Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky jeste mě tak napadlo, zjišťuji vám na té genetice i pohlaví? A můžou vám ho říct?
@Livedka To vůbec nevím :/ Ale myslím si, že je to centrum od centra… Ale já bych ho věděla ráda ![]()
@eviska1 krása
moc držím všechny palce🍀 🙏
@Livedka ty dvě embryjka budou určitě kvalitní a zdravá, myslím, že ta metoda PICSI je dobrá, my máme hodně spatný spermio a pomohlo nám to, takže určitě věř
![]()
@Katerina225 ty NK buňky řeší hodně holek, který z těch výsledků na tom rozboru to je, prosím? Je to přímo označené jako NK buňky? Nebo nějak jinak?
@miskuet mám velkou radost s tebou
Nebuď smutná, věřím, že vzpomínky na tvého chlapecka jsou bolestné
Ale jsi velká bojovnice!
Určitě je jich více zdravých! Dej pak vědět co a jak 🍀
@Katerina225 Moc děkuji ![]()
@Verun9 U nás je to s mužem asi podobné jako u všech tady ![]()
@eviska1 To je nádhera takové @miskuet testíky ![]()
@Livedka Krásný výsledek! Moc moc držím pěsti, aby se krásně vyvíjeli a obě vydržely PK
Moc na tebe myslím a dávej vědět ![]()
@miskuet Super!
Mám s tebou radost a úplně chápu, že jsi z toho emočně rozhozená a že se ti to přemítá vše v hlavě, co se před tím stalo
Ale neboj, teď už bude všechno dobré, máte zdravé embryjko/embryjka a teď už bude jen dobře ![]()
@Livedka v ČR se nesmí zjišťovat a ovlivňovat pohlaví v takto raném stádiu vývoje embrya ![]()
@Jerry2022 já ty výsledky bohužel nemám u sebe, ale co si vzpomínám tak mám za to, že tam bylo vyloženě psáno NK nebo NKT buňky, ale je to už hodně dlouho, tak fakt nevím. Neřeším to přes Helios takže ani nevím jestli i oni mi nabírali tyhle buňky před stimulací ![]()
@alstrom
Aha, vím že někdo má vrozenou nemoc že nemůže donosit určite pohlaví, znám jednu paní co nemůže mít holčičky, má 3 kluky, tak tam vím že se pohlaví na genetice zjistuje, ale nevěděla jsem jestli to zjišťuji i při klasickém genetickém vyšetření…
@Livedka doktor říkal, že pohlaví na genetice znají. Můžou ho říct až po 12 týdnu po větším ultrazvuku. Aspoň tak to chodí v eurofertil Ostrava
@eviska1 To je krása ![]()
@Livedka No super, tak jen ať se dál pěkně vyvíjí
Pohlaví znají, někde to na požádání řeknou, ale je to spíš o tom, na koho narazíte. Já jsem třeba nad tím přemýšlela, jestli se zeptám. Ale nakonec ne, počkám si. Protože kdyby se cokoliv stalo, tak si myslím, že by mě to dostalo ještě víc, když bych věděla, co to je ![]()
@miskuet paráda
taky jsem z těch výsledku z genetiky byla paf ![]()
@Xoxoo
Myslela jsem si, že to zjišťuji, děkuji za info… Taky bych to dopředu nechtěla vědět, ono je vcelku jedno jestli to bude holčička nebo chlapeček, hlavne že bude prcek zdravý ![]()
@Livedka souhlasím ![]()
Holky moje všem držím palce. Nějak nestíhám se zorientovat a číst vše najednou. Určitě všem přeji, aby to dopadlo nejlépe jak může a hlavně se opatrujte a dávejte na sebe pozor.
![]()
Jen si tu vyliju srdíčko, protože mi je smutno z toho jak jedna holka mi začala psát že ať se neraduju že nemám nic vůbec jistého že nemám vyhráno. Že taky měla vždy testy takové a pak ji to nedopadlo i když ji začalo bít srdíčko. No jsem z toho fakt nějaká na větvi
![]()
@eviska1 Achjo, někdy ty kamarádky fakt dovedou povzbudit. Ale nebuď z toho smutná.
Kamarádka píše, že nemáš nic vyhráno, ať se neraduješ… Jenže on člověk NIKDY nemá nic vyhráno, i když si často myslí, že má. Ale není to tak.
Já měla všechno v pořádku a chlapeček mi umřel třetí den. Tím chci jen říct, že ani to, že člověk miminko donosí, mu nic nezaručí. Člověk si kolikrát myslí, jak je pánem svého života, ale často to tak není. Anebo může ženská porodit zdravé miminko a za měsíc můžou mít nehodu v autě. Anebo může člověk žít šťastně do 110 let. Ale hodně z toho neovlivníme. A proto to, co můžeme udělat nejlíp, je, žít tím daným okamžikem. To prostě člověk nevymyslí a kdyby se měl stresovat tím, že se „něco“ stane, tak nedělá celý život nic jinýho. To je fakt za odměnu, tady ty řeči kamarádek :/ Je možný, že u kamarádky se nezadařilo, ale co všechny ty děti, co tu po světě běhají? To jsou prostě pozitivní těhotenské testy, které to dotáhly do konce. Tak proč bys k nim nemohla patřit i ty? A v tento okamžik jsi prostě ve fázi, kdy je vše, jak má být, tak se tak na to zkus naladit, protože to je nejvíc, co můžeš pro to maličké udělat.
Takže já bych ti naopak doporučila - raduj se, budeš v psychické pohodě a to je to, co miminko potřebuje. Držím palečky ![]()
Příspěvek upraven 22.02.22 v 10:46
@eviska1
Chápu že je to stresující, ale vůbec nepremyslej coby kdyby, pozitivni testik je první meta, tu máš za sebou takže si to užívej, pěkně odpocivejte, a raduj se, já se na svůj první pozitivní testik v životě, nemůžu dockat
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.