Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Akulínek85 Snad to tady zlomis a budeme se radovat s tebou ze //. Bude to krásný ježíšek
. Moc ti to přeju!!!
@Akulínek85 Neboj, tobě to určitě klapne
Moc na to nemysli, neznérvozňuj se příznakama a věř, že to bude dobré a uvidíš, že budeš mít za pár dní //. Držím palečky!!
@Evva21 taky doufám, že 2018 bude snad o trošičku šťastnější. I když 17 je moje šťastné číslo, tento rok pro mě moc šťastný nebyl.. Samé zklamání. Taky mě štve, že celé to musím absolvovat od začátku. Všechny ty injekce a narkóza a pak ten stres, jestli nějaké vajíčko přežije.. Už teď k tomu celému mám odpor
Jediné co mě žene kupředu je ta představa, že by se to mohlo povést a že bychom mohli konečně mít svoje krásné mimi.. Ach jo, dnes jsem celý den brečela, je to psychicky strašně vyčerpávající.. Doufám, že příští rok se na nás konečně usměje štěstí.. ![]()
Jste moc hodne, holky, ze mi to tak prejete. Zacinam se vazne hodne bat, kdyz u vas to uspesne zatim nebylo…
Zacala me bolet hlava…
Preji vsem hezky nedelni vecer…
@edika85 urcite je lepsi brecet a pustit to ze sebe ven…nez to v sobe drzet…Moc Ti preji, abys brzy nacerpala nove sily…Ja se zrovna dnes dozvedela o dalsi tehotne u nas z vesnice, tak sice mam za ni radost, ale taky uz by se mohlo podarit u nas…uspech by se vazne hodil…Kor kdyz jsem se jeste nezberchala z minuleho nevydareneho v breznu/dubnu.
@edika85 Jen se vybrec, Ja brecela dva dny, ani jsem nemluvila. Třetí den jsem se oklepala s tím, ze zivot jde dál a příště to určitě vyjde. My neměli žádné mrazacky, doktor nám řekl, ze zkusíme jiný protokol, aby bylo více vajíček. No kéž by bylu… Jinak jsem se dočetla, ze kontryhel by se neměl pri endometrioze, tak nevím… ![]()
Pro mě letošní rok taky nebyl zrovna šťastný, hlavně strašně rychle utekl, ale az neskutečně rychle. Zrovna dnes jsem přemýšlela, ze že v dubnu byla moje první schůzka v Pronatalu a začátkem července jsem začala stimulovat a hop on už je prosinec.
@Akulínek85 Buď v klidu a pohodě, nepripoustej si, ze by to nemuselo vyjít. Nevím čím to je, ale u tebe mám pocit, ze to vyjde!!! Věřím tomu… ![]()
@Evva21 No já měla stejný pocit, že to klapne, ale nějak mě tlačí břicho, což u vás asi nebylo dobré znamení…A hlavně nemám žádné příznaky - vím, že je celkem brzy, ale už začínám panikařit…
Hezký den holky…
@Akulínek85 Mě strašně bolely prsa, ale po Utrogestanu. No pak me pobolivalo břicho, jako na menzes, již od 5 dne po et. Vůbec jsem nepočítala, ze by mrcha přišla tak brzy, No rozjela se přes noc. Od čtyř rana jsem pak nespala a jenom bulela.
Buď v klidu, každá to má jinak. Pokud možno netestuj a hlavně se nestresuj
. Chápu, že se mi to lehce píše, ale psychika dělá hodně.
@Evva21 Netušila jsem, jaký záhul bude to čekání po ET…říkala jsem si, že to dám, že cca 10 až 14 dní není tak dlouho, ale jsem 6. den po ET a už jsem psycho. Vím, že se nedá nic jiného dělat, než čekat…jenže je to tak těžké…Ani v práci se od toho nemůžu rozptýlit - minulý týden to šlo, ale od včera bych nejraději běžela do lékárny pro test…
Ahoj holky, jak se vám daří? Nějaké novinky? Já jsm se na pár dní zahrabala prací, abych překonala to zklamání z neúspěšného ivf. Přítel mě objednal k jinému dr, abych si tam šla pro druhý názor a ten doktor mi řekl, že vůbec nechápe, proč jsem šla do ivf, že jsem naprosto zdravá. Ono je to těžké, když se snažíme už skoro 3 roky a ani jednou jsem neměla // na testu. Tak přeci musí být se mnou něco v nepořádku..
Ptala jsem se ho na imuno a genetiku a on mi řekl, že imuno se dělá po prodělaném spontanním potratu a genetika až v těhotenství. Doporučil mi ale nějaký test na děložní sliznici. Prý jí odeberou a testujou a u toho vyčistí celou dělohu a prý tím, že se sliznice celá obnoví, tak by to mělo mít pozitivní vliv na otěhotnění.. Máte s tím nějaké zkušnosti?
@Evva21 Tak to nevím, možná na endometrózu bys to opravdu neměla pít kontryhel, raději se na to zeptej doktora. Ale mě to na sliznici moc pomohlo. Jo jo každým rokem mi přijde, že ten čas utíká rychleji a rychleji. Tenhle rok opravdu zmizel před očima. Zítra jdu za svým doktorem se poradit, kdy bych měla jít do 2ivf, tak uvidím, jestli bychom s tím začali už v lednu nebo až v únoru.. Ty už něco víš?
