Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Michaela99 Já Reprofit Brno..:) a co vás vedlo do CARu? u nás zatím jen špatný SPG…
@zabka93 u nás je to rok snažení a nic z toho. Dle car máme vše v pořádku ale nejde to a ani IUI nebylo úspěšné, takže jdeme do IVF.
@Michaela99 někdy je ta příroda fakt zvláštní…že nikde není problém, ale přesto to nejde…Tak budu držet palečky…:)
Holky ![]()
Zitra mi moc držte prosím pěsti. Čeká mě už 2 utz k potvrzení srdíčka… strašně mě bolí v krku a moc se toho zítřka bojím ![]()
@Boninka Držím pěsti…určitě se ozvi!!
Je super vidět, že to opravdu jde…ikdyž ta naše cesta k miminku není tak snadná…:)
Holky, ještě otázka na Vás, které jste měly více jak 20 folikulů a náběh na OHSS - jak vám bylo před OPU a poté? Čím blíže je to to opu tak tím více ten podbřišek cítím - když si sedám, když běžím, nebo když mám plný močák - po vyčůrání se mi uleví trošku vždycky…přešlo to s odběrem?
Ahoj holky, ráda bych se k Vám přidala. Dnes mám za sebou 1.konzultaci k IVF. Dostala jsem injekce k stimulaci kterou mám začít 2-3. den cyklu. Pak po 4 dni bráni mám jít na kontrolu jak to moje tělo pobírá a případně se změní dávkování a dá něco na předčasnou ovulaci…předtím jsme měli 3 krát IUI…měsíc jsem byla bez léku a ovulaci jsem dle doktora měla takže u mne vše ok, spermiogram není OK( špatná morfologie atd) co vám doporučoval doktor když byl problém spis u partnera? Dnes cely den studuji a premyslime s partnerem. ( jehly mi děsí) Dekuji😘
@zabka93 mužů se zeptat co je krátký a dlouhý protokol? Já mám taky začít gonalem 2-3 den cyklu pak kontrola a pak pokračovat dle kontroly ( mám strach, mame zly spermiogram)😞
@Dani52 ahoj, myslím že si tě pamatuju ještě že skupiny IUI? Mrzí mě že se ani vám nezadarilo..Abych pravdu řekla, tak i já jsem v IVF nováček…je to také naše 1. IVF…a já mám krátký protokol..mro znamená 2. DC začneš stimulovat Gonalem, po první kontrole ti přidají ještě jiné léky…aby ti předčasně nezačaly prádla folikuly, které ti během stimulace rostou…a na druhém UZ pak dostaneš poslední kterou si pichnes v přesný čas…a ta už má stimulovat právě k ovulaci…bývá to cca den a půl před samotným odběrem vajíček (OPU). Aktuálně jsem nějaký 10 DC takže opravdu je to krátká doba…v pátek jdu na odběr a pokud by bylo vše ok tak příští týden by měl být transfer.
S dlouhým protokolem nemám zkušenost…ale co psaly holky tak začínáš stimulovat ještě přes MS Nějakým sprejem? A pak to bude řekla bych podobné?
Jinak injekci se neboj…nejhorší je první, jak překonáš prvni…tak zvládneš všechny…nic to není…a ta radost z toho že to člověk zvládnul..je super!😀 🙃
@zabka93 já si Tě taky pamatuji z IUI
taky mně to mrzí že se nezadařilo, ale budu doufat, že to tentokrát vyjde. Tak to já to mám úplně stejně jako ty. Gonal..4den kontrola…no a dostali jsme spostu papíru jaký prosedury si pak vybereme…a to vubec nevím…asi určitě to ICSI, protože máme špatný spermiogram…a dál nevím teda ![]()
@Boninka dej vědět, jsem zvědavá.. věcřím, že je vše ok.. já jdu zítra poprvé ke svojí doktorce.. doufam, ze bude delat i utz, jsem nervní 😄 a pak asi až screening.. jinak krk, rýmu a kašel už mám asi měsíc, nemůžu se toho zbavit bez normálních léků ![]()
@zabka93 já před odběrem cítila to samé..je to normální vaječníky máš o dost větší než normálně.. obzvlášť pokud už teď máš víc jak 20 folikulu..po odběru mě to bohužel nepřešlo..já měla lehký OHSS ale myslela jsem, že umřu
Ale i přes to jsem trvala na transferu a povedla se mi dcera..ale ta bolest bolevila až po 1 trimestru…ono HCG nedovolí vaječníkům se zmenšit dřív ![]()
@kakolka píše:
@Boninka dej vědět, jsem zvědavá.. věcřím, že je vše ok.. já jdu zítra poprvé ke svojí doktorce.. doufam, ze bude delat i utz, jsem nervní 😄 a pak asi až screening.. jinak krk, rýmu a kašel už mám asi měsíc, nemůžu se toho zbavit bez normálních léků
Jeee, tak to už máš taky zachviličku ![]()
Celou noc jsem nespala, krk bolí jako kráva a teď už I hlava…
strašně se bojím abych kvuli tomu o to mimi nepřišla… jsem strašný nervák ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.