IVF leden 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
868
23.2.22 15:14

@Zuzana_ana
Jenže mě fragmentuji a rekli mi že si je mám nechat do 5 dne aby viděli kde je ta chyba při tom vývoji…nevim je mi jasné že to zase nevyjde, já měla minule dvě, jedno 6bunecne a jedno 7bunecne obě framentovali a vložili mi je obě a nic, bude to asi tou fragmentaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
23.2.22 15:17

Holky a nevíte co způsobuje tu fragmentaci? Může to být špatnou stimulaci když genetiku máme ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
23.2.22 15:32

@Livedka a spermiogram mate v poriadku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
23.2.22 15:34

@Livedka to mě mrzí, že máš takové výsledky 😔 úplně nevím jak je to s tou fragmentací, ale prý do 3 dne to je většinou problém ve spermii. Dělali vám DNA fragmentace spermií? K tomu pak je prý dobrá ta metoda MACS na vyloučení těch špatných spermií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
23.2.22 15:37

@Katerina225
Fragmentaci spermií mi prave nikdy nikdo neřekl takže asi ne, řekla mi paní embryolozka že je to nejspíš vajíčkem ta fragmentace, tak by mě zajímalo jestli to může jiná stimulace změnit, u prvního ivf nám nic nefragmentovalo a potom u všech jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
23.2.22 15:45

@Livedka zkus se na to teda zeptat, platí se ten test, ale zase se člověk dozví více o těch spermií. Mně právě až teď u posledni stimulace řekla embryoložka, že z těch našich 6 embryí co jsme měli, právě 4 neměli tu správnou fragmentaci, ale byly už ve stádiu blastocysty a že v tomhle případě se bohužel nedá říct zda je to chyba spermie nebo vajíčka, ale jestli to dokáži určit třeba během první dní, to nevím.
Ale například předchozí stimulace jsem měla jen s FSH (Bemfola) + minimálku podobnou jako ty a ani jedno embryo nedošlo do 5 dne a vždy transferovali 3 nebo 4 denní a bez výsledku 😔 a teď jsem měla stimulaci s FSH a LH a máme 2 6ti denní mrazáčky, ale jestli to bylo stimulaci nedokážu říct, každopádně by to nebylo od věci zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
23.2.22 15:48

@Livedka to je mi líto, že nemáš úplně nejlepší zprávy :( Naděje ještě ale je, ne? Jinak ta fragmentace spermií může být důležité vyšetření a pokud je špatná, tak pak metoda MACS a PICSI (nebo aspoň tak to bylo u nás pri špatně morfologii a fragmentaci).
@Katerina225 mne zase říkali, že do třetího dne je to „chyba“ vajíčka a od třetího dne pak špatne spermie, tak by mě teda zajímalo, jak to opravdu je :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
23.2.22 15:49

@Katerina225
Děkuji, určitě si tu fragmentaci spermií necháme udělat, ale až v tom novém centru… Ještě mě napadlo zkusit nativ když s hormony to nejde, uvidím co mi za měsíc řekne nový doktor… Každopádně si mám zavolat v pátek a nejspíš bude transfer, může ta fragmentace mít vliv na vývoj miminka? Kdyby se stal zázrak a chytlo se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
23.2.22 15:53

@Jerry2022
My jsme právě měli picsi takže i to může být důvod proč mi řekli že na vine je vajíčko, asi předpokládají že vyselektuji ty nezdravé spermie, jinak o tom vývoji do 3 dne mi řekli to samé co tobě… S mudr machacem jsem si už psala email, napsala jsem mu vše co už mame za sebou a že nám embrya fragmentuji a napsal mi že na darovana vajíčka to ještě není, že jsem mladá :nevim: třeba něco vymysli, možná ten nativ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
23.2.22 15:54

@Xoxoo úplně mi mluvíš z duše, jsem už napnutá jak struna a na MS se tesim ještě snad více než před stimulaci :lol: Kdy máš termín? Já v sobotu. :dance:

Holky jinak otazecka, jestli náhodou některá nevíte nebo to nemáte stejně, koukala jsem ještě do papíru, hledala jsem hodnoty těch NK buněk, ptala jsem se tady na to před pár dny @Katerina225, naštěstí to mám dobre. Ale zajímá mě, jestli nemáte někdo zvýšené anti-TPO? Může to být problém? Já se léčím se štítnou žlázou už dlouho a mám to v normě, myslím TSH a T4, ale to anti-TPO mám zvýšené. Našla jsem v diskuzich, že pokud je vše ostatní ok, tak to není problém, ale někdo zase psal, že to může způsobovat potraty. Nerada bych to naše vysetrene embryjko „vyplacla“ kdybych měla nějak vyšší šanci na potrat skrz to anti-TPO. Děkuji za názory a zkušenosti :hug:

@Katerina225 a tobě dnes měli volat výsledky, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
23.2.22 16:03

@Livedka ten doktor Machač je celkem legenda už tady, jeho jméno hodně často vídám, takže určitě budete v dobrých rukou :) ;) ale ještě bych neházela flintu do žita, naděje ještě je :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
23.2.22 16:06

@Jerry2022 ja doufam ze to dostanu v úterý 🙏 ale tezko rict, pac sem mela vzdy delsi cyklus, ale pred OPU a po OPU sem to dostala driv…tak snad i ted ❤️ 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
23.2.22 16:06

@Livedka ty jo tak to nevím jestli to má vliv na vývoj miminka :think: spíš se bojim, že to spíš je taky že se prostě přestane v nějaké době vyvijet, ale opravdu nevím. A jinak teď tak přemýšlím na základě komentáře od @Jerry2022 a říkám si jestli mi taky neříkali, že do třetího dne to je vajíčko, ale začínám zjišťovat, že jsem toho slyšela už tolik, že se mi to začíná plést 😔

@Jerry2022 ano mluvila jsem s dr.ale bohužel jeste nemají komplet výsledky, takže vubec nevím co bude. Do transferu bez výsledku jít nechci 😔 takže možná budu čekat až do dubna. A jinak já jsem měla trošku zvýšené anti tpo a bylo mi řečeno, že se to bude řešit až v případě, že budu těhotná. Takže jsem z toho pochopila, že na uchycení to vliv nemá, ale pak je třeba to sledovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
23.2.22 16:28

Holky jak se tady jednou rozjela debata ohledně hranolek po transferu a ananasu..tak jsem dneska narazila na Instagramu na jednu holku co to pěkně napsala, tak přikládám fotku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
23.2.22 17:43
@Jerry2022
@Jerry2022 píše:
@Xoxoo úplně mi mluvíš z duše, jsem už napnutá jak struna a na MS se tesim ještě snad více než před stimulaci :lol: Kdy máš termín? Já v sobotu. :dance:

Holky jinak otazecka, jestli náhodou některá nevíte nebo to nemáte stejně, koukala jsem ještě do papíru, hledala jsem hodnoty těch NK buněk, ptala jsem se tady na to před pár dny @Katerina225, naštěstí to mám dobre. Ale zajímá mě, jestli nemáte někdo zvýšené anti-TPO? Může to být problém? Já se léčím se štítnou žlázou už dlouho a mám to v normě, myslím TSH a T4, ale to anti-TPO mám zvýšené. Našla jsem v diskuzich, že pokud je vše ostatní ok, tak to není problém, ale někdo zase psal, že to může způsobovat potraty. Nerada bych to naše vysetrene embryjko „vyplacla“ kdybych měla nějak vyšší šanci na potrat skrz to anti-TPO. Děkuji za názory a zkušenosti :hug:

@Katerina225 a tobě dnes měli volat výsledky, ne? :think:

Ahoj, zvýšené anti-TPO není problém pokud máš ostatní hodnoty v pořádku, ale jak otěhotníš tak si zajdi na endokrinologii. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.