@Akulínek85 Jak se cítíš? Vím, že je to těžké, ta nejistota a čas jako by se zastavil. Mě taky moc nepomáhala práce, spíše mě ještě víc stresovalo to, že se kvůli práci stresuju pořád někde lítám a nejsem v klidu. Dnes jsem se ale toho doktora ptala na stres, na pohyb, čím jsem to mohla pokazit. On mi řekl, že na nic takového nevěří, že otěhotnění je chemická akce mezi embryem a tělem a že těch 14 dní po transferu je stále záhada a stres a pohyby jsou opravdu jen dohady, nikde to není vědecky potvrzené.. buď v klídku, ono to uteče a za chvilku budeš mít krásnou dálnici a příští rok mimi ![]()
@edika85 Kéž bys měla pravdu…už jsem z toho čekání zoufalá…a navíc jsem unavená a začínám být i otravná…zítra jdu na akupunkturu, tak snad mě dá trošku do kupy. V práci toho teďka mám hafo, takže nestíhám. Už jsem si chtěla dát oraz, jenže zase v tom nechci šéfa nechat, když zatím není extra důvod. Ale už se těším na víkend - sice máme v pátek a sobotu oslavy, ale v neděli budu asi ležet a dívat se na filmy. Je super, že to řešíš i s jinými lékaři - víc hlav víc ví. My na IVF museli, protože nemám vejcovody. Navíc dřív měl manža špatné spermio (ale záhadně se mu před IVF srovnalo). Přeji Ti hodně sil a také optimismu - příští rok z nás budou maminky!!!
Holky, poslední dobou je to tady nějaké pustší, co? Předvánoční shon zřejmě už začal…A já vůbec nemám dárky, už z toho začínám být nervózní.
Hezký zbytek dne… ![]()
Ahoj holky, Jo Docela to tady osirelo, ale i já toho mám teď hodně. Jak v práci, tak i doma. No dárky uz snad mám, už jen něco málo dokoupit a hlavně zabalit. Dneska nam privezl pan nový postele, v pátek je budem dávat dohromady. V sobotu mám večírek s holkama ze cvičení, zajdem odpoledne do města na punc ke stromečku načerpat vánoční atmosféru
,No a pak někam sednem. V neděli chci péct, v týdnu toho moc nestiham.
Jsem ze všeho nějak na mekko. Mám strach i z druhého ivf, mám obavy z toho, ze to nevyjde, abych měla více vajíček atd… Už nevím co bych proto udělala. Strava jiná, vitamíny… Mám před menzes, No veškerá depka je k tomu.
@Akulínek85 uzi si zítřejší akupunkturu, určitě tě nakopne a bude líp
. Ja už skoro dva měsíce mám skriply nerv; nemohu si dopřát ani masáž, ani pořádný cvičení, jen rehabko. Snad to bude dobrý, už mě to unavuje, jak psychicky tak fyzicky.
@edika85 jednou to přijde a otehotnis určitě přirozeně, pak budeš koukat
. Moje známá byla dvakrát na ivf, obě neúspěšné. Mělo to vliv i na jejich manželství, pomalu měli před rozvodem a buch, najednou bYla těhotná. Dneska má dva kluky přirozeně. Ještě do nedávna jsem věřila, ze taky otehotnim přirozeně, dnes už nevěřím ničemu. Omlouvám se, ze jsem negativní, ale…
@Akulínek85 Jinak ty rezy orgasmus znám, ale mám je psané pod trochu jiným názvem
. Jsou vynikající ![]()
Dobré ráno!
Trochu to tu opravdu osiřelo. Já jsem měla hlavu v pejru. Snažila jsem se zaměstnat prací, tak jsem sem ani nechodila. Jste opravdu šikovné, že už máte dárky, mě to čeká tento víkend. Vlastně jenom v neděli, protože v sobotu máme v rodině svatbu. Město je tak krásně vyzdobené, kéž bych měla lepší náladu, abych si toho mohla lépe užít. Včera jsem byla u svého doktora, tak jsem se ho zeptala, jestli bych si teď v prosinci měla udělat další testy, a on mi řekl, že by raději šel do druhého IVF a kdyby po ještě dalších třeba 5 Ket to nevyšlo, tak pak už by se začal zajímat proč a poslal by mě na komplexní testy. Nechce abych teď v prosinci si udělá jeden test a pak druhý, že z toho nebudeme o nic moudřejší. Taky jsem se ho ptala, jestli bych si měla zajít k psycholožce, jestli to třeba není psychologického rázu. On mi řekl že samotné otěhotnění není psychologické, stejně tak to řekl ten předešlý doktor, ale řekl mi že psycholožka by mi mohla pomoct se dostat z těch chmur, že pro ně je teď důležitý, abych byla v psychické pohodě a jedla normálně, protože jsem dost hubená a obava se, ze kvůli těm depresím z nevydařeném IVF bych mohla ztratit chuť k jídlu (což se vlastně děje) a to by tomu tělu moc nepomohlo.
@Akulínek85 Jasně chápu, že vy nemáte moc na výběr. Já už prakticky taky ne, i když neví co se mnou je, ale tolik let bez otěhotnění už není normální. to je dobrý nápad, že jdeš na akupunkturu, mě ta moje doktorka na akupunkturu strašně chybí. Ale tenhle měsíc k ní nepůjdu, protože je to všechno hodně finančně náročné a teď to pro mě není nutnost, když přes prosinec nebudeme nic podnikat.
@Evva21 Kéž bys měla pravdu! Já už teď taky právě ničemu nevěřím. Tak strašně jsem se zklamala
Doktor mi řekl, že i když moje blasto bylo opravdu nádherné, tak s největší pravděpodobnosti se v určité chvíli přestalo vyvíjet. Prý to sliznicí není. Jenže bohužel medicína není všemocná, a doteď prostě nevědí, co se břehem těch 14 dní děje, že u někoho to vyjde se stejnou kvalitou embrya a u někoho ne. ![]()
Holky ja opravdu doufám, že v roce 2018 už budeme maminky
To čekání je neúnosná. ![]()