Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@koblizeq já už 5 právě
Ale já mám pořád hlad! Jako ne chuť, to naopak, ale je mi fakt blbě z hladu a to skoro pořád, dnes jsem zkusila obědvat jen plechovku fazolí a 3 vejce, jakože to zkusím bez chleba nebo nějakého sacharidu…no a čtvrt hodinu po tom jídle úplně vlčí hlad, snědla jsem celou Milku za asi 5 minut a konečně ten hlad přestal…prostě si tělo říkalo o ty cukry ![]()
@Akulínek85 píše:
@Petra_z_Nuslí tak ono ted mi roste bricho skoro kazdy den…uz jsem jak balonek…
já se těším až budu vypadat těhotná a ne jen tak, že jsem ztloustla
v kolikátém teď jsi?
@Petra_z_Nuslí no i kdyz se to nezda, tak lusteniny jsou plne sacharidu. U nizkosacharidovky se ani neji. Ale tak, kdyz cekas miminko, tak ono si rekne, co chce, ze
. Hlavne, at se mate dobre a spojojene, o to jde nejvic ![]()
@Petra_z_Nuslí ve 21. tydnu - kynu dost, ale nebot jsem za 1. trimestr zhubla asi 7-8 kg, tak mi jeste do puvodni vahy chybi 2 kg. A taky mam tedka skoro porad hlad a i chut - ne na specialni potraviny, ale na sladke, tucne, ovoce, nanuky…proste vse - na co si zrovna vzpomenu. Rano snidam Nutellu s bilym pecivem - to jsem driv jedla tak 1× za 10 dni a ted skoro denne. Jen co se nasnidam-necim to jeste zajim…pak svacina, protoze do obeda bych hlady asi nevydrzela…naobedvam se a do hodiny do sebe zase neco laduji - ted jsem zjistila, ze ze zeleniny snesu mrkev, tak se snazim jist tu, ale kdyz neni po ruce, tak jdu klidne na bramburky, Haribo medvidky…no des! To jsem presne delat nechtela! Vcera jsem toho odpo snedla tolik, ze jsem si vecer dala jen 2 nektarinky a mrkev a pak jsem se vzbudila ve 3 rano totalne hladova..
@Akulínek85 tak parada. Kamaradka mne 3D fotkou pobavila, mi prislo, jakoby na ni chlapecek ukazoval prostrednicek, uplne me to rozesmalo. Ale je to uzasne, ze to jde vubec udelat 3D.
@danaet porad hubnes nebo uz si drzis stejnou vahu? Ja tedy kynu…je zvlastni, jak se to zlomilo z cista jasna - nejdriv temer zadne jidlo a tedka jim skoro porad…to asi lekar pri pristi kontrole zesili
uz vidim, jak mi daji cocku, ze pribiram moc…
@danaet ja 3D nemam…my na nej pujdeme mozna pozdeji…my byli jen na genetickem utz - tam byla videt hlavne pater a kosticky…a pak organy apod. Mne se miminko samozrejme moc libi, ale pro manzela to je takova kostricka…a nechapu, jak z toho poznaji pohlavi
i kdyz nam uz to rekli na minulem utz, ted uz ne…
@Akulínek85 no chtela bych jeste hubnout, ale ustalilo se to. Ale nijak se tim netrapim
. Neboj se nic. At si nadavaji. Porad lepsi nez kdyz bys stale hubla. Telo si holt po tom obdobi, cos nemohla jist, snazi nadelat zasoby, kdyby se to opakovalo. Holt telo ma pamet a i obranny mechanismus
. A pokud je telo vyhladovele, automaticky si jako prvni rekne o cukry, zdroj rychle energie, ktera se pretvari do tukovych zasob. Holt priroda. Tehotna jsem nikdy nebyla a nemuzu rict, nakolik se toto v tehotenstvi da obelstit, aby se dalo jist zdrave, jestli se to vubec da obelstit. Kazda to ma jiste jinak v tom, co jeji telo je schopno nebo neni schopno v tehotenstvi prijmout. Tak se tim netrap a treba se to casem zlepsi, a budes moc jist tak, jak by jsis to predstavovala.
@Akulínek85 jo tak doktori uz maji z tech mnoha ultrazvuku vytrenovane oko.Ale zive si dokazu predstavit zacatky jejich kariery, kdy asi taky sami museli tapat, co to vlastne je ![]()
@edika85 jeste mne napada, ze na to imuno muzes poslat dotaz v poradne Sanatoria Helios. Ja tam jednou taky psala ohledne IVF a odpovedeli mi. Nebo si tu jejich poradnu muzes na webu procist. Co ja ji tak cetla, tak pred IVF delaji uplne stejna vysetreni jako u nas v centru, vcetne imuna a genetiky. Tak se klidne poptej tam, do par dni ti odpovi.
@danaet no utz mi prijde fakt veda…ale je fakt, ze v dnesni dobe jsou uz mnohem lepsi nez driv…muj gynekolog ma jen takove siditko
ale ja genetice uznje fakt profi utz, kde mu vse hodi hodnoty, podle kterych se orientuje - tak je mozne, ze i pohlavi je poznat alespon s urcitou pravdepodobnosti mnohem lepe…
@mamina2017 dneska je mi líp, tak bastim…jinak mám 24 hod kocovinku…A žádnou kondičku. Dneska sme pracovali na zahradě a docela mě to zmohlo ![]()
@koblizeq do je super, že je ti líp a baštíš. Na kondičku se vyprdni. S prckem ji rychle naženeš
![]()
@koblizeq ty zvladnes pracovat na zahrade?
To jsi dobra! Ja byla jen na kratoucke prochazce a byla jsem vyrizena…i veceri musel pripravit manzel
a ted lezim jak lemra…