Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ja uz jsem od svých 16 let vedela, ze chci velkou rodinu, alespoň tři děti. No dneska budu ráda za jedno dítko, ale v hlouby duši se smiruji s tím, ze můžeme zůstat bez děti, bohužel… @Akulínek85 Jak jsme dostaly v caru tu fotku z ultrazvuku, pořád jsem ji měla u sebe a přesně jak píšes ty, jsem ji pusinkovala
.
@edika85 Držím ti palecky at nás všechny prekvapis //. Ja mela 5 den po et pocit na menzes, ale vůbec by mě nenapadlo, ze by mohla přijít. Přišla 7 den
.
Ahoj holky, krásné sobotní ráno! Já budu asi nakupovat dárky a co vy máte v plánu?
@Evva21 no já už druhý den špiním a bojím se, že mi jí drží jen progesteron…
test 8den negativní ![]()
@Akulínek85 rozmuím, když jsou to děti v rodině, tak je to jiné. Mí sourozenci jsou o dost mladší jak já a o dětech ještě ani nepremysli. Přítel je moje velká opora, bez něj bych to asi nezvládla. Včera jsme si vyšli na večeři a v cele restauraci si sedě mě zrovna vedle páru, co slavil těhotenství. Měla v ruce fotku z ultrazvuku a všem okolo jí ukazovala a řešila, co teď muže jist a nemusí.. přítel mě držel za ruku a usmíval se, ze brzy budeme slavit takhle i my.. nevím, myslím si, že tohle ket asi nedopadlo. Teď jedině v lednu začít nanovo..
Ahojky holky, my dneska asi pujdeme na kratsi prochazku - oak dame obido a pak razime na besidku male netere.
@Evva21 ja mam fotku u postele, tak ji rano opusinkuji a pak uz jen rozmlouvam s prdolou v brisku ![]()
@edika85 Je stejne divne, jak v kazdem car rikaji neco jineho, pozitivni test 8. den po zavedeni je u mnohych brzy…kdyz jsem otehotnela driv, tak jsem stejne mela ducha na testu az po 30. dnu cyklu…jo a krvacela jsem pokazde a doktor rikal, ze to u nekoho muze byt…u me to sice stejne bylo spatne, ale doktora to vubec neprekvapilo, ze jsem i po menstruaci mela //. A ani pry nabeh na menzes jeste neznamena, ze menzes prijde. Spinis cervenou krvi?
@Evva21 kolikaty den cyklu ti delali ET? A kolik ma tvuj cyklus bezne dni? Ta menzes po transferu prisla v obvyklou dobu nebo driv?
@Akulínek85 no včera byla červená a dnes do hněda. mě na to doktor upozorňoval, že test můžu mít negativní, že ať si počkám na krev. Ale mě to prostě nedalo, Hlavně krom pocitu na ms nemám vůbec nic.. ![]()
Jsem sama doma, přítel je pracovně pryč. Dopoledne jsem litala po nákupech, doma jsem uklizela, dělala jsem adventní věnec a lehčí výzdobu, mám ráda decentní věci, hlavně nic preplacaneho. A k obědu zeleninové rizoto. Teď už budu relaxovat s knížkou, nafasovala jsem četbu až do konce roku ![]()
@Akulínek85 Mám cyklus pravidelně 28 někdy 29. ET jsem měla 19 DC a menzes přišla dřív 26 DC. Co ty? Jak se citis?
@edika85 Ještě vyckej alespoň do 12 dne a uvidíš. Moc ti přeju, aby jsi našla //.
@Evva21 Jsem akorat vic unavena a obcas me poboliva bricho, ale nic hrozneho…Dneska jsme byli na besidce netere a pak na Mikulasi, oni to maji ve vesnicce driv…manza vcera upekl dezert „orgasmus“ a je moc dobry, doporucuji…vezli jsme ho na navstevu ke svagrove…
Ty uz mas vyzdobu? My budeme zitra veset svetylka na balkon a jen zapalime takovy maly vanocni svicen…a pred Vanoci jeste povesime jmeli…jinak asi nic.
Kdy budete pect cukrovi?
@edika85 kazda nema tehotenske priznaky, dost kamosek by to ani nepoznaly, kdyby si neudelaly testik…
@Akulínek85 u brachy na vsi měli taky včera Mikuláše. Jinak s tou adventní výzdobou to taky neprehanim, mám akorat na dveřích věnec, na stole svicen, No jmelí a větve dáme až těsně před vánocemi. Jo ještě na stole v kuchyni tu vánoční hvězdu. Mám strašně ráda před vánoční atmosféru. S tim pecenim to nebudu tolik přehánět, něco dostanu od mamky a upřímně raději doma sahnem po chlebicku
. Ale udělám rohlíčky, plněné ořechy, určitě linecky a nepeceny. Jinak o dezertu Orgasmus jsem slyšela, ale nezkousela. Určitě vyzkoušíme. Díky za tip ![]()
Ahoj holky, tak nakonec ta červená mrcha stejně dorazila, tak u nás se bohužel vánoční zázrak nekoná
hezky jsm to obrečela, ale život jde dál.. teď si dáme pauzu a asi v lednu nebo únoru zkusíme 2ivf. Už tomu svému tělu moc nevěřím. Zkusím otestovat ještě imuno a genetiku, možná z toho budu moudřejší..
@Akulínek85 držím palečky, aby alespoň tobě to klaplo
Doufám, že tě brzy s holkama doženeme a budeme si povídat už jen o těhu ![]()
@Evva21 Akorat misto pomazankoveho masla priste dame mascarpone, ptze to maslo je trosku slane…a jeste jsme to polili karamelovou polevou, byla to mnamka. Jeste chci koupit vanocni hvezdu a vic asi nic.
@edika85 moc me mrzi, ze mrcha dorazila…ted jsem z toho dost rozhozena…kdyz Tobe to neklaplo
Ale musim se zamerit na neco jineho, nechci porad myslet jen na priznaky apod.
@edika85 To mě moc mrzí, ze dorazila, dost dobře chápu tvoje pocity
. Další ivf budeme prožívat spolu, určitě se dočkáme a příští rok bude pro nás šťastnější
. Nejvíc mě mrzí, že nemám mrazacky a musím celé absolvovat znovu. No Jo, co bych proto neudělala.