IVF léto 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1354
26.1.18 19:42

@Akulínek85 my taky nemáme na výběr, smíme jen jedno kvůli rizikům u dvojčat.. jinak jsem to nevydržela a zavolala do laboratoře a máme stále 4krásné bojovníky a jedno je trochu opoždene, ale pořad se drží :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
27.1.18 08:49

@edika85 tak to je super, takze mrazit budou minimalne 4 :potlesk: Tak to se muzes zacit tesit na unor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
27.1.18 13:00

@Akulínek85 no nechci se pravé radovat předčasně. 5ty den je nejritictejsi. Co jsem procitala diskuze, tak hodně holek popisuje, že 4 den mají třeba 8 a 5tý den už jen dvě.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
27.1.18 16:33

@edika85 no nam rekli ctvrty den 5 a 5. den, ze jeste dve dosly, takze 7. Tudiz jsme byli mile prekvapeni, ze je jich vic. Zase nektere jsou jen pomalejsi a proste to dalsi den dozenou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
28.1.18 09:41

@Akulínek85 kéž by to bylo tak i u nás. Včera mi nikdo nezavolal, takže musím počkat do pondělí :zed: Zavolám jim zítra hned z rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
28.1.18 09:45

@edika85 tak plno caru zavadi bobese uz 3. den, takze 4. den kdyz se pekne vyviji je super…a zitra uz budou mrazit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
28.1.18 10:01

@Akulínek85 já si myslim, že by měli mrazit podle mě dnes. Kolikaty den se mrazi při prodloužené kultivaci? Dnes je to 6den, na opu jsem byla v pondělí v poledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
28.1.18 10:05

@Akulínek85 no já jsem četla, že třetí den je to hloupost zavádět, protože embryjko doputuje normálně do dělohy až 5den. Tím pádem 3 den není ve svém přirozeném prostředí. Poprvé jsem měla et s 3denním a nevyšlo to, takže už bych si 3denní zavést nenechala. Akorát mám strach, že když se neozvali včera, že je něco v nepořádku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
28.1.18 12:03

@Akulínek85 Tak mi volala až teď, že se dvěma čekali na 6den na zamražení a jedno zamrazili už 5den. Prý dvě jsou výborné kvality a jedno o něco horší, ale nic víc mi k tomu neřekla, prý ať si zavolám svému doktorovi, on má k tomu všechny papíry, tak mi to vysvětí. No jsem trochu zklamaná. Doufala jsem alespoň ve 4. Měla jsem tantokrát 2×tak vyšší dávku puregonu a z toho jen o jednu blasto (a to ještě horší kvality) navíc.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
28.1.18 12:54

@edika85 my chteli 5. den, 3. den mi to prislo take blbost. Mrazili 5. den a zavadeli take 5. den. Ale porad je to blasto, nekomu to mrazi i driv. Navic snad klapne ta hned v unoru a to Ti daji tu nejlepsi. Tak treba ta druha kvalitni vyjde i na pripadneho sourozence :palec: zkus brat nejake vitaminy pro nastavajici maminky. Ja tedka do sebe natlacim stezi kyselinu listovou. A zkus se zeptat na kortikoidy, sice je to svinstvo a obavam se, ze mi delaji ted brajgl se zaludkem, ale pry by to melo pomahat, aby telo miminko prijalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
28.1.18 13:13

