IVF léto 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1305
7.4.18 20:35

@katerina1006 nam ani na vyber nedali…ale mozna je to lepsi, ze vybrali za nas :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
8.4.18 16:09

Jak si uzivate slunecny den? Ja uklizela a pripravovala pohosteni pro navstevu a ted uz jsem kaput…tak si asi vyndam ven kresilko a budu lenosit na balkone…

Vsem preji krasny den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
9.4.18 15:36

Holky. Manzel ma normozoospermii a my vzdy meli ICSI. I ted chceme. Akorat v centru se nas snazi presvedcit o ICSI+MACS coz stoji o 7 tisic vic a nebo dokonce PICSI+MACS co stoji o 10 tisic vic. Mi to prijde pri normozoospermii jako tahani penez, ale cervik pochybnosti hloda. Co jste mely vy? Pri tom prvnim IVF co jsme meli tak ICSI v pohode stacila, ze 3 vajicek se dve podarilo ICSI oplodnit a dosly do blasty. To druhe IVF ani nepocitam, to bylo spatne uz od stimulky a nakonec k nicemu nedoslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
9.4.18 16:25

@danaet my meli jen isci - manzel mel taky spermie v norme…nic jineho nam ani nenabizeli…na jednu stranu je to dle tvych info asi zbytecne (neco dalsiho), nicmene ja jsem takovy posuk, tak kdyby nam doporucili neco jineho pridat - zrejme bychom do toho sli (spis kvuli pripadnym vycitkam). Vsechny doporucene nadstandardy jsme si priplatili. Ale zase je fakt, ze my nemeli imuno ani genetiku…vy vyšetření mate v poradku…tak nevim, proc by nemelo stacit isci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
9.4.18 17:10

@Akulínek85 no prave. Uz tak bez Picsi a Macs nas to vyjde na 43 tisic (puregon +cetrotide, ICSI, prodlouzena kultivace, asistovany hatching, genetika, vitrifikace a pak KET). A kdyz si vezmu, ze minula stimulka, kde bylo 1 vajicko a to se sice povedlo oplodnit, ale zastavilo se ve vyvoji a presto nas tahle sranda stala 22 tisic, tak uz zvazuju co platit a co neplatit, oslicka, co by trepal penize, doma nemame. Ten nezdar minule ale prisuzuju spatne stimulce, ty hormony byly nejak divne rozlitane uz behem stimulky a zvazovalo se, zda stimulku stopnout a tak si myslim, ze to jedno vajicko nebylo asi OK. Pri prvnim IVF se po ICSI vyvinuly blasty, tak si myslim, ze ICSI v nasem pripade i staci. Manzel ji zdrave, sice to pivko si da, ale jinak ok a sportuje, zobe vitaminy, tak si rikam, ze to nebude az tak spatne. I kdyz bude ta genetika embryi a z toho mam obavy, jaky bude ortel. Jinak doktor rikal, ze po genetice se bude vedet i pohlavi, ale ze se na to nebudem ohlizet a bude se vybirat to nej. Zitra jdu na predoperacni vysetreni, at uz to mam nachystane. Ale to zas bude zdupec. Mam psane leky na tlak, ale tlak se mi po strave upravil. Kontroluju jej kazdy den. Ale u doktorky mam pokazde namereny vysoky. Syndrom bilych plastu. Vsichni doktori to chapou, a jsou v poho, kdyz jim ukazu nafocene vysledky z domaciho tlakomeru, jen tehle doktorce to za boha nevysvetlim. Ta by do vas prala prasky furt. Tak snad nebude delat potize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
10.4.18 07:44

@danaet tchyne ma to same - take syndrom bilych plastu a leky razantne odmitla…tak ono je super, ze uz jde udelat genetiku na embryjkach…to uz pak budes klidnejsi pri prvotrimestralnim screeningu…snad budes dobre reagovat na tu stimulku…uz pocitujes nejake zmeny? Mne pobolivalo bricho, motala se mi hlava a byla jsem unavenejsi…ale spis az tak po tydnu stimulky a nebylo to nic hrozneho…spis az po opu to bylo horsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
10.4.18 08:11

@Akulínek85 jo jo. Kdyby byly embryjka geneticky ok a ja otehotnela, tak odpadaji i nektere testy v tehotenstvi. Citim uz od te prvni elonvy. V patek jsem dostala Elonvu 150 a od vcera pripichuju puregon 200 a orgalutran. Takze solidni davky a tlaky a popichovani jsou celkem slusne. Tak se snazim co nejvic pit a jist bilkoviny, ale obavam se, ze po tech davkach hormonu, se stejne OHSS nevyhnu. Celkem mne prekvapilo, ze jsem zacla tak brzo s orgalutranem, 4-ty den stimulky. Tak si zas rikam, aby ty vajicka byly vubec kvalitni, asi ta stimulka bude velmi rychla nejak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
10.4.18 08:53

@danaet tak snad vi lekari, co delaji…kdy pujdes predbezne na opu? Ja sla asi 12. den cyklu (stimulka od 2. dne) - coz mi prislo brzy, ale asi to ty leky dost posouvaji, protoze normalne jsem mela ovulku az tak 17. den (v prirozenem cyklu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
10.4.18 10:10

@Akulínek85 no vi a nevi, ale poctive mne obden hlidaji odberem krve a ultrazvukem. Doktor z toho ma sam obavy, i mi to rikal, ze z toho ma u mne strach. Preci jen mam pcos a vysoke AMH, ale tim, ze jsem predtim nereagovala moc ani na vysokou stimulku, tak to ted uplne dal na vysoke davky. Rikal, ze mne konzultoval i s jinymi Car v republice. A ze to OHSS je dost realne, tak se to musi ukoncit decapeptylem bez transferu. Ja uz mela mirny OHSS pri minule stimulce a stacilo mo to, byl to mazec. Opu zatim nevim jeste. Jsem dneska 5-ty den stimulace. Ale pocitam z kraje pristiho tydne to bude. Co jsem cetla nazor doktora z Heliosu treba, tak by stimulace mela trvat aspon 11 dni cili opu 13-cty den. Ale tak vidis jak jsi to mela ty, ze to bylo o den mene a stejne se zadarilo. Ono se u IVF vubec neda ohlizet na to, kdy v beznem cyklu ovulujes. U IVF jsi naburena temi hormony mnohem vic, tak je to uplne jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
10.4.18 20:37

@danaet tak hlavne, ze Te takhle hlidaji…to budes brzy vedet alespon priblizny pocet foliku…ja byla na utz asi jen celkem 3× za dobu stimulky a krev asi 2×…dneska jsem dostala od manzi tehu rifle…prvni tehu obleceni…uz me vsechny ostatni tlaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
10.4.18 20:52

@Akulínek85 já když byla minulý rok těhotná, tak mi přítel dal těhorifle k svátku :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
11.4.18 08:50

@mamina2017 :) takovy darek potesi :D alespon ho clovek vyuzije…jeste si chci jit zitra s mamkou koupit nejake tricko…sice ty volnejsi pro doma mi jsou, ale neco do mesta ci na navstevy by se hodilo, at porad nechodim jak vandrak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
11.4.18 10:19

@Akulínek85 tak u nas je postup takovy, ze se chodi na utz a krev obden a podle toho prubezne upravuji davky hormonu. Jinak folikulu je 28 (2× 13 mm, 6× 12 mm a 20× 10 mm). Uz ted jsem z toho na mrtvici. Jako jo, prala jsem si jich vic nez minule, ale co je moc…ale zase ve vsech urcite vajicka nebudou pocitam. Nechame asi pak 8 kousku oplodnit ICSI a zbytek asi normalne. Jinak bychom se asi nedoplatili. Kazde vajicko na ICSI totiz stoji tisicovku. Do toho opu 3500,– a genetika 5 tisic, AH 3 tisice, prodlouzena kultivace 7 tisic, a pod mrazenim 1-2 pejety za 5 tisic a kazda dalsi pejeta dalsi 1 tisic. To nevim co si mam pod pejetou predstavit. Jestli jako mrazi kazde embryo zvlast v 1 pejete? Sestra mi na to nebyla schopna odpovedet, ze se zepta embryolozky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
11.4.18 11:18

@danaet nam mrazili 3 po 2 embryjkach (to si zrejme muzete vybrat, zda mrazit po jednom nebo treba 2 - nam na vyber dali)…mrazeni vyslo celkem na dost penez, tak jsme je nechali po 2…Jinak 28 foliku je tedy mazec :) ja mela 17 a uz me bricho dost bolelo…navic se mi tlakem pri odsavani udelala kyla…ale zase mate sanci na dost vajicek - coz je super :palec: hlavne hodne pij, at se Ti ten hyperstimulacni syndrom nerozjede…Co dneska varis k obidku? Ja brokolicovy krem a pak kapra s bramborem…mela bych jist ryby a ted je vubec nejim, tak me manza dnes umluvil…ale chut na rybu tedy zrovna nemam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
11.4.18 11:44

@Akulínek85 jdu z extremu do extremu. Prvni pokus 3 vajicka, druhy pokus 1 vajicko a 3 pokus zatim 28 foliku. Masakr. Se uplne desim te vysledne ceny. Ale pocitam, ze vajicek bude min nez foliku. Jj. Snazim se pit hodne vody a nastesti nizkosacharidovka je bohata na bilkoviny. Dneska mam veprovou panenku a celerove hranolky. Ryby mam rada, nejradsi tedy okouna nilskeho nebo lososa, pstruha a tunaka. I kdyz tunak by se moc nemel, kvuli skodlivinam co muze obsahovat. Ale pokud jsi jeste nezkousela okouna nilskeho, tak doporucuji. Moc dobre masicko a vicemene bez kosti. Vetsinou se da sehnat tam kde je pultovy prodej ryb v obchodacich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí