Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
Před více jak měsícem jsme šli na první konzultaci do IVF clinik Olomouc. Paní doktorka mě prohlédla a zjistila, že jeden vejcovod je ucpaný.
Poslali mě na operaci do Nového Jičína. Zjistilo se že nemám průchozí ani jeden vejcovod. Odebrali oba dva.
Minulý týden jsme byli na další konzultaci s tím, že jdeme na IVF, protože přirozeně už nikdy neotehotnim.
Paní doktorka ani nečekala na schválení pojišťovnou. ( 1IVF tak nevidí důvod, proč by to pojišťovna neschválila).
Hned mi dala hormony. Mam krátký protokol. Začínám nejspíš cca za týden.
Jsem natesena
. A musím napsat jen samou chválu na kliniku. Tolik optimismu a dobré nálady jsem dlouho nezažila ![]()
@zabka93 děkuji moc
snad se podaří hned napoprvé. 4 roky snažení ![]()
Ahoj holky, mám pred sebou prvé IVF.. Stimulovala stě niektorá Bemfolou?
Držím všetkym palce ![]()
@NikaJirka píše:
@Stuha11 Ahoj, já s ní budu stimulovat 😊
Je to tvoje prvé IVF? Odkedy začíná stimulovat? Já mám dnes 3 injekciu za sebou a zatial sa cítím bez zmeny ![]()
@zabka93 mužů se ještě zeptat jaku dávku gonalu jsi si dávala? Mne doktor řekl 137,5…což moc není, ale je to taková prevence před ohss….
@Stuha11 tohle bude moje 1 IVF. začínám 2 den MS, takže někdy 30.4.
A jakou máš dávku? Možná i záleží na tom kolik jednotek ![]()
@Dani52 já brala 187,5..ale každa jsme jiná…nevím na základě jakých parametrů oni stanovují přesnou dávku 🙃
@Tulipankaa já ho píchala deset dnů…🙃 a pátý den mi přidali olgalutran 0,5 takže jsem současné píchala dvě injekce a poslední desátý den jsem měla už jen olgalutran a pak večer decapeptyl dvě injekce…🙃 a jak se zatím cítíš?:smiling_face_with3_hearts:
@zabka93 ahojky
No už to cítím
břicho nafoukle a boli me vaječníky
ale jinak dobrý
V pátek na kontrole měřily fol.ca 13 mm ale zítra další kontrola prý je chcou mít tak 17mm tak odběr možná ve čtvrtek nebo pátek kdo vi.(odběru se bojím nejvice zatím protože kde ziju nedělá se v narkoze) ![]()
Jak je dnes tobe ![]()
@Tulipankaa bez narkozy? A kde žiješ jestli se můžu zeptat? 😱jako slyšela jsem že když je jich méně, tak to dělají i bez…já to nedokážu srovnat…anestezii jsem si když to řeknu blbě užila 😀nikdy jsem ji neměla tak jsem byla zvědavá jaké to je…to chápu…bála bych se asi stejně jako ty…ale asi by si to nedovolili když by tk mělo být nějaké příliš drastické?
Mne je dneska už mnohem lépe…v den OPU a včera jsem byla unavená a bylo mi trochu zle od žaludku, plus nafoukle břicho a vaječníky cítím ještě teď…ale mnohem méně…a celkově se cítím lépe…🙃 a kolik těch folikulů máš ti řekli?🙃
@zabka93 Ahojky,tak ty tvé výsledky nechápu vůbec
Mně každý den jen zavolali jak to vypadá jinak nic
A necháváte si dělat i genetiku?
Vítám nové holky, více jsem toho v hlavě neudržela ![]()
Ahojky, my jsme s manželem chodili 2 roky do gennetu v liberci podstoupili jsme 2× IVF z prvniho bylo jen jedno vajíčko bez oplození a z druhého 5 oocytů a 4 oplozená vejce ET ani jeden KET nevysel.. říkali nám, že jsme zdraví. Tak jsme si dali skoro dva roky pauzu a teď dojizdime do IVF CUBE v Praze včera jsem měla OPU bylo 17 oocytů, dnes volali a máme 14 oplozených vajíček a ve čtvrtek jdeme na ET, tak jsem zvědavá, zatím to v tomto caru vypadá líp, jak v tom predeslem méně léků a mnohem lepší reakce a výsledek.. všem vám držím palečky.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.