Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@laragut Děkuji za info
Na endokrinologii chodím pravidelně a vždycky mi doktor říká, že když otehotnim, tak se mám hned objednat.
@Jerry2022 píše:
@Livedka ten doktor Machač je celkem legenda už tady, jeho jméno hodně často vídám, takže určitě budete v dobrých rukou![]()
ale ještě bych neházela flintu do žita, naděje ještě je
Dekuju, o te fragmentaci jsem se moc na netu nedocetla, ale jedna embryolozka psala, že i z fragmemtovanych embryí běhá po světě plno zdravých dětí, tak uvidíme pokud se doziji 5 dne, zítra mám hluchý den, budu volat až v patek
@Livedka To netusim, co zpusobuje fragmentaci
Ale to by mel vedet embryolog. A vy mate horsi spermio? Ted uz nevim, omlouvam se. Pokud ano, tak tam ta fragmentace je urcite na miste. My treba mame spermio super, tak tam nam rikal Machac, ze je fragmentace zbytecna. A co jsem tak cetla, tak pry na to stejne neni lek. Doporucuje se na to pak spis metody na vyber spermii a ty vy jste meli. Ale udajne je nejlepsi Macs a to ve fnol nedelaji
A pak jsem jeste slysela, ze casty pohlavni styl neno klidne i denne oralni sex, aby se proste denne vyprazdnil, treba i try tydny v kuse a pak jsou lepsi vysledky. To mi rikala jedna pani. Ale zkusenost nemam
Jinak ja slysela, ze prvni 3 dny vina vajicka a 4.-5. den vina spermie ![]()
@Jerry2022 Moc rada bych poradila ohledne imuna, ale s timto nemam zkusenost ![]()
@Mallin
Už jsem se na tu fragmentaci ptala 2×, vysvětlují mi to těmi odbornými vyrazi že tomu popravdě nerozumim
v podstatě nikdo neví proč se to děje, ale u prvního jsem to neměla tak fakt nevím… Jo i to je jeden z důvodů proč chci do ivf clinic, chci zkusit MACS, ale v podstatě si myslím že na vine jsou moje vajíčka, nebo spíš doufám že špatná stimulace
@Livedka Pokud jste poprve s fragmentaci problem nemeli, tak si nemyslim, ze by jsi mela spatna vajicka a spis ti nesedla stimulka nebo jste proste nemeli stesti. Nejhorsi je, ze je to fakt u nekoho na dlouho, nez ma treba stesti na to, ze jsou vajicka kvalitni nebo nez je kvalitni zdrave embryjko. A poprve jste teda dosahli blastocysty? A nechytla se? Jsem pak moc zvedava, co nam tady napises po konzultaci v ivf clinic. Taky jsme tam byli na konzultaci a v pripade zmeny bychom sli tam. Machac je super v tom, ze chce za kazdou cenu pomoci, aby par mel miminko z vlastnich bunek. Je moc pozitivni a aspon zkousi nove veci, aby pomohl.
@Mallin
Poprvé jsme měli pátý den morulu, jenže to jsme měli jen Icsi a na výběr spermie nic, zacli se zpomalovat tuším po 3 dni no a pak už fragmentovala i když jsme měli cip
jsem taky zvědavá na tu konzultaci, v emailu mi psal že se těší na povidanou, takže myslím že mi má co říct k tem předchozím pokusům… Pořád můžu doufat že to vyjde pokud se některé dozije do 5 dne, ale jelikož se to vyvyji stejně jako v předchozích pokusech, tak tomu neverim
@Livedka To mě moc mrzí, že to nedopadlo podle tvých představ
Ale jak tu bylo řečeno, mohli by ti aspoň zkusit vložit to embryo už dřív. A že změníš centrum, je dobrá volba. Já mám bohužel nedobrou zkušenost, kdy jsem se chtěla pobavit o typu preparátu (také jsem chtěla s LH) a bylo mi dáno jasně najevo, že takto by to nešlo, přitom člověk podepisuje lejstro, že volba typu preparátu se odvíjí od dohody lékaře, přání pacientky a kdesi cosi. Pokud by se nám tu nezadařilo, odešla bych jinam, pravděpodobně taky do IVF Clinic (tak případně budu ráda za „recenzi“). Moc ti držím palce a kdyby to nevyšlo teď, jinde už to určitě vyjde ![]()
@miskuet
Ja myslim, te tenhle princip je teda vsude stejny. Porad je to lekar a nemuzes prijit k lekari a rict, cim chces lecit.
Souhlasy jsem procitala a nic takoveho jsem tam nenasla. Jen, ze o zarazeni do IVF se rozhodujes sama po konzultaci s lekarem, ktery voli stimulaci.
Myslim, ze by lekar schvalne nevolil spatnou stimulaci, taky si prece zakladaji na dobrych zkusenostech klientu ne? ![]()
Ja mam aktualne po punkci. Bylo 13 vajicek, v sobotu budou volat, tak drzte palce. ![]()
@miskuet
Jo taky jsem měla pocit, že si do toho nenechají kecat, jenže přesně jak píšeš, 3× mi dali čisté fsh s antagonistou i když vidí že to nikam nevede
kolik injekci jsem do sebe napichala, sama narkoza a těch peněz a nic z toho… Včera mi řekli že mám zavolat na vývoj v pátek, ale jsem nedočkava a přemýšlím že tam zavolam už dnes ať vím na čem jsme
@Liska96 Nevim, v kterem jsi centru, ale já to opravdu v lejstrech měla. Myslim si, ze doktor by aspon mohl pripustit diskuzi, vysvetlit apod., jenze chapu, ze zajimajici se pacient je na obtiz. Ale prece jen, clovek do toho vklada zdravi (zatez hormonalni stimulaci, zatez narkozou), desitky tisic, nervy, tak je podle me prirozene, ze se o tom chci pobavit. Ja mam za sebou uz neblahou zkusenost s pristupem lekarky, kdy jsem prokazatelne jeji vinou skoncila v bezvedomi a probrala se az v nemocnici. Tim nechci rict, ze stimulace byla vylozene spatna a dr. postupoval spatne, jen tim chci rict, ze neni od veci si na veci udelat svuj nazor a pobavit se o tom s doktorem, ovsem nekteri nepripousti ani to. I kdybych se stokrat mylila a byla uplne vedle, muzu se prece aspon zeptat… Ja to nepojala tak, ze jsem mu rekla, co mi ma dat, spis jsem to chtela vysvetlit, mj. proto, co bylo v tech lejstrech, ale vubec jsem nedostala prostor.
Ahoj holky,
Tak dnes 6+0 a teda na kontrole len mensi gestacny vacek + náznak zltkoveho. Plod zatiaľ nevidel. V tomto štádiu by už mal byť aj plod aspoň aj keď bez akcie srdiečka ![]()
Pri druhom ivf som už v 5+6 mala aj plod s akciou srdiečka.
Snažím sa myslieť pozitívne, ale nedá sa ![]()
@Zuzana_ana to je mi moc líto, Zuzi
Já jsem teda nikdy těhotná nebyla, tak nevím, co má být v jakém týdnu. Ale není ještě šance, že by byl prdola trochu opožděný, když se embryjko vkládalo brzo? Že by to ještě dotáhl? Nebo je to už definitivní? Co říkala doktorka? Drž se
Doufám, že šance ještě je 🍀
@Zuzana_ana
To mě moc mrzí, taky vubec nevím jak to v tehu chodí, taky mě napadlo jestli to může být na příští kontrole už v pohodě?
Nechali ti progesteron?
@Zuzana_ana To mě moc mrzí a napadlo mě to stejné jako holky. Říkala dr., že se to ještě může změnit? Drž se! ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.