Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@elizcooper dekuji. Uz jdu na opu potreti a pod narkozu poctvrte (prvni byla kvuli hysteroskopii), ale i tak to bude rano zase stres, se znam ![]()
@Akulínek85 dekuji
. Zrovna jsem se doplazila z nakupu, venku je teda pekne dusno a ja se citim po vecernim decapeptylu pekne nafouknuta, ale tak jsou i horsi veci. Sem tam to poboliva, ale v norme, nic co by se nedalo prezit. Cekala jsem to spis horsi. Uvidime co to udela po opu. Snad bude vajicek tak nejak v norme a hlavne doufam, ze bude po PGS aspon nejake zdrave embryo. Ale co se stat ma, to se stane.
@danaet tak z tolika foliku snad bude embryjek vic…a jak dlouho ma trvat to pgs?
@danaet Tak to na tebe zítra budu moc myslet. Tfuj tfuj ať je spoustu krásných vajíček a z nich silných a zdravých embryjek. Já byla dnes u té osteopatky, ale jen mi masírovala hlavu, že prý tím aktivuje hromony, a pak ještě masírovala trochu vaječníky. No já na tyhle masáže moc nevěřím, myslela jsem si, že mi zase trochu narovná kostrč, takže jsem byla docela zklamaná, no uvidím, třeba to i tak pomůže a embryjko se konečně chytí.
@elizcooper Pravda, konečně jsem měla pocit, že se něco děje, že někdo hledá příčinu mé neplodnosti. Skoro si přeju, aby něco našli, aby se to konečně řešilo. Jsem už z celého snažení psychicky dost na dně ![]()
@Akulínek85 děkuju! vzala jsem si volno, tak budu odpočívat až do neděle, jestli to vydřím
Je to poslední mrazáček, kéž by to byl náš vítězný šampion.
@danaet už toho máš za sebou, co? Já ti už asi na takové věci nemám sílu, asi už jsem opravdu stará. Drž se a pak napiš.
Ahoj holky. Jj. Mam to za sebou. 38 folikulu a z toho 16 vajicek. Blizsi info zatim nemam. Zato bolesti vic nez slusne. Taky jsem si polezela 3 hodinky na kapackach. Pry preventivne a na kontrolu mam prijit v patek pro kazdy pripad. Kdyby se stav zhorsil, tak se mam dostavit na kapacky drive.
@Akulínek85: možná kouknu na net na tu sestavu, ale jinak asi na to hážu bobek. Budu radši s holkou venku na kole nebo na bruslích. Ale každopádně díky za doporučení. Anebo se zeptám té naší cvičitelky jestli ty cviky zná, ona je vstřícná.
@elizcooper jinak ja to taky beru jako posledni pokus. Jestli budou embrya, tak je samozrejme vyuziju na Kety, ale dalsi cyklus IVF uz nehodlam podstupovat. To jsem byla takto rozhodnuta uz pred timto IVF, ze to beru jako posledni kolo. Uz mam toho litani po doktorech dost a jsem pripravena i na zivot bez deti. Rozhodne nechci, aby mi utekl zivot jen behanim po doktorech. Letos uz mi bude 36 a o prvni dite se snazime 8 let. To uz myslim, ze fakt staci
.
@danaet: to se Ti nedivím, opravdu 8 let je už nějaká doba…a člověk je vyčerpaný a vyšťavený i v případě, že to vše bereš pozitivně a nenecháš se rozhodit. já IVF víceméně chtěla jen zkusit, abych pak nelitovala, že jsem nevyzkoušela vše dostupné. My se snažíme o druhé mimi cca 5 let a také nic, první pokus vyšel přirozeně po 3/4 roce. Je to zvláštní jak ta příroda s námi mává. Některé ženy se tzv. jen o muže otřou a jsou těhotné. Někdy si vyčítám, že jsme i tak hodně dlouho otáleli s tím prvním mimčem, ale tvalo nám, než jsme se sjednotili a chtěli to oba.
@danaet teď čtu tu první zprávu. Krásný počet vajíček!!! To MUSÍ vyjít!!! Odpočívej a přeji ať bolesti co nejdříve odezní. ![]()
@edika85: je to vyčerpávající. Nemáš chuť se někdy na všechno vyprdnout? Jenomže člověk si zase říká, že mu běží čas a tak aby udělal maximum a něco nezanedbal, že jo?
@elizcooper Ja to beru v klidu, po tech letech uz jsem asi rezistentni
i jsem dospela do stadia, ze mi nevadi, ze bych zustala pripadne bez deti. Vsak on se ten svet nezbori a zivot je hezky i tak. Manzel to taky bere v pohode a jsme zajedno. Rikal, ze si mne bral se vsim vsudy a i tezke veci k tomu patri a je tu pro mne. A i kdyby jednoho dne zmenil nazor, tak s tim stejne nic neudelam. V mem okoli spousta zen otehotnela ihned, nektere se mi to i baly rict, aby mi to nebylo lito. Cemuz jsem se pousmala, protoze ja jim to preci preju a nevztahuju to na sebe ani v nejmensim. Dokonce moje byvala svagrova alkoholicka porodila ted ctvrte dite. A to podotykam, ze zbyle 3 nema ve sve peci. Taky bych si mohla rikat, ze to neni fer. Ale takhle ja nesmyslim. Zivot je holt takovy. Vse zle, je pro neco dobre a mame prilezitost se tak necemu naucit. Neni umeni mit na ruzich ustlano ze ![]()
Ale se priznam, ze dnes jsem po pulroce nizkosacharidovky hresila. Hned u Car je bezlepkova pekarna-cukrarna, takze zakusek byl. A abych nemusela varit, tak probehl i obed v restauraci. Mame kousek od nas restauraci velmi kvalitni, kde se zasobuji ze sve farmy. Takze byl hezky v bio kvalite hovezi burger s hranolkami opravdu z brambor. Pecou si i vlastni housky, delaji vlastni syr i majonezu. Housku jsem sice nejedla, takze jsem zhresila jen tim bramborem, zbytek asi OK. Ale i tak, strava dnes padla za vlast. Ale ono se to pro jednou nezblazni ze.