Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kat kat ano a tohle přesně si říkám i já, první pokus vyšel a máme krásného, zdravého syna
zde i na jiných diskuzích či skupinkách je plno holek co se marně snaží o první a nevzdávají se ani po 3neúspěšném pokusu a proto chci bojovat dál
jen musím drahého nějak přesvědčit
dnes mi řekl, že mi kopupí poníka
-dlouho po něm toužím, ale to přeci nic nevyřeší, touha po miminku je silnější ![]()
Holky, jsem uz tady v jiny diskuzi, ale vsichni jste uz napred a ja potrebuji poradit a pripadne trosku uklidnit. Zitra me ceka odber oocytu. Mela jsem dlouhej protokol. 10dni utrogestan, 21dc inj. Decapeptyl, pak menses, dostavila se az po vyvolavacce a od 2dc k Decapeptylu jsem pridala 225j Gonalu, ultrazvuky v pohode, sliznice roste a folikulu 10-15, vcera vecer Pregnyl 10000j. Takze jsem stimulovala Gonalem celkem 12dni, ten jsem mela naposledy v patek rano, noooo a od ctvrtka me neuveritelne boli prsa, do te doby to na me nijak moc neucinkovalo, nepocitamli k veceru vzdy neprijemne pnuti v brise a nafouknuti. Mela jste take nektera z vas citliva prsa az ke konci stimulace? Bojim se, co mi zitra reknou po odberu, mam totiz od patka takove divne pocity
moc jsem to dotedka neprozivala, spis jsem si to uzivala, ze se neco deje a vypada to vse nadejne, ale ted jsem z toho uz vazne vyklepana a bojim se ![]()
@bejdulka ahoj, mě osobně začaly prsa bolet ten den, co jsem píchala Ovitrelle (to je jako Pregnyl), ale asi to může být u každého jinak. Jestli jdeš zítra na OPU tak stejně s tím nic už neuděláš, tak bych se zbytečně nenervovala. Když tak to s nimi prokonzultuj před zákrokem, ale myslím, že ti nic k tomu neřeknou, s bolestí se u IVF tak nějak musí počítat.. Pnutí v břiše a nafouknuté bříško je samozřejmost, nezapomeň, že místo jednoho zhruba dvoucentimetrového folikulu v přirozeném cyklu máš teď v břiše takových dvoucentimetrových „kuliček“ 10-15, takže je normální, že cítíš pnutí, píchání, nafouknutí, bolesti… Buď co nejvíc v klidu, fyzicky i psychicky a stane se, co se má stát. Moc velký vliv na výsledek stejně nemáš (myslím tím, že bys to nějak vědomě mohla ovlivnit), tak nemá cenu se stresovat.. Hodně štěstí ![]()
@zdend76 holka, já myslím, že by sis v první řadě měla uvědomit, co všechno už máš a že to není samozřejmost. Nemyslím to nijak špatně, a sama moc dobře vím, co je to touha po miminku, ale zdá se mi, že máš perfektního muže, který by si moc přál, abys byla šťastná a udělal by pro to všechno. Koupí ti poníka, po kterém už dlouho toužíš? To je tedy podle mě machr. Spousta chlapů nekoupí ženské ani kytku. Třeba už je z toho IVF kolotoče opravdu unavený. Třeba by chtěl, abyste se soustředili na syna, kterého máte, a užívali si rodinného života v takové sestavě, v jaké jste, místo soustavné honby za něčím co by mohlo být, al není… Nevím, myslím si, že by Vám jako rodině, a určitě ani tobě samotné, neuškodilo udělat dva kroky zpět a začít si užívat to, co mi dopřáno bylo místo lamentování nad tím, že mi nebylo dopřáno 100% všeho, po čem toužím… Ale chápu, že je to těžké… ![]()
@kat kat
mas pravdu, nebudu se nervovat, neovlivnim to uz nijak a nejak to dopadne
snazim se na ty neprijemnosti (pnuti a ty prsa) nemyslet a zamestnavam se uklidem
aapon me ten den rychle utece a rano jdu na to ![]()
@bejdulka jasně
jen bych teď nedělala nějaké hodně fyzicky náročné druhy úklidu, třeba umývání oken nebo tak ![]()
@kat kat já vím, že to myslíš dobře a moc Ti děkuji za tvůj názor ![]()
@bejdulka Ahoj, hele me prsa bolely od pulky stimulace.. a to nemluvim o ETu.. to bylo sileny.. utrogestan to pak „krasne“ udrzoval.. A pred opu jsem mela pocit, ze mi v brise plave hejno;-) Pak to s OHSS bylo jeste horsi.. Ale tim te nechci strasit.. nicmene hlavni je, ze je to normalni ![]()
@Ploutvik
cim vic na to myslim, tim je to horsi, takze se rozptyluji, abych ty neprijemnosti nevnimala ![]()
Kazdopadne vedeli jsme dopredu, ze to nebude prochazka ruzovym sadem ![]()
muzu se zeptat? Zpetne debatu jsem neprocitala, jen jsem se chytila toho, ze jste napred a zkusenejsi, ale zajimalo by me, jak jses na tom ty
jaky je tvuj pribeh, cesta za miminkem
jestli ti to teda neva, ze se ptam.
Dobré ránko Vám přeji…
Konečně mám datum na 3.IVF.
24.8 ultrazvuk a rovnou i vyzvednutí injekcí a od cca 8.9 začnu píchat
mám krátký protokol tak snad budu mít i skvělý dárek k narozeninám ![]()
A aby ten srpen nebyl tak nudný
tak rovnou na začátku roční prohlídka u gyn. a naplánuji ještě dovču ať nám to rychleji utíká ![]()
Do třetice jen to nejlepší ![]()
Dobré ráno všem, dlouho jsem nepsala, 25.6 jsem byla na ULT. kontrole. Byla jsem nervní jak sánky v létě měla se potvrdit srdeční akce. Pan doktor nám ji potvrdil. 5tt+4.Naměřil, 0,48 mm a srdíčko už bylo vidět
. Tekly mi krokodýlí slzy. Pořád se chodím dívat na fotku z ultrazvuku jestli je to pravda
. Prozatím bylo vidět jen jedno. Další kontrola ted ve čtvrtek. Nechci být moc nadšená protože si uvědomuju, že do 12 týdne je to rizikové a může se stát cokoliv no vlastně celé těhu… Ale to nic nemění na tom, že jsem vděčná za každý den. Ted už je to na něm aby si vybojoval svoje místo na slunci.
já mu v tom budu pomáhat jak jen budu moct.
Strašně bych vám všem snažilkám přála aby v červenci se to konečně prolomilo a začalo to tu být samá // držte se. I když je to pro vás nesmírně těžké. Budu pořád nakukovat a držet pěsti všem
. A doufám, že se to nám všem splní a za pár měsíců budeme debatovat o plenách ![]()
@Ploutvik ahoj kočko, 2 dny před OPU jsem 2 dny jen polehávala, nebot jsem myslela, že mi to břicho exploduje. Prsa taktéž brut citlivé. Prsa povolila až s MS po vysazení utroše a břicho povolilo tak 2 dny před MS. Byla jsem s tím pupkem den před ET i na kontrole, jak mi nebylo dobře. A to mi zachránilo jeden trasfer, spadla mi sliznice, ET odložen. Takže je to fakt normální, jen kdybys čůrala méně než vypiješ a blbě se TI dýchalo, či zvracení, tak pak masti do CAR. Lepší zbytečnej ultrazvuk, než průšvih. Měla jsem 19 folíků
A v pátek mi na kontrole řekli, že mám ty vaječníky ještě nastimulovaný ![]()
@H.Stepinka je, to je krásné, tak si to užvej, nebyl ten začátek úplně v klidu vid??? A jak se mimi má k světu
![]()
@prcek76 super, bojovnice jak se patří
do třetice všeho dobrého, holky mym to léto prostě těhotný budeme
(zlatíčko, ty injekce a opu Ti tedy nezávidím… na tu dobu by snad člověka měli uvest do umělého spánku
)Po všech neúspěších se nakopnu znova vždycky, když vidím reálný termín (jako ted TY) i když je třeba daleko. Už víš, kdy se co začne a je to pro mě lepší pocit ![]()
@Vena123 píše:
@Ploutvik ahoj kočko, 2 dny před OPU jsem 2 dny jen polehávala, nebot jsem myslela, že mi to břicho exploduje. Prsa taktéž brut citlivé. Prsa povolila až s MS po vysazení utroše a břicho povolilo tak 2 dny před MS. Byla jsem s tím pupkem den před ET i na kontrole, jak mi nebylo dobře. A to mi zachránilo jeden trasfer, spadla mi sliznice, ET odložen. Takže je to fakt normální, jen kdybys čůrala méně než vypiješ a blbě se TI dýchalo, či zvracení, tak pak masti do CAR. Lepší zbytečnej ultrazvuk, než průšvih. Měla jsem 19 folíkůA v pátek mi na kontrole řekli, že mám ty vaječníky ještě nastimulovaný
@H.Stepinka je, to je krásné, tak si to užvej, nebyl ten začátek úplně v klidu vid??? A jak se mimi má k světu![]()
@prcek76 super, bojovnice jak se patřído třetice všeho dobrého, holky mym to léto prostě těhotný budeme
(zlatíčko, ty injekce a opu Ti tedy nezávidím… na tu dobu by snad člověka měli uvest do umělého spánku
)Po všech neúspěších se nakopnu znova vždycky, když vidím reálný termín (jako ted TY) i když je třeba daleko. Už víš, kdy se co začne a je to pro mě lepší pocit
děkuji
je to už lepší když vím datum. Teď na pár dní do práce ať to rychleji uteče. Ještě doplnit vitamínky a dokoupit kontr. čajík ![]()
Injekce mi nevadí jen pak ke konci… a OPU už zvládám jak profík
věřím že teď už naposled.
@H.Stepinka -
![]()
@bejdulka ahoj kočko, 2 dny před OPU jsem 2 dny jen polehávala, nebot jsem myslela, že mi to břicho exploduje. Prsa taktéž brut citlivé. Prsa povolila až s MS po vysazení utroše a břicho povolilo tak 2 dny před MS. Byla jsem s tím pupkem den před ET i na kontrole, jak mi nebylo dobře. A to mi zachránilo jeden trasfer, spadla mi sliznice, ET odložen. Takže je to fakt normální, jen kdybys čůrala méně než vypiješ a blbě se TI dýchalo, či zvracení, tak pak masti do CAR. Lepší zbytečnej ultrazvuk, než průšvih. Měla jsem 19 folíků
A v pátek mi na kontrole řekli, že mám ty vaječníky ještě nastimulovaný
@prcek76 super! Necelé dva měsíce, to dáš
A co ti teda řekli ohledně té 3 měsíční pauzy? Jestli dobře počítám, tak ty máš tedy přestávku 2 měsíce…? Už víš, čím budeš stimulovat? A jak víš přesně od kterého dne, když ještě nevíš, jak ti bude chodit ms? ![]()
Já jsem se teď naplno vrhla do hledání práce, ale nechci vzít jakoukoli, chtěla bych, aby to opravdu byly aspoň částečně to, co chci dělat. A říkám si, že pokud do konce prázdnin nic neseženu, tak se taky vrhnu do dalšího pokusu… Já jdu na kontrolu do CAR zítra, tak se tam s nima poradím a taky uvidím, jak se postaví k tomu průšvihu s folíky a chováním doktorky po OPU, a pokud mě nepřesvědčí, že už se to nestane, tak volám k Apolináři ![]()
@H.Stepinka skvělá zpráva!! Z tebe bychom si všechny měly vzít příklad
Akorát moc nechápu ty krokodýlí slzy… ![]()