Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jerry2022 @Katerina225 Dekuji, holky
Ja moc drzim pesti vam, at jste uspesnejsi ![]()
@Jerry2022 Do CARu nevolam, mam ve zprave napsano, ze od 9 DC mam zacit s ovulacbimi testy a prijit na prvni UTZ. Tak uvidim… A ty jsi uz nekdy transfer mela? @Katerina125 Tak snad se taky brzo dockas! Ke hezky, jak se nam to porad plus minus u sebe drzi jako pri te stimulaci ![]()
@Mallin
A můžu se zeptat jestli se dají ty protilátky léčit? Pořád si říkám že u nás bude asi taky imuno problém když se nam neoplodnuji nebo se špatně vyvíji… Je divné že ti s tím před ivf nic neudělali
Holky myslíte že na tu rozšířenou imunologii musím mít zadanku od doktora, nebo se tam můžu po 4 ivf objednat sama?
@Mallin chjo, to me mrzi 🥺 urcite do vyjde 🍀 musime v to verit ![]()
@Livedka Nedaji se lecit. Bohuzel to neni zadna zvysena imunita jako nk bunky nebo bunecna imunita proti embryu nebo trofoblastu na co se nasadi kortikoidy. Mam neco raritniho, co se neda nijak resit, udajne. Ale nikdo mi k tomu nic moc v podstate nerekl. Nerozumim tomu a potrebovala bych to vysvetlit od imunologa. Zkusim napsat Dr. Malickove, zda mi odpovi. Je to vyhlasena imunolozka v Praze.
To se neboj, to tvuj problem urcite nebude, doktor v Caru rikal, ze to za svoji letitou praxi vidi u nekoho poprve. Coz je taky dost blby, ptz asi nikdo moc nebude vedet, jak moc to ma negativni vliv nebo co s tim delat. Rikal, ze zkusi zjistit vic, ale jeste jsem se s nim nepotkala, tak nevim, zda se mu to podarilo. U jinych lidi, co maji problem s oplodnenim nebo aby jim vubec vydrzelo nejake embryo do 5. dne to bude z 95% spis spermiogramem nebo vajickama. To si myslim, ze s imunitou to souviset nebude. Ale i tak bych si imuno nechala vysetrit, je to pak dulezity spis pri uchyceni, ze kdyby byly nejake protilatky, tak at se potlaci imunita a muze se embryjko pekne zavrtat a udrzet. Jinak zadanku jsem mela, ale myslim, ze nekde neni potreba. Zalezi asi, kam bys na vysetreni chtela a tam se pozeptat, jak to maji.
@Mallin
Děkuji, ale stejně si tak nějak říkám jestli to v tom nebude, 4 ivf za sebou a po každý špatně oplodněná vajíčka a špatný vývoj, na oplodnění jsme měli mikrocip nebo picsi, možná to může být špatnou stimulaci, jenže i u dlouhého protokolu byl výsledek stejný a tam by měli být vajíčka kvalitnější, takže už si začínám říkat že jediné co nemáme vysetrene je imunita a tam možná bude zakopaný pes, NK buňky mi dělali přímo ze vzorku sliznice a taky ok, ještě jsem četla že může mít partner zvysene NK buňky, takže pak by se špatně oplodnovala a vyvijela vajíčka jestli jsem to dobře pochopila, už začínám být zoufalá. K machacovi jdeme 23.3 tak jsem si říkala že bych se třeba na tu imulogii o jednala a řekla mu že už mám termín a až po vysledcich půjdeme do dalšího pokusu, nebo jestli mám počkat jestli nas tam pošle sám… O mudr. Cerne jsem taky přemýšlela, jelo by se k ní dobře, je to kousek od vlakové zastávky Praha Libeň ale asi u ní bude dlouhá cekacka na termín co?
@Livedka Uplne ti rozumim
Je to bezmoc a clovek nevi kudy kam
Ja jsem stastna, ze nam ted dlouhy protokol zrejme asi pomohl, embryjek doslo vic, ale zase byl vetsi pocet vajicek, takze odpad byl taky velkej. Ale clovek jak ma vic embryi, tak to tolik neresi a vi, ze muze na kety. Nekdy bohuzel clovek nevi duvod, proc se to nedari a je to frustrujici. Je blby, ze ta kvalita vajicek se neda nijak zjistit, v podstate jen tim, ze jsou porad dokola neuspechy. Ty nk bunky u partnera nechte zkusit udelat, pokud to muze mit vliv na to, proc se vajicka neoplodnuji nebo nevyviji dal. Imuno bych si nechala urcite udelat, je lepsi ji mit, clovek je pak klidnejsi, ze vi, ze je treba vse v poradku. Ale fakt si nemyslim, ze by mela nejak vliv na to, ze se vajicka neoplodnuji ![]()
Ja jsem moc zvedava, co ti rekne Dr. Machac a moc se tesim na informace od tebe. Verim, ze vam urcite pomuze k vytouzenemu miminku
On ma snahu vymyslet, co by mohlo pomoci a opravdu mu jde o to, aby jste se dostali k vytouzenemu cili ![]()
Netusim, jak dlouho se ceka k Mudr. Cerne, ale myslim, ze to nebude hned.
@Mallin
Moc děkuji, taky se na něho moc těším, pak určitě napíšu jak jsme na konzultaci dopadli, jeden můj známý doktor mi říkal že Hradec je právě taky moc dobrý, tam to není autem tak daleko tak uvidím, asi počkám až po té konzultaci, myslím že nás tam sám pošle, jsem zvědavá i s tím polypem, do fn už se nechystam tak počkám taky na ivf clinic… A kdy máš jít na krev? Věřím že další transfer už ti vyjde, prostě musi
![]()
@Mallin A ty teda planujes KET nekdy v dohlednu, treba uz tento mesic?
@Mallin A ty teda planujes KET nekdy v dohlednu, treba uz tento mesic?
@Mallin
Moc ma to mrzí:( a viem ako sa cítiš, presne to sa mi stalo pri prvom ivf a v deň keď som mala ísť na krv testy slabli a nakoniec prišla aj MS.
Viem, že to nie je útecha, v tejto situácii lebo človek už nechce čakať, ale máš mrazaciky čím sa ti šance zvyšujú a nemusíš podstúpiť ten celý hormonalny kolotoč s ivf zas. A hovorí sa ze po takýchto tehotenstvach je pôda pripravená na ďalšie tehotenstvo ![]()
@Mallin @Livedka
Ja som chodila k Dr. Černe, čakacia doba bola mesiac ale v tu dobu naberala pacientov. Inak sa čaká aj 3 mesiace. Ordinuje v Gennetu len jeden deň a to stredy a pak ešte v Iscare ale tam odomna pýtali ziadanku. Žiadanku v Gennetu som nepotrebovala. Určite sa objednajte co najskôr.
Ak by ste chceli email priamo k DR. Malickovej môžem poskytnúť aj keď neviem ci bude s Vami komunikovať ak nie ste ešte jej pacientky
Držím palce ![]()
Ms stále nikde
Měla jsem jí mít v úterý. Kdy se případně chodí na vyvolávačku? A nemůže to ovlivnit uhnízdění nebo tak něco?
@Verun9 môj gynekológ dáva až po 10-14 dňoch meskanie keď vyluci utzv tehotenstvo.
@Zuzana_ana tak ještě počkám, snad zítra
Ale to už říkám od úterý, snad zítra
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.