Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Akulínek85 asi se moc pozoruju. Ale tím jak je to naše poslední embryjko, tak to snášim snad ještě hůře
dekuju za povzbuzení ![]()
Diky holky za podporu. Embryjek je nakonec 6
tak mam radost. Mely by to byt teda hatchujici blasty, protoze az z tech se dela ta biopsie na genetiku. Kontrola taky dopadla dnes dobre a uz jsem i dnes dostala menzes a vajecniky se hezky zmensuji. Takze az skonci tenhle cyklus, tak v tom dalsim uz bude stimulace sliznice na vklad. Snad teda z tech 6-ti bude nejake embryjko zdrave, aby bylo co vkladat. Doktor rikal, ze urcite neco odpadne, ze tak to proste je. A ze jinak mam genetiku v poradku, takze po tehle strance to bude dobre. Jen odpadne proste to, co bude mit abnormalni pocet chromozomu, ze z toho si nic nemam delat. Ze to se stava i u zcela mladych holek. Ze sice uz mam 35, ale to je nevypovidajici, ze to je pouze hranicni vek z hlediska tabulek.
@edika85 to se pozorujeme vsechny po transferu. Nekdy az zbytecne moc, ale ubranit se tomu nejde, zvlast pri IVF, kdyz vime, ze embryjko mame proste u sebe. Jestli to jsou a nebo nejsou priznaky, zjistime ale stejne, az vime, ze tehotne jsme. Momentalne jakykoli priznak je jen reakce na zvyseny progesteron, tak se tim netrap. Osobne jsem taky vzdy vnitrne vedela, ze to neklaplo, ale to nic neznamena. Dokud nemas vysledek z krve, tak nic neni smerodatne. Drzim pesti, opravdu moc, aby to tehotenstvi u tebe bylo. Kdyby se ale nepovedlo, neber to jako konec sveta. Zivot jde dal a zkus se zamerit na sebe, at jsi v pohode a na vyzivu, abys mela na priste super zdrava pohodova vajicka. Otehotnet muzeme kazda navzdory vsem ![]()
@edika85 plne Te chapu, ja se pozoruji od transferu jeste ted, takze doufam a preji Ti, aby to pozorovani vedlo k vysnenemu miminku
Hlavne na sebe bud opatrna
vzdyt mas v brisku poklad
@danaet tak bezva
6 embryjek…a pristi mesic uz konecne transfer
to bude v lete tehulek ![]()
@Akulínek85 snad jsme si uz vsechnu smulu vybrali v minulych IVF a ted bude nejake embryjko dobre k zavedeni. Tesim se, ze se bude vedet rovnou i pohlavi.
Holky tak test samozřejmě sněhobílý
zkusím ještě za dva dny no, ale mám špatné tušení, že to zase nevyšlo.
@danaet 6 embryjek to je super zprava
a když ti řeknou pohlaví, tak si můžeš vybrat, jestli chceš zavést holku nebo kluka? Nebo ti to řeknou až při transferu?
@Akulínek85 no prave. Takhle kdyz zavadeli jen blastu, tak to byl neurcity pocit. Ale kdyz budu vedet, jestli je to chlapecek nebo holcicka, tak to bude uplne jiny pocit.
@edika85 to si vybrat nemuzes, bude se zavadet podle kvality embrya. Ale reknou ti, co to je. Jinak mne ten tvuj test mrzi. Ale neves hlavu, neni to konec sveta. Odpocin si a priprav se na novy pokus. Ja si dala taky pauzu 5 mesicu. A musim rict, ze mi to dost prospelo. Zacina krasne pocasi, tak jej vyuzijte k dovolenkovani a regeneraci.
@edika85 to je asi jeste brzy na testovani, ja mela ducha asi 7. den a stejne byl opravdu minimalne videt…
@koblizeq 5.den, no holky tu mají duchy už právě ten pátý den, tak jsem to chtěla zkusit. Ale třeba je ještě brzy. I když jsem trochu už smířená s negativním výsledkem. Od včera už vůbec nic necítím ![]()
@Akulínek85 zkusím ještě za dva dny no. Třeba se stane ještě zázrak..