Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kali77 píše:
Ahoj, včera jsem byla na odběru oocytů. Odebrali jich 6, a dneska už máme jen 3mám strach že nebudou moc silná. Máte některá zkušenost, že i při tak malém počtu se to povedlo?
Ahoj, musím tě uklidnit, při OPU jsem měla 2 oocyty, podařilo se oplodnit obě dvě, riskli jsme prodlouženou kultivaci (5 dní) a vydržely obě embryjka, jedno výborné kvality ve fázi blastocysty-to jsme zaváděli, druhé bylo vývojově trošku pozadu, tak jsem ho nechali kultivovat do 6. dne, ale nakonec nebylo už kvalitní a vhodné k mražení. Takže jsem věřila tomu našemu jednomu bojovníčkovi a teď už mám povtvrzené těhu a věřím či doufám, že příště už bude i ![]()
Takže hlavu vzhůru, já jsem toho důkazem, že není nic ztraceného!!! ![]()
A jakou metodou jste oplodňovali??? ICSI, PISCI??? my měli PISCI…
Děkuji
moc mě to uklidnilo. OPU jsme měli včera, a metody máme ICSI, PICSI a PK. Moc gratuluji k potvrzení těhu
.
Ahoj. Jsem tu nová. Čerstvě po IVF. Mám kolem sebe skvělý lidi, ale asi potřebuju pokecat s někým, kdo to prožil, nebo prožívá. Výsledky zatim nevim. Necítím se těhotná, ale asi je ještě brzo. Nejsem ani pozitivní, ani negativní (teď nemyslim test, ale myšlením). Ani mě nechytá panika, že to nevyjde, ani radost, že to vyjde. Jsem spíš unavená, po tom všem snažení a braní hormonů…
@mitule Ahoj, vitam te.. Kdy byl transfer? S tou unavou te chapu, ja mam nekdy pocit, ze je mi snad stopadesat.. Vcera jsem odpoledne usnula na gauci.. Coz se mi normalne nestava.. ale silene na me takhle pusobi ten utrogestan..
Holky a to cekani je hrozny.. Fakt se hrozne snazim ns to nemyslet a nesledovat se ale stejne…
Kolem 11 mi volala embryoložka z Unicy, a zdělila mi že už máme jen 1 embryo
tak doufáme že bude dost silné, a bude bojovat
.
@Kali77 držím palce, ať je to tak velký bojovníček jako ten nás ![]()
Zdravim vas holky ![]()
takze ja mam po kontrole, kde me doktor rekl, ze opravdu je po vsem a hlavne vnitrne cisto, takze jsem dostala hned plan na KET, pockam na regulerni menses, nasadim hormon na sliznici a vyfasuje nase dva mrazacky ![]()
vsem jsme rekli anebo rekneme, ze mame pauzu a ze zacneme po novem roce a uvidime jak to dopadne, nechci se stresovat s tim, ze to zase vsichni vi a pak zase budeme vsem vysvetlovat, ze to neklaplo ![]()
navic dnes jsem zacala Femigardovat a budu se objednavat na cviceni Mojzisovky ![]()
furt jsem to oddalovala a tento mesic jdu naplno do toho, pze myslim, ze to je to nejlepsi, co pro sebe v tuto chvili muzu udelat.
@bejdulka Ahoj,tak to je super
budu držet pěsti, ať už se ti konečně zadaří ![]()
@Ploutvik to znám to čekání, je to děs, ale určitě to uteče
,držím pěsti, ať to čekání za to stojí ![]()
Na transferu jsem byla tenhle měsíc. Mě ty hormony dost berou. Chtěla jsem něco dělat s tchýní a normálně jsem musela odejít, protože bych vybuchla a ještě bych jí řekla něco, co bych normálně neřekla. Beru skoro tolik léků, jak moje babička která má víc jak 80 let. Hlavně aby to vyšlo. Fakt si miminko moc přejeme.
Je hrozný číst, že tím některé holky musí procházet víckrát.