Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@edika85 zitra Ti budeme drzet moc pesticky
at se konecne mimisek chyti…a pak pekne odpocivej - nohy nahoru…
@danaet 11 je krasny pocet
tak snad se bude i vetsina vyvijet na 1ku…je dobre, ze Te kontroluji casteji…a snad brzy Ti bude zase fajn a budes se moct pripravit na transfer…
@Akulínek85 dneska uz jsem uplne fit. Nic mne neboli, takze na pohodu. Zitra bude kontrola spis jen pro formu. Jeste mam zitra volat pro info jak pokracuje vyvin embryjek a pak v nedeli nebo pondeli z nich odeberou vzorky na genetiku a budou se mrazit. Doufam, ze jich dojde do blasty co nejvic. At pak po genetice neco zbyde.
@danaet to je super, ze jsi uz fit…venku je krasne, tak alespon muzes volny cas travit venku ![]()
Holky tak emryjko už mám u sebe a modlím se, aby tohle byl ten šampion, abychom už nemuseli do dalšího ivf. Celý den jsem polehávala a koukala na komedie, abych se trochu pozitivně naladila. V krku mě teda bolí jako čert, doktor mi řekl, že je to naštěstí virový a ne bakteriální angína, u které se berou antibiotika. A co vy? Taky je u vás takové letní počasí? My měli dnes 28stupňů. Nádhera!! ![]()
@danaet to je moc dobře, že už jsi fit. Zítra dej vědět, jak se daří embryjkům. Přeji ti, ať se všechny krásně vyvíjejí a ať je mezi něma ten šampion a třeba i jeho sourozenci ![]()
@Akulínek85 Děkuju!! moc doufám, že se chytí
No mám v plánu být v posteli ještě zítra a o víkendu možna půjdeme někam na procházku. Mojžíšovku po trasferu bych už asi neměla cvičit viď?
@edika85 je super tak krásné odpočívej ať ten šampión se už udrzi
no také máme nádherně. Dnes na sluníčku 50. ![]()
@edika85 po transferu bych ji uz necvicila, aby se embryjko jeste nechtelo posouvat - nez se zahnizdi…jen pekne odpocivej a o vikendu vyrazte na prochazku, at si uzijes slunicka…i kdyz s bolestmi v krku to slunicko asi nebude prave orechove…zkus si kloktat slanou vodou a Priessnitzuv obklad (nejdrive studeny mokry hadr na krk - pres to igelit a pak suchy hadr - zabaleny krk cca 2 az 3 hod, mozno opakovat po cca 4 hod) - mne to na zacatku tehu pomohlo.
Ahoj holky. Tak po kontrole. Nic mne neboli, ale vajecniky jsou prilis velke, takze mi zas brali krev a dalsi kontrola v pondeli. Kdyby pry cokoli tak jsem dostala papiry s infem kam o vikendu bezet. Jinak klidovy rezim a hodne vody. Jsem prekvapena, ze nemam bolesti, jeden vajecnik ma 9 cm a druhy skoro 7 cm, tak mne dost prekvapuje, ze se citim fit. Embryjek je zatim 9, z cehoz jedno je pry pomalejsi v deleni. Tak uvidime. Cekala jsem vetsi ztraty, takze zatim asi dobry. A dalsi info mi pry budou volat v nedeli. A dneska jsem se dozvedela, ze na tu genetiku sice z velke casti prispiva pojistovna (my doplacime jen 5 tisic coz pri cene genetiky je velmi zanedbatelna suma), ale ze stejne se jich muze nechat vysetrit na pojistovnu maximalne 8. To jsem nevedela, ze i tam na poctu zalezi. Zas vim neco noveho.
@edika85 drzim pesti, at se chytne. To mas blastocystu? Jinak asi s tim krkem, klasika jak zacne hezke pocasi po zime ze. Odevsad fouka klimoska, nejaky ten studeny napoj a je to. Jen co vim, tak se vyvaruj citrusu, ty krk jeste vic drazdi. A pro nidaci se nemaji pit ani jist studene veci. Ze jsou dobre vyvary a tak, i zeleninu nejist jako salat, ale jist ji tepelne zpracovanou. A pokud mas rada kvasnice, tak si udelej treba pomazanku nebo polivku. To je taky dobre na nidaci kvuli vitaminum z rady B. To mam z te knizky od Buresove co jsem si predtim koupila a ze zkusenosti jinych devcat po ivf.
@danaet 9 je prima
bylo by super, kdyby byla vsechna embryjka geneticky v poradku, abyste meli co nejvic mrazacku…venku je vedro a to je teprve duben…ale je to alespon pekne optimisticke pocasi. Byla jsem vyvencit pejska a jinak jsem ve stinu…koupila jsem nam cukety na grilovani a uz se na ne tesim, je mazec, ze mam porad plne bricho a zaroven porad hlad. Uz jsem ale pokrocila - muzu konecne bastit i zeleninu ![]()
@Akulínek85 z tech 9-ti je bud jedno nebo dve pomalejsi. Memu doktorovi psala embryolozka, ze 8 je peknych a jedno embryjko je nic moc a kdyz jsem ji o hodinku pozdeji volala, tak mi rekla, ze z 9-ti jsou dve pomalejsi. Tak teda nevim co si z toho mam vybrat. Ale nestresuju se tim, nemam to jak ovlivnit. Cuketu miluju na vsechny zpusoby
. A u nizkosacharidovky je jim kazdy tyden, zahustuju s nimi i zeli a omacky. Njn. Ty se najis a mas plne bricho, ale mimcu je tve plne bricho sumak a chce nasup
. Bez zeleniny si to neumim predstavit, snim ji celkem dost denne. Vcera jsme byli s brachou a jeho detmi venku a neter mi rika: teto, ty jis az moc zdrave ![]()