Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@danaet
vsimava holcicka…ale tak je super, ze jis zdrave…ja mam zeleninu rada a ovoce taky…tedka jim i dost hlouposti…no pupek mi roste zdatne…a prsa taky, pred 20 dny jsme to jeste tutlali a ted uz jsem jak vorvan…
@Akulínek85 mě už přijde, že mi je na břiše malá kůže
včera sem zkoušela letní oblečení že skříně
výsledek: všechno sice zatím oblecu, ale vypadám jak hroch
Tak to asi elastaky jistí ![]()
@koblizeq no na leto si asi budu muset koupit alespon jedny saty, jinak se asi upecu…z tricek uz mi leze pupek…
Holky děkuju moc za rady. Dělala jsem si obklady, mazala krk tymianem, kloktala jsem slivovicí a vyplachovala kokosovým olejem a hlavně od transferu jsem spala dva dny v kuse. Fakt jsem si asi potřebovala odpočinout, padla na mě hrozná jarní únava. No dnes jsem se probudila a jsem jak nová.
Jo jinak mi dnes přišly výsledky z endokrinologie a šž je v pořádku. Jen mi naměřili zase málo D3,D4, což nechápu, protože déčko beru každý den. Jo a měla jsem opět zvýšený prolaktin. V pondělí mi dr bude volat, tak uvidím, co mi na to doporuči.
@danaet 9 je nádherné číslo
to bude mrazáčků! ![]()
@edika85 na ten prolaktin se poradne poptej, to muze byt hlavni pricina. Jinak vitamin D je treba kombinovat s vapnikem, aby se spravne vstrebal. Jinak super, ze se to zlepsilo, jsis udelala dukladnou lecebnou kuru
. Z tech 9-ti ale asi minimalne 2 odpadnou, jak to tak vypada. A pak je jeste ta genetika PGS a to budou dalsi ztraty.
@Akulínek85 to roste miminko
, to je v poradku. Lepsi si koupit saty v lete nez kupovat veci na zimu. To mas dobre. Kdy mas vlastne termin porodu? A uz vybirate jmeno?
@danaet termin v prukazce mam zatim jen dle cyklu 19.8., ale na ultrazvuku doktor rikal, ze mozna driv…
@danaet no zvýšený prolaktin jsem měla i minule a doktor mi řekl, že je to malá hodnota nad, že jsem zrovna měla možná trochu stresu a že hned se to podepíše na výsledcích. No ale tentokrát mě nechali 20min sedět v klidu a pak mi vzali krev a prolaktin je pořád zvýšený, tak na to už poukážu. Vápník neberu, tak dingo dnes koupím, třeba to pomůže.
A vy máte špatnou genetiku, že musíte mít pgs? Promiň, možná jsi mi to už říkala, ale jsem hlava děravá ![]()
@Akulínek85 Jé tak to bude lvíček. Já jsem taky narozená v srpnu.
@danaet jmeno zatim nemame…domluvili jsme se s manzou, ze vse zacneme resit od cervna…ale to uz budeme i nakupovat…ja mam favority ve jmenech, ale spis ted cekam, jak se vyjadri manza
@edika85 to se neomlouvej, ja se v tech informacich taky ztracim. Genetiku chce u nas doktor, kvuli veku. Je mi 35. To je jediny duvod. Ja si koupila vitaminy Jamieson. Je to vapnik, horcik a D3. Jsem si v dr max objednala baleni 100 tablet + 100 tablet zdarma. Bere se 1-3 tabletky denne. Takze to i dyl vydrzi toto baleni.
@Akulínek85 my prave jmena mame celkem promyslene. Ale neni je komu dat. Holcicka Nina, ale u chlapecka je vic variant. Richard nebo Daniel nebo Gabriel. Srpen je skvely termin.
@edika85 jen doufam, ze nebudou velka vedra…uz tedka funim silene…i prochazky a to kratke mi delaji problemy. Manzovi jsem k smichu a foti si me, kdyz na prochazce po par metrech odpocivam. Co vy, pujdete dneska ven nebo budes jeste odpocivat? Hlavne, ze uz je Ti lepe. A treba ten spanek potrebovalo embryjko k uhnizdeni ![]()
@danaet tak to se neboj, pokud jste měli genetiku v pořádku, tak 35 podle mě není žádný vysoký věk. Tvůj doktor je hodně pečlivý, tak to nechce asi zanedbat, ale já si myslím, že budou v pořadku. Sestře přítele se v úterý narodil zdravý chlapeček a je jí 44.
Děkuju za tip, řeknu mamce, ať mi to v ČR koupí taky. Příští víkend za mnou přijede, tak mi to může vzít sebou.