Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@elizcooper ani se ti nedivím. Kdybych měla alespoň jedno dítě, do ivf bych se dlouho rozmýšlela. Je to hrozně náročné na psychiku, o financích ani nemluvím.. my se snažíme 3roky a nedaří se..
doktoři nám zatím nic hrozného nezjistili. Přítel je úplně v pořádku, já mám trochu nižší amh 2,38, ale prý by to neměl byly vůbec důvod, protože jsou ženy s polovičním amh, které otěhotní bez problému. Tak právě čekám, jak dopadne toto ivf a jinak si necháme udělat i genetiku a imuno. Ano žiju v Paříži, můj přítel je Francouz. A kolik ivf jste měli a šli jste do toho jen kvůli věku nebo vám zjistili nějaký problém?
@edika85: ahoj, tak to určitě půjde, držím palce! Ale jak říkáš, někdy je to o to horší, když jste oba v pořádku a neví se v čem vlastně by mohl být problém. Byli jsme jen na jednom IVF vloni v létě. Jak říkáš, bylo to náročné jak na finance tak na psychiku a pořád si brát nějaké volno z práce…jedno s druhým. Šli jsme do toho proto, že se nám tak 2-3 roky nedařilo přirozeně, dcera si moc přála sorozence a já jsem si říkala, že bych si to později asi vyčítala, pokud bychom to nezkusili i takto. Bohužel to nevyšlo a na 2.pokus zatím nemám energii ani odvahu, ani nic… V Paříži pracuješ?
@Semy1097: tak to je parádní! Užíváš si holčičku? Třeba budete se snachou chodit společně na procházky. Držím Ti palce.
@Semy1097 tak to je hodne vysoke hcg, to by mohla byt ta dvojcatka ![]()
@edika85 uz jsem na kapackach byla, ale stejne to pomohlo asi na 3 dny…takze ted doktor doufa a ja taky, ze by se to mohlo zacit do tydne ci dvou zlepsovat…no jinak ted jsem celkem drobek, ani mi to tak neprijde, ale ostatnim asi dost. Jen prsa mi zustala, sice zatim nerostou, ale ani se mi nezmensuji. A ty uz budes mit tento mesic taky miminko u sebe… ![]()
@elizcooper no probihalo to celkem normalne, v rijnu jsme sli do car a v listopadu uz jsme meli ivf…akorat se mi po opu udelala triselna kyla, protoze bylo na me asi 17 foliku moc. Celkem me dost i bolelo bricho, ale k ET doslo hned dany cyklus. Pak jsem asi do 6. -7. tydne byla celkem bez priznaku, no a pak to zacalo - nevolnosti (skoncila jsem i na kapackach v nemocnici), paleni zahy, zacpa, mdloby apod. Ale jsem stejne vdecna za kazdy priznak, i kdyz nekdy je to vazne boj…od 1. ledna jen lezim…tak mi to moc neutika…
@elizcooper chápu. A co jsi měla za protokol un prvního IVF? Měla jsi vyšetřované embryjka pgd? Co ti k nim řekli? Ono to 1ivf je prý hodně orientační. Doktor zjišťuje, jak na co reaguješ a podle toho upravují celý protokol v druhém IVF. Mě ho tedy moc neupravil, měla jsem akorát zvýšené dávky při stimulaci, ale já si myslím, že u mě bude chyba v imuno nebo genetice. Protože to není už možné, že se embryjko ani jednou za ty tři roky nechytlo. Ono opravdu záleží, jak moc si přejete to druhé mimčo, protože IVF je masakr. Já si při prvním IVF brala hodně práci domu, byla jsem strašně opatrná, přestala jsem cestovat. Při tomhle mám normální pracovní nasazení, lítám po celé Evropě a pokouším se na to nemyslet. Uvidím, jestli se něco změní. Ale musím říct, že při první jsem byla fakt strašně přecitlivěla, pořad jsem brečela a byla jsem i hodně unavená. Při tomhle jsem docela v poho, i když jsem byla trochu zklamaná, že nemáme více mrazáčku, ale jinak jsem docela v klidu. Asi jsem si zvykla a už vím, co to všechno obnáší. A ano, pracuju tady v realitním investičním fondu. A co ty? ![]()
@Akulínek85 no ono to asi na váhu nebude mít vliv, ale pomůže to tělu doplnit potřebné živiny. Když jsem ti počítala BMI, tak už máš 17,5, to je těžká podvýživa. U mě s mýma 18 už doktor plaší, jak je to strašně málo a tlačí mě, abych jedla tučná jídla. Doktor ti na ty nevolnosti nic nepředepsal?
@elizcooper ahoj no novinky ani ne ale spíš špatní zprávy. pořád noha v sádře na kontrolu jdu 12.2 tak uvidím co jak. IVF se odsouvá na neurčito kvůli práškům na ředění krve. mohu na ivf až to nebudu brát. tak uvidíme. čas se mi krátí abychom to stihli na pojištovnu.
jinak dárkyně čeká až budu moct.
. a to ještě netěř je těhotná je jí 21 a bude mít holčičku zjistila to v 3,5 měsíci. tak jsem ráda ale zsruhé strany jsem probrečla že já nic.
![]()
@katerina1006 to mě moc mrzí s tou nohou
a toho 12.2. ti už řeknou něco s určitostí? Jak dlouho ty prášky ještě musíš brát? Pořad tě ta noha bolí?
@edika85 nevim co mi reknou toho 12
ale uz chci aby ji dali dolu modlim se za to
no poboliva me a citim jak kdyby byla otekla
. Nevim do kdy budu brat ty prasky snad jen do te doby co budu mit sadru ![]()
@katerina1006 Tak se jich zeptej, vysvětli jim situaci a uvidíš, co ti řeknou. Mrzí mě, že to tak dlouho trvá. Ale příští týden už alespoň budeš vědět víc ![]()