IVF jaro 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4043
30.7.15 10:40

@Ginuš ty jsi vlastně měla PGS viď? Jak to probíhá? Musí se žádat na pojišťovnu, když je k PGS indikace od genetika? Jak dlouho to pojišťovna řeší? ptám se právě, abych věděla, jestli to když tak stíháme řešit už v tomto IVF… Kdybychom se například dozvěděli nějakou mutaci v den mého OPU, tak jestli ještě stihneme PGS…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1725
30.7.15 10:41

@kat kat ne genetiku jsem nemuseli být na lačko, tam se nic neovlivní, jen na imuno chtěli den před dietu bez hodně tuků a alkoholu. Ani na HP nemusíš být na lačno. Tak snad to všichni dobře naplánovali a vše stihnou do opu. Tak když, tak na genetice zjistí max nějaké hemofilní mutace, které se pak podchycují fraxiparínem apod. Jinak tam nic extra nebývá, většinou… když ani v rodině nic nemáte, tak bude určo dobrý…
Já vim holka, to jsou jen pocity, musím je přeladit :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
30.7.15 10:43

@vena123 no přítelova segra má nějakou vadu srdce, nevím přesně co… jj, hezjy se vylaď a užívej, i když chápu tvé nervy, aby se to zase neodsunulo… ale neeee, teď už to bude, cítím to v kostech :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
30.7.15 10:46

@kat kat já měla IVF s PGS - ale genetika vyšla ok. Před testy jsme neměli 2 dny jíst prasárnčky jako mastné, extra slané. Na výsledky jsem čekala 6 týdnů a nic nenašli - pak byli 2 potraty a pak to pgs a tam našli vady chromozomů miminek. Jestli jsme byli na lano si nepamatuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
30.7.15 10:46

@Vena123 kočko, co je to ten APA syndrom? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
30.7.15 10:48

@Ginuš a to PGS jste žádali pojišťovnu, anebo jste si o to prostě při tom IVF řekli a oni vám to udělali? A indikace teda byly ty 2 potraty, ale testy vám předtím vyšly ok? to je zvláštní…ale asi se při té genetice netestuje úplně všechno, co? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
30.7.15 10:55

@kat kat PGS platí jen 3 pojiťovny - nevím jstě, ale asi Všeobecná zdravotní pojišťovna, Vojenská zdravotní pojišťovna a Oborová zdravotní pojišťovna - ale fakt si nejsem jistá. Já k VZP přecházela právě kvůli tomu. Probíhá to tak, že po tom co jsou embrjka ve stádiu blastocysty se z 8mi nich kousek odebere a zamrzí se embryjka. Pojišťovna platí test na 8mi kouscích. Výsledky jsou za cca 3 týdny a v se i pohlaví miminek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
30.7.15 10:58

@Ginuš aha, takže tak či tak s pojišťovnou 211 mám smůlu :roll: kouknu se, kolik to PGS stojí v našem CARu, kdybychom byli samoplátci… díky za info! :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
30.7.15 10:59

@kat kat naše chromozomy jsou ok, chromozomy miminek ne. Indikace pro GS byly 4 potraty. O IVF s PGS žádal CAR jak to bylo nevím, ale doporučení jsem měla genetiky - s dovětkem pokud se nepovede následné těhu a nepovedli se 2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
30.7.15 11:01

Tak náš CAR v ceníku PGS vůbec nemá, pouze PGD (nevín, jaký je rozdíl), cena za odběr blastomer je 6500 a pak vyšetření PGD podle počtu chromozomů od 25 - 45,000 Kč 8o

Příspěvek upraven 30.07.15 v 11:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1725
30.7.15 11:02

@kat kat to je soubor nějakých protilátek (mám tedy minihodnoty, ale jsou :think: ), který mi zjistili na imunu v Plzni. Vysvětlili mi to jako že se mězi mnou a embryjkem vlivem těch protilátek dělají nějaké mikrotromby, které by mohly bránit těhotnění. tak na to mám jen anopyrin a kupu doplnků. V září budou výsledky, zda se to po léčbě hýbe, či nikoli. Případně by se prej měl dodat prednison nebo medrol. To je stejnatý. Tak ted mi ho před KET dali paušálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
30.7.15 11:03

@kat kat já od 211 odcházela kvůli tomuhle.. Musela bys přejít ještě teď - do konce 7 měsíce 2015 a byla bys od nového roku u VZP, ale nevím jestli by Ti teď Tvoje pojištovna zaplatila IVF teď - zkus zavolat do CAR + asi jen 4 CARy spolupracují s pojišťovnou co se týče PGS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
30.7.15 11:04

@Ginuš jasně, díky za vysvětlení… ;)
@Vena123 čéče, to jsou věci…co si tělo ještě nevymyslí… :roll: člověk je divný zvířátko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
30.7.15 11:05

@Ginuš, myslím, že žádost o přechod k jiné pojišťovně se musí poslat vždy do konce června - už je pozdě. A přesně jak říkáš, stejně by se mnou zabývala nová pojišťovna až od ledna 2016. tak budu doufat, že bude všechno ok včetně genetiky…ptala jsem se spíš jen teoreticky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
30.7.15 11:06

@kat kat jj je to drahé jako prase… PGS dělají v Plzni v Zech Institutu a pak vím, že v Brně v Repromedě - s to Institut asi dokonce spolupracuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí