, pracuju na „dvanáctky“, nepravidelně, a v určitých situacích bych mohla ohrozit nejen mimino, ale i sebe. Sice bych si mohla „vyžebrat“ úlevy, ale pokud bych neměla tehotenství potvrzený, tak bych se o tom v práci nechtěla rozšiřovat.
A nárok na nemocenskou máš i po OPU i po ET. Můžeš taky zkusit obvoďáka, aby ti něco napsal (asi by jsi mu musela říct proč) aby jsi neměla razítko z CARu. Nějakou virozu by ti snad mohl napsat. Přece jenom 80 km je dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
16.4.15 10:40

@Lulu85 :hug: na slzičky zapomeň :hug: mysli na to že každou injekci, nebo pilulkou si pěstuješ malý miminko :hug: hůř nebude, už jenom líp, ještě pár dnů a je to, neboj :hug:
pro mne bylo nejhorší na „koze“ dát nohy „do praku“ :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
16.4.15 10:48

A co teprve u mě, když jsem šla na ET a při roztažení nohou „do praku“ se mi začalo chtít jít na velkou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí