Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky tak u nás asi nic
jedno je 4bunecne a jedno 8bunecne jenže je to 4 den kultivace, spíš se priklaneji k tomu že se obě zastavili, zítra mi ráno zavolají jestli se některé pohlo ve vývoji a pokud ano tak jestli chci na transfer, tim že jsem samoplace, tak kdyby nedošlo na transfer tak ušetříme penízky… Kdyz dělali picsi misku tak se jich tam prý taky moc nenavazalo, ale něco jo, takže nejpravděpodobnější je, že je to vajickama
no prostě jsme se s přítelem hledali až jsme se našli, oba jsme pripadi
nezbývá než počkat co nám řekne mudr. Machac
@Livedka To mě moc mrzí
Ale třeba ještě zabojují
Ale chápu, že jsi při zemi a že nechceš být znovu zklamaná
Věřím, že MUDr. Machač něco vymyslí a pomůže vám
Určitě pak dej info ![]()
@Mallin to je krásný testik 😍 jen ať pěkně sílí, držím palce 🍀
@miskuet moooc gratuluju, to je úžasná zpráva a krásné číslo ♥️️ mám velkou radost, že ti to takhle pěkně dopadlo ☺️️
@Livedka to mě moc mrzí, třeba ještě to 8mi buněčné zabojuje 🍀 a pokud ne, určitě vám nový CAR a nové místo jen a jen prospěje 🍀 ♥️️ drž se
@Mallin krásnej je, takového ducha bych chtěla vidět někde na zámku, pak bych na ně totiž začala vážně věřit!
![]()
@alstrom Moc dekuju
Dnes mi prijde trosku slabsi, tak jsem u toho takova rozhozena ![]()
@Mallin
5 den po ET bylo hodně brzy, testovala si už předtím aby si věděla že je ovitrelle pryč? Zkus testnout zase zítra ráno, moc držím palecky
![]()
Jinak holky mi nic, dnes mi ráno volali a jedno embryjko se rozdělilo o jednu buňku, takže 5 den bylo 9 buněčné, nejela jsem ani na ET… Zajímalo by mě jestli někdo nevite, jestli může mít špatná imulogie vliv na oplodnění a vývoj vajíčka? Ať už imunologie u mě nebo u partnera? To je jediné vyšetření které ještě nemáme, už se těším do ivf clinic, určitě si ho vyžádám, na stránkách mají napsáno že imunologii dělají
@Livedka Jj, Ovitrelle jsem testovala. Ten uz by to byt nemel. Moc me mrzi, ze to embryjko nedalo
Imunologie muze mit vliv. Mne v imuno neco nasli a rikal, ze to je mozna duvod, proc nam odpadlo tolik embryi. Ale tentokrat byla stimulka lepsi, vic embryi a lepsi kvality, i se chytlo, takze tezko rict, jestli zrovna ten muj raritni problem vliv ma nebo ne. Zrejme ale tolik ne. Mam neco, co videl Dr. poprve. V te imunologii je toho tolik, ze asi zalezi, co ma clovek za problem, nekdy to ma vliv naopak az na uchyceni nebo udrzeni miminka. Mne v IVF Clinic na te konzultaci imuno udelali, ale oni maji jen to zakldni. To mi vyslo dobre. Zkoumaji hlavne protilatky proti embryu, zvysene NK bunky. Chtelo by to urcite si nechat udelat reprodukcni imunologii. Tu delaji jen v Praze, Plzni a Hradci Kralove. My byli v Hradci, ptz to mame nejbliz a na neco nam prisli. Pani Dr. nam rikala, ze se na neco prijde u 9 z 10 paru. Urcite bych si to nechala vysetrit, hlavne pokud mate za sebou nekolik neuspechu.
@Mallin neboj, taky se mi některé dny zdála čárka slabší, ale nic to nebude
pěkně odpočívej, test zkus zase za 2 dny, stejně tam nic nevykoukáš při častějším testování ![]()
@Livedka achjo, to mě je líto
jsme v HK a imuno mi nedělali, ale můj doktor mi říkal, že rozhodně tohle vyšetření potřebují na to, aby mi řekli, že moje vajíčka stojí za prd. Že bez toho to jsou jen drzý kecy
prý to má velký vliv
tak to určitě zkuste ![]()
@alstrom Dekuji za uklidneni
Ja necekala, ze budu takovy testovaci maniak, ale asi mi to neda netestnout jeste odpoledne. Ale uz mam posledni papirkovy test. Ty jsi testovala jednou denne?
Nemas zkusenost, ze testy odpo byly treba silnejsi jak rano? ![]()
Tak proč mě na tu imunologii neposlali třeba už po 2ivf?
já nevím už mě ta fn fakt stve
četla jsem právě že na tu rozšířenou imunologii je nejlepší mudr. Maličkova, ty si měla nějakou zadanku nebo ses objednala sama? A i když ti na něco přišli tak s tím nic nedělali?
@Mallin Nebooj, ja kdyz cekala naseho chlapecka, tak jeden den testovani byla carka taky slabsi nez predchozi den, tak jsem prave pak den netestovala a testovala az ten dalsi a to uz byla silnejsi. Taky jsem se bala, zive si to pamatuju a strach byl zbytecny
Je pravda, ze ty rozdily pri testovani kazdy den jsou minimalni, tak to cloveka jen stresuje, jestli je nebo neni silnejsi proto je lepsi opravdu obden, tam by mel clovek videt ten rozdil jasneji.
A mit z toho lepsi naladu.
Příspěvek upraven 26.02.22 v 11:50
@Livedka Mne na to Dr. Vodička poslal po 2. neuspesnem ivf. Takze jsem mela zadanku od nej a mohla jsem si vybrat, kam chci. A ja mela v zaveru imunologickeho vysetreni, ze jsem bez deficitu a neni doporucena dalsi lecba. To same pritel. Ale ja tam mela nejakou protilatku, ktera se udajne neda resit. Jen mi rekli, ze to muze mit vliv na vyvoj vajicka nebo embrya, ted presne nevim.
@miskuet Moc dekuji za uklidneni
Ja vim, ze kolikrat carka sili fakt obden, ale ta potreba testovat je silensji
Je to fakt o nervy
Snad to bude vsechno v poradku 🙏🏼 A ty jsi tenkrat testovala jen rano? ![]()
@Mallin No pamatuju si, ze cca dvakrat jsem zkousela i odpoledne, ale uz si moc nevybavuju vysledek
Ale pisu si s jednou maminkou po ztrate holcicky, ktera je znovu tehotna a taky se na zacatku dva dny trapila, ze test slabne, a ted je v cca 12 tt
Ono fakt by bylo nejlepsi dat si od toho zitra oraz a testivat pozitri. Ale mne se to pise, beztak bych taky testovala denne ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.