Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@danaet tak to budes valit oci, az budes mit bobiska v brisku…
hlavne az bude mit bobanek chut jen na sacharidy
a budes se po dlouhe dobe moct utlouct po pecivu
treba ja ze zeleniny stale
a ovoce davam jen malo…proste zdrave potraviny to nase zlaticko nechce ani za nic… 1 mesic jsem mohla jen bily rohlik a asi dva tydny k piti jen colu s ledem…a nenadela clovek nic
uz me ta predstava, jak budu jist zdrave totalne presla…ale abych nevypadala, ze jsem magor a jim porad smazene a sladke - pravidelne se snazim ovoce a zeleninu zkouset, zatim to vsak zaludek nezvlada…snad se to casem zlepsi
@danaet Tak to máte v tomhle výhodu. Tady mi přijde, že doktoři mají na všechno čas. Nevím, co bych dělala, kdyby mi bylo po 40, to bych ve Francii už asi dítě nikdy neměla s takovým tempem. Já tedy sladké a pečivo klidně vysadím, ale nevím, jak vysadit ovoce, na tom jsem opravdu závislá. Třeba banány nebo hroznové víno asi nízkoscharidovka neschvaluje viď? A co to je ten inositol? o tom jsem neslyšela. Mě zase moje doktorka na akupunkturu neschvaluje vůbec mléčné výrobky, já tedy sýr nejím od mala, ale tvaroh bych si klidně dala. K snídani si teď dávám buď granolu s mandlovým mlékem nebo ty jejich croissanty, ty taky miluju.
@Akulínek85 no s temi bakteriemi mas pravdu. Mi ted doktor bral klasicke stery a o mesic pozdeji jsem sla na strery znovu. Rikal, ze to jsou dukladnejsi stery kvuli IVF na chlamydie nebo co. Ale nenasli nic. Tak aspon neco. Joooo, to mas pravdu. Kdybych otehotnela, tak abych pak u porodu nerikala To jako fakt?
Nad tou stravou jsem taky premyslela, kdyz jsi popisovala sve komplikace s jidlem. Doufam, ze to nebudu muset pak porusovat a pujde to dohromady s tim, co momentalne jim. Ale tak zatim je to jeste vzdalena predstava, kdo vi, jestli to vubec budu muset resit.
@Akulínek85 Já jsem měla antibiotika vždycky po odběru vajíček a mojžíšovku jsem taky jeden čas cvičila, ale popravdě je to docela nudný, musím se do toho vyloženě nutit, abych si jí zacvičila. To už raději bych zkusila tu hormonální jogu, ale nemůžu nikde na youtoube sehnat pořádné video třeba 45min cvičení, ty jsi si koupila DVD?
Jinak vitamíny taky baštím a piju bylinné čaje. Maccu jsem tedy ještě nezkoušela, tak proč ne? Popravdě si připadám už jako babka, která do sebe sype denně hrst prášků.
@edika85 no ja vim, ze mlecne vyrobky zakyseluji organismus. Hlavne teda jsem vynechala asi to nejhorsi a to je mleko a jogurt. Jim jen ten tvaroh a syry. Nejvic tedy kozi syry. Mi delali i testy na alergii na laktozu a lepek a ani jedno nemam, takze mlecnych vyrobku se nevzdavam. Nizkosacharidovych stravovani je mnoho druhu. Treba paleo, kde vynechavas mlecne vyrobky, tak je ovoce v poradku. Primal, s temi mlecnymi vyrobky, ovoce taky nezakazuje, ale neji se ve velkem mnozstvi a nekterym je lepsi se vyhnout. Ja ovoce jim. Ale stylem, ze si to dam rano k tvarohu. Prvni dva mesice jsem si davala rano nejcasteji bud 2 mandarinky nebo 1 jablko nebo pulku bananu. Vim, ze se to zcela nedoporucuje, ale drzela jsem sacharidy i s timto kolem 50g za den. Potom jsem presla na jezeni pouze jahod, malin a boruvek. Ale uz jsem zpatky u jablka
. Dam si bud 1 malinkate rano a nebo pulku, kdyz je vetsi. A sacharidy nepocitam uz vubec. Ale tak z toho jak jsem to mela nacviceno, pocitam, ze budu se sachry kolem tech 80g. Vetsina z toho je samozrejme z ovoce, orisku, zeleniny a toho tvarohu. Syry vetsinou moc sacharidu neobsahuji a maso a vejce taky temer zadne nemaji.
@edika85 jo inositol je druh vitaminu z rady B. Ted si nejsem jista, ktery presne, ale myslim, ze B6. Je pro zvyseni kvality vajicek.
