Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@katerina1006 Dekuji
. Se priznam, ze to uz nejak vnitrne neresim, jak se budou vyvijet embryjka. Asi od bolesti po opu. Asi i tim, ze vajicek je mnoho a i tim, ze jsem smirena s jakymkoli vysledkem.
@danaet hlavne pekne odpocivej, at je Ti brzy zase dobre…po tolika folikach to musi byt pro telo zahul…ale jinak super vysledek
a urcite bude brzy i transfer…
@edika85 a budou Ti davat stejne leky jako pri min transferech nebo neco zmeni?
@Akulínek85 dekuji. V noci se to zlepsilo nastesti. Tak se budu co nejvic setrit tedka at je to uplne ok co nejdriv. Transfer nejdriv za mesic. Ted bude prodlouzena kultivace a budou brat vzorky na genetiku a bude se mrazit tim padem. Ale jsem rada. Aspon spocnu, nebylo by to moudre ted po komplikacich neco vkladat. Zarazi mne akorat modrina na uchu a na obou stranach mne pod uchem boli celist. Navic mne z narkozy budili ve stabilizovane poloze a hned mne napojovali na ty kapacky. Tak si rikam, jestli mi je opravdu dali preventivne nebo se neco stalo, co mi nechteli rict, abych se nestresovala.
@danaet kapacky jsem po opu mela taky, davali do jich i neco na bolest a byla jsem rada, protoze po probuzeni me bricho bolelo celkem dost…ale lezela jsem tedy na zadech…to je zvlastni, ze jsi byla ve stabilizovane poloze…mozna kvuli pripadnemu zvraceni…ja sice zvracela, ale az chvili po probuzeni. Nakonec jsem tam zkysla taky asi 3 hodiny, porad jsem nebyla schopna se dat nejak do kupy a pak mi bylo spatne az do pozdniho odpoledne. Ale ostatni holky mohly odchazet asi po 1,5 hod. Mela jsi tam pak manzu nebo pro Tebe az prijel? Hlavne, ze uz je Ti lepe. Ja sla druhy den do prace a bylo to docela sado.
@Akulínek85 jo jo. Manzela mi pak privedli na pokoj, at se tam sama nenudim. Ja ani na bolest nic nedostala myslim. Dostala jsem tam nejaky roztok v takovem pytliku a az dokapal tak to vymenili za jiny roztok v lahvi. Ale tak co. Hlavne jak uz je mi lip. Mozna jsem se jim tam jen skacela kdyz mne prendavali z kozy na luzko a proto ty modriny na uchu a bolava celist. Skoda ze si to clovek nepamatuje. Jinak pani prede mnou chtela po narkoze delat porad moja moja se sestrickou a anesteziolozkou.
@danaet moja moja? To nevim co je…a kdy Ti reknou, kolik vajicek se oplodnilo apod.?
@danaet nam to rekli hned den po opu a pak 4. den - ze jich je 5 a nakonec do 5. dne jeste 2 dalsi dosly do pozadovaneho stadia k mrazeni. Tak to byla potesujici zprava pred transferem.
@Akulínek85 no chtela se objimat a pusinkovat jako detatko. Jinak jsem tam mela dnes volat a je 11 oplodnenych vajicek a pry to zatim vypada dobre.
@koblizeq dekuji. Uz lepe nez vcera. Ale samozrejme to stale boli. Ale aspon mene. To je dobre znameni. Ted uvidime kolik embryi se bude dobre vyvijet. Volat mam v patek. To mi prijde i rozumne nez volat kazdy den.
@danaet: je potřeba se odměnit a myslím, že po půl ročním dodržování stravy jeden burger a hranolky opravdu nejsou žádným hříchem. S tou bývalou švagrovou to je teda taky mazec-no jak říkám, asi se otřela o trenýrky a bylo to, ale lituju ty děti…Jinak s těmi modřinami je to taky zajímavé, asi by mě taky jako první napadlo co tebe, že byla nějaká komplikace nebo důvod pro to…co se zeptat sestry nenápadně, ale ony se tam asi střídají a ty už jsi stejně pryč, co? Ať je ti co nejlíp přeji.
@elizcooper jsem si rikala ze se odmenim necim dobrym hned jak mne po narkoze budili s tim, ze dame kapacky. Asi i telo na to chtelo energii
Dnes je to uz mnohem lepsi, jen to bricho je jakoby namozene a celist boli jen na dotek. Tak krom vareni obeda jen lenosim a relaxuju, at je to co nejdriv ok. Jinak se u nas chodi po opu hned na ultrazvuk pres bricho kvuli tekutinam pripadnym a to jsem mela ok. Ale jeste mam prijit v patek znovu na kontrolu. Coz taky neni u nas bezne. Vetsinou zkontroluji jen po opu ultrazvukem a pak uz jen cekas na tu embryologickou cast a pokud je az KET tak kontrola az po menzes. Ale ted mam prijit jeste na jednu kontrolu. Ale asi doktor nechce nic zanedbat, folikulu bylo hodne a stat se muze cokoli. Ale jsem rada, ze k tomu pristupuje tak zodpovedne.