Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@prcek76 teď koukám do kalendáře a máš tedy vlastně pauzu mezi stimulacemi 3 měsíce, ale počítáš s tím, že budeš mít teď pravidelný 26denní cyklus jako předtím, je to tak?
Kdybych to udělala taky tak a měla teď taky svůj normální 26denní cyklus, začínala bych píchat den před tebou ![]()
@kat kat píše:
@prcek76 super! Necelé dva měsíce, to dášA co ti teda řekli ohledně té 3 měsíční pauzy? Jestli dobře počítám, tak ty máš tedy přestávku 2 měsíce…? Už víš, čím budeš stimulovat? A jak víš přesně od kterého dne, když ještě nevíš, jak ti bude chodit ms?
Já jsem se teď naplno vrhla do hledání práce, ale nechci vzít jakoukoli, chtěla bych, aby to opravdu byly aspoň částečně to, co chci dělat. A říkám si, že pokud do konce prázdnin nic neseženu, tak se taky vrhnu do dalšího pokusu… Já jdu na kontrolu do CAR zítra, tak se tam s nima poradím a taky uvidím, jak se postaví k tomu průšvihu s folíky a chováním doktorky po OPU, a pokud mě nepřesvědčí, že už se to nestane, tak volám k Apolináři![]()
Mám pauzu páč Apolinář laborka a malý CARsálek v červenci maluje prý a začínají v srpnu…musejí mi udělat 12den po menses. vyšetření ULT kvůli pauze atd.
Já zhruba na 98% datum vím memses mi chodí na návštěvu každých 26dní. Čím ale budu stimulovat netuším…
Držím Ti pěstičky abys našla práci která se Ti bude líbit a hlavně bavit. Pokud tě hledání nenaplní tak směr pro cipíska. Jsem zvědavá jak Ti to vysvětlí…
Kdybys volala Apolináře tak od PO-PÁ ráno od 7.30-8.15 a odpo od 14.30-15.30
@prcek76 já vím, taky mám pravidelnou ms, ale četla jsem, že po stimulce bývá ten první cyklus delší i u jinak pravidelných cyklů… V červenci má CAR u Apolináře tedy zavřeno? To je dost na prd. Taky jsem chtěla absolvovat pár testů (imuno, genetiku) před dalším pokusem, a prý se některé z nich jince než u Apolináře nedělají, tak to se to asi celé pěkně protáhne… ![]()
Každopádně díky za tip, kdy volat - sakra to taky není moc času, trefit se za celý den do necelých dvou hodin… ![]()
Holky, pili jste po odberu kontryhel na sliznici? Mam to uz za sebou, mam stav jako po opici, takze jdu zalehnout
odcucli 18folikulu a v tom bylo 9 vajicek
rano volam, jak se to vsechno vyviji a kdyz bude vse ok, tak v patek transfer ![]()
@kat kat píše:
@prcek76 teď koukám do kalendáře a máš tedy vlastně pauzu mezi stimulacemi 3 měsíce, ale počítáš s tím, že budeš mít teď pravidelný 26denní cyklus jako předtím, je to tak?Kdybych to udělala taky tak a měla teď taky svůj normální 26denní cyklus, začínala bych píchat den před tebou
Po 1IVF ta mrcha dorazila přesně na 26den
a bez utrouše prcek se přestal 3den vyvíjet. Po 2měsicích jsem proděla menší zákrok na děl. hrdle a dodržet 6neděl. pauzu to jsem měla zpoždění 2dny. Teď taky vlastně dorazila 26den
mám max.1den zpoždění…
Bylo by bezva kdybychom byly na stejno ![]()
@bejdulka krásný skore
kontryhel hezky bumbej taky mi ho tady poradily a nezapomen decku červeného ![]()
@kat kat nejlepší je volat hned ráno já měla štěstí hned na 3pokus to zvonilo ![]()
@prcek76 to jo, ale to by musel Apolinář fungovat :S Vím, že na výsledky těch testů se docela dlouho čeká, několik týdnů, tak jestli na ně půjdem až v srpnu, tak to do září nestihnem…
@beldulka @prcek76 holky, nemá se náhodou kontryhel pít jen do ovulace? ![]()
@bejdulka píše:
@Ploutvik
cim vic na to myslim, tim je to horsi, takze se rozptyluji, abych ty neprijemnosti nevnimala
Kazdopadne vedeli jsme dopredu, ze to nebude prochazka ruzovym sadem
muzu se zeptat? Zpetne debatu jsem neprocitala, jen jsem se chytila toho, ze jste napred a zkusenejsi, ale zajimalo by me, jak jses na tom tyjaky je tvuj pribeh, cesta za miminkem
jestli ti to teda neva, ze se ptam.
To vis, ze nevadi, kde jinde mluvit, kdyz ne tady
Ja o tom v realu nikde nemluvim.. ani kamaradky, ani kolegyne ani mamka. Zabilo by me, kdyby se porad nekdo ptal jak to dopadlo.. a pak tvrdil jak se to priste povede.. Jinak ja jsem 4roky bez antikoncepce.. Rok v klidu, pak zacalo vetsi usili.. pak stres a posledno rok v CAR.. Ctyrikrat IUI s clostikem, dva rizeny styky s clostikem.. a ani prd. V dubnu/ kvetnu bylo prvni IVF.. stimulaci jsem zvladala ok.. az posledni den pred to bylo blby.. na punkci jsem se skoro tesila
Narkoza a odbery v poho. Mela jsem 18 folikul a jen 6 vajicek. Vsechny oplodnemy ICSI. Do PK pet dnu vydrzeli jen tri. Jedno ke me a dve zamrazit. Kuli OHSS hrozilo, ze mi ET neudelaji, ale nakonec bylo. Menz prisla osmy den po ET. No a ted se chystam na KET dvou.. Vydesena kazdym dnem vic a vic..
@kat kat tak to netuším
i v lékarně mi řekly že do ET jeden šálek
pak přestat
@bejdulka píše:
Holky, pili jste po odberu kontryhel na sliznici? Mam to uz za sebou, mam stav jako po opici, takze jdu zalehnoutodcucli 18folikulu a v tom bylo 9 vajicek
rano volam, jak se to vsechno vyviji a kdyz bude vse ok, tak v patek transfer
No to je parada
Ted uz jen drzet palecky!! Tak hodne stesti holka!
Jj, teď jsem to hledala na netu a někde se píše kontryhel jen do ovu a jinde zas, že celý cyklus…tak to asi neublíží ![]()
U mě osobně je tedy sliznice to poslední, co řeším, protože to je až ten poslední krok k úspěchu..ale jinak prý ten kontryhel je docela fajn…
Zdravím vespolek. Hlásím, že u mě to nedopadlo. V sobotu ráno – 8.den po ET – jsme měli sex a k večeru jsem začala špinit, v neděli – 9.den po ET – test negativní a tmavé krvácení pokračuje včera i dnes
Menstruaci jsem čekala až tenhle pátek, tak nevím, jestli už je to ono?
Ve středu jdu na konzultaci a chci hned tenhle měsíc na KET… ![]()
@Ploutvik promiň, že otravuji, ale jak stimuluješ? Jdu teprve ve středu k doktorovi a nevím co mě čeká… slyšela jsem, že i u KET se píchají hormony? Děsím se, že mi bude stejně mizerně, jako u IVF. A jak si docílila, že Ti dají hned 2 embrya? Mě řekli, že už dávají jen jedno, obzvlášť když jsem měla OHSS… Je mi už 37, bezdětná, tak bych si klidně dala hned dvě najednou, vzhledem k věku… ![]()