@danaet píše:
@edika85 jo inositol je druh vitaminu z rady B. Ted si nejsem jista, ktery presne, ale myslim, ze B6. Je pro zvyseni kvality vajicek.
Tak kecam. B8 a nekdy nazyvan i jako B9 je ten inositol
@Akulínek85 píše:
@Petra_z_Nuslí no nejdriv nam vysli spatne vysledky z krve - pak jsme se meli objednat na odber plodove vody - na krev cekas 2 tydny - objednali me na odber za tyden - tam nam rekli, ze by mely u nas stacit specialni odbery krve a na vysledky cekas zase 2 tydny a pak jeste po cca 2 tydnech kontrolni utz na genetiku…porad jen cekas a musim uznat, ze to bylo o nervy…kamaradka po genetice sla na revizi, tak jsem z toho byla dost spatna…ji tedy vysel spatne utz a nasledne i plodovka…
já jsem z toho vyděšená už dopředu a už teď skoro nespím
A to jdu na krev až za týden a půl a na genetické utz až koncem dubna
Do toho jsem začala všude potkávat postižené děti, vlezu do autobusu a tam maminka s holčičkou s Downem, vlezu do tramvaje a tam skupina dětí s Downem s paní učitelkou…strašně se bojím, mnohem víc, než jsem se bála zamlklého… ![]()
@Petra_z_Nuslí tak ja se genetiky taky dost bala, hlavne kvuli veku…ale myslim si, ze je lepsi ta vysetreni podstoupit - ledaccos pry uz jde vcasnou lecbou ovlivnit…
@edika85 ja sla na dvoudenni kurz hormonalni jogy - tam se nauci cela sestava, ktera se ma cvicit - jsou to cviky jdouci za sebou v presnem poradi…nejdriv to trva tak 40 min a kdyz se to clovek nauci tak kolem pul hodinky…celkem je to dynamicke cviceni, takze neni tak nudne…hormonalni jogu by se mel clovek ucit jen od profesionalu - jednak se lektorka pta na zdravotni stav a jake cviky napriklad upravit ci uplne vynechat. A pak tam uci i relaxacni dechova cviceni na uvolneni psychiky ci lepsi spanek.
@Akulínek85 píše:
@Petra_z_Nuslí tak ja se genetiky taky dost bala, hlavne kvuli veku…ale myslim si, ze je lepsi ta vysetreni podstoupit - ledaccos pry uz jde vcasnou lecbou ovlivnit…
já jsem téměř rozhodnutá pro Trisomy test, myslím, že těch 10 tis. za to určitě stojí
Holky tak ms dorazila. Už od 6 ráno brečím jak želva a pročítám tu diskuze. Narazila jsem na holčinu, která se snaží už přes 7let a nic pořádného jim nenašli. Začala jsem zase šílet. Nejhorší je, že tenhle měsíc mě čekají velké oslavy narození miminka sestry přítele. Je to první vnouček. Před rokem neměla ani přítele a teď za pár týdnů už bude rodit a my jsme se ještě ani nepohnuli z místa. Kdybych alespoň jednou měla třeba biochemické, abych měla jistotu, že se v mém těle něco děje, ale já měsíc co měsíc mám jen sněhobíle testy. Přítelovi jsem to ještě neřekla. Mám takový vztek na sebe a na doktory a na všechny kolem, co do mě hučí, že je to všechno jen v mé hlavě. Já už fakt nevím, co dál.
@edika85 To me opravdu moc mrzi
Ale nevzdavej to! Jeste jsem cetla velmi dobre recenze na Dr. Zhang - lekarka cinske mediciny v Praze…specializuje se na neplodnost a ma super vysledky…a hlavne pry staci jedna - dve navstevy a jinak komunikuje s klienty i pres net. Pomohla opravdu spouste lidem - kor kdyz nebyl zjisten duvod neplodnosti. Muzes se zkusit objednat na dobu, kdy budes v Praze na ta vysetreni.
@danaet a treba za mesic uz budes hlasit // na testu
Ted tady byly deti koledovat
tak jsem dostala pomlazkami…co planujete na Velikonice? My rodinne seslosti…vcera u nas byly 3 navstevy a vecer jsem uz byla hotova - jak jsem si temer cely den nelehla, bolela me silene zada…asi taky z toho - jak mi roste bricho a prsa…
@Petra_z_Nuslí o tom jsem ani driv neslysela, ale de facto to same delali nam, akorat az v 17. tydnu a brali krev i manzelovi, aby oddelili nasi DNA od DNA miminka…a neplatili jsme nic. Ale cim driv je to, tim klidnejsi clovek pak je…