@edika85 a zkus si ten mesic uzivat, nerikam nemyslet na to - to mi prijde, ze ani nejde…ale vezmi to tak, ze pristi mesic uz bude tve cinnosti ovladat cosi malinkeho a uzasneho v brisku a pak jen treba spolecne jidlo zalezi na miminku, zda se mu to bude libit ci nikoliv. A uprimne - myslela jsem si, ze nektere tehotne dost prehani ohledne priznaku, ale teprve par dni vim, co je to nadymani, dlouha zacpa, nevolnosti, na ktere jeden den neco zabere a druhy den uz nic…a to, ze vecne vyluzuji ne zrovna sexy zvuky jako uchazeni plynu, krkani, skytani…to si vubec nestezuji, jsem za kazdy priznak vdecna a neberu to jako trest, ale jak dar…ale proste jsem s tim asi predtim nepocitala - jo a paleni zahy je taky mazec, fakt jak kdyz ti to uvnitr hori…a pri jidle nemuzu ani sedet normalne na zidli, bud u toho lezim a nebo musim mit nohy nahoru. K tomu motani hlavy, obcas az omdlivam…a to jsem do 7. tydne byla temer bez priznaku. Takze zkus myslet na to, ze uz brzy budes mit miminko u sebe v brisku a ted si muzes jeste dat sklenku vina, pomazlit se s partnerem, jet treba hromadnou dopravou…apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
28.1.18 14:50

@Akulínek85 no já teď beru listovku, déčko, B complex a E a do toho ještě železo na mojí anémií. Na ty kortikoidy se zkusím zeptat, děkuju za tip. Nevíš náhodou jak se to jmenuje? Jinak ty příznaky musí být opravdu nepříjemný, ale říkej si, že už si tak blízko k tomu vytouženému uzlíčku štěsti. Já jsem ráda, že jsem neměla et, mám nejspíš ten ohss, mám poŕad ještě nafouklé a tvrdé břicho a dost bolí. Navíc si nemám ani moc čas odpočinout. Teď
letím do Berlína, pak se vracím a hned druhy den zase do Belgie a doma budu až v pátek večer :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
28.1.18 18:45

@edika85 tady v CR nejcasteji pouzivaji prednison (kortikoidy), ten beru i ja. Vetsinou se davaji pri zjisteni nejakych imunologickych problemu, ale nekde min davku davaji preventivne. Hlavne si davej pozor, abys chodila na malou, musis hodne pit, i kdyz je to neprijemne. Ja pila jen normalne a bricho me bolelo celkem dlouho, sice po cca 10 dnech to bylo lepsi, ale trvalo, nez to vymizelo uplne. pry se to da jedine prepit, ale kdybys uz nemohla na malou, dojdi si k lekari. A treba by ti pomohla i akupunktura, kdyz jsi na ni zvykla chodit, uvolnila by tlak v brise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
28.1.18 18:50

@edika85 obdivuji Te, ze dokazes takhle naplno pracovat…to se s pritelem moc nevidite, co? Ja kdyz neusinam vedle manzela, tak jsem cela nesva…ale zase alespon zamestnas mysl praci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
28.1.18 20:49

@Akulínek85 dobře, zeptám se doktora na ten prednison. Imuno jsme ani nedělali, tak je možná problém v tom. Na akupunkturu si zajdu, akorát u té paní doktorky mám vždycky trochu problém najít místo, má plný diář a vždycky než se dohodneme na nějakém datu, tak tam prosedím ďůlek. Proto tam teď už moc nechodím. Při minulém IVF jsem se stresovala tím, abych zrovna měla čas v práci, občas jsem kvůli tomu nešla na oběd, abych tu pauzu měla na akupunkturu a nakonec mi to stejně nepomohlo.. ale stýská se mi po ní, je to taková pohodářka. Na to cestovní jsem už zvykla, i když v jednu dobu se mi z toho stresu, že spím pokaždé někde jinde, zhoršil spánek, ale teď se mi to srovnalo běháním a jógou. Ale i tak si občas musím vzít melatonin. S přítelem jsme už zvyklí, on taky cestuje za prací, ale večer jsme vždycky spolu na skypu, tak mi to ani nepřijde. Práce mě baví, akorát po tom transferu zkusím omezit to cestování na minimum, ale jinak dokud budu moct, tak budu pracovat. Moje kolegyně je v 7měsici a do práce plánuje chodit prý až do porodu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí