Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Akulínek85 jeste jsem se o testy v tehotenstvi moc nezajimala, zatim k tomu nemam duvod. Jen o odber te plodovky, protoze mne s nim kamoska „postrasila“, ze mi je 35 a budu to muset pak pripadne absolvovat. Ale mluvila o tom v souvislosti se svymi testy.
@danaet tedka uz jsou i specialni krevni testy, kdyz je riziko pouze vekove…kamaradka me kolegyne na nich taky byla kvuli veku - ona otehotnela ve 40. Teprve kdyz vyjde spatne to, tak by se melo na odber plodovky…nebo spatny utz - to pak posilaji asi vzdy. Vy budete mit testy uz ted, takze u Tebe se bude asi spis resit spis ten utz
uz abys mela taky bobiska v brisku…dnes Ti maji rict zase neco o embryjkach, vid? Tak drzim pesticky ![]()
@Akulínek85 no maji. Stale cekam. Rikali mi, ze mi v nedeli zavolaji a jeste nic. Predtim jsem si mela volat sama, ale v patek mi rekli, ze mi zavolaji. Tak nevim, jestli jeste cekat a nebo jim volat.
@Akulínek85 Kéžby!! Mám ale takový divný pocit, že to nevyšlo. Do včerejška jsem ještě cítila takový pícháni a tlaky v podbříšku a na levo u vaječníku, ale dneska už zase nic necítím ![]()
Příspěvek upraven 22.04.18 v 11:02
@danaet no uvidíme, výsledky nám přijdou tak za měsíc, předpokládám. Jak dlouho jste čekali na výsledky genetiky vy?
@edika85 my jsme sli na genetiku v kvetnu a vysledky jsme dostali v cervenci. Cekali jsme docela dlouho.
@danaet no mě právě řekl každý něco jiného, tak nevím, co si z toho mám vzít. Doktorka na konzultaci mi řekla, že to bude trvat 3měsíce, genetička 6týdnů a koordinátorka 8týdnů. Tak počítám alespoň s těma 2měsíci.
@edika85 tech 8 tydnu je realnych. Ono se to nekdy muze protahnout tim, ze je treba neco dovysetrit. To se stalo kamaradce, jeji manzel tam musel znovu na krev. Koukala jsem do papiru a byli jsme na genetice 20.5. a vysledky z genetiky byly 28.7. hotove a 3.8. jsme je byli zkonzultovat a dostali je vytistene.
Holky, ja se picnu. Cekala jsem jobovku a je to tady. 4 embrya uz jsou vitrifikovane a bioptovane na genetiku a 3 embrya jeste nechavaji vyvijet do zitrka, ze se uvidi az zitra, jestli z nich budou odebirat neco na genetiku. Ze jsou pomalejsi ve vyvoji. A zbytek odpadl. Takze to vypada jen na 4 embrya z 16-cti vajicek a to jeste kdo vi, zda projdou genetikou.
@danaet já si myslím, že to ještě dozenou. Já měla taky jedno pomalejší, které mrazili až o den později a nakonec to byla krásná blastička. S téma dvěma už to vypadalo špatně v pátek, tak to chápu, ale tyhle tři to určitě ještě dozenou, vydrž ![]()
@edika85 ony musi vyhatchovat na tu biopsii. Ale priplaceli jsme asistovany hatching. Asi jeste nehatchovaly a nemohl se bioptovat vzorek. Ja jsem vzdy z tech telefonatu tak paf, ze se zapominam ptat na podrobnosti.
@danaet tak počkej do zítra. A že 4 embrya už
mají vzorek odebraný a jsou v mrazáčku, to je taky krásný!! Genetika bude určitě v pořadku, neboj!
@danaet nam 2 emryjka dosla taky az pozdeji, takze ty vase 3 maji jeste slusnou sanci a imdyby, tak 4 jsou super - hlavne ypaby byla v poradku…
@edika85 to ze Te nic neboli nemusi byt spatne znameni, plno holek ani nevi, kdy otehotni, taky je nic neboli…takze sance porad je…