IVF léto 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1173
24.3.18 21:43

@Petra_z_Nuslí no to je sila, takovy hazard s tvym zdravim. To mohlo zpusobit uplnou paseku. Je jasne, ze my jako pacientky nevime, do ceho jdeme a duverujeme lekarum, ale dost mne prekvapuje, ze si takovy hazard nektere centrum lajzne pri vysokem AMH a pcos a jeste s kontrolou az za tyden. Jsem rada, ze chodim ke svedomitemu lekari. On sice nema embryologickou laborator, takze spolupracuje jeste s jednim centrem a na transfer chodim teda do toho druheho centra, ale nevadi mi to. Hlavne jak jsem pod dozorem behem stimulky a nechali mi udelat tolik testu jeste pred IVF. Ted mi delali i novy hormonalni profil po te strave i proto, ze puvodni testy uz jsou 2 roky stare. Tak doktor chtel mit aktualni hodnoty, aby tomu tu stimulku prizpusobil. Sice uz je to 3 IVF a asi jine pary uz by menily centrum, ale mame v doktora duveru. Stimulku zaciname 2 DC, obden ultrazvuk + krev na hladiny hormonu a obden se tedy podle toho upravuje davka hormonu. V den kontroly mi i sestricky aplikuji injekce, at jsem pry usetrena toho, ze bych musela sama :-D. I po punkci u mne poctive sedi 2 hodiny anesteziolozka a kontroluje mne. A po transferu zase lezim hodku na posteli, u ktere zvedaji spodni cast, abych mela zvednute nohy. I to jsou takove drobnosti, co od znamych, kteri taky podstupuji IVF vim, ze neni vsude bezne. Ze se zatim nezadarilo neberu jako jejich chybu, tak to proste je a udelali maximum, co mohli. Snad to ted bude lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.18 22:36

@danaet taky si myslím, podle toho, jak to popisuješ, že dělají vše a správně a pěkně individuálně…ono já bych teoreticky měla být spokojená, když jsem po prvním IVF těhotná, já si ale myslím, že bych otěhotněla kdekoliv a že tady se mi to podařilo i navzdory tomu, že to podle mě dost odflákli. Což teda u Tvého doktora rozhodně odfláknuté není ani náhodou.

Tak moc držím pěsti, aby se tentokrát podařilo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
25.3.18 09:50

@Petra_z_Nuslí takze u Tebe byl uspesny prvni ket? Ale byl to druhy transfer? A mrazacci vam dalsi nezbyly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
25.3.18 10:13

@Petra_z_Nuslí a mas uz nejake tehu priznaky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.3.18 12:35

@Akulínek85 První IVF cyklus - druhý transfer, měli jsme 3 embrya, první byl ET jednoho embrya neúspěšně (nebyla jsem vůbec v dobré kondici po tom hyperstimuláku) a druhý transfer byl 2 embryí a chytlo se jedno. Zamražené tedy nezůstalo nic a tak nás za 2-3 roky čeká další IVF, pokud se nepodaří přirozeně.

Příznaky samozřejmě v 9tém týdnu až mám spíš všechny za sebou :lol: Už mám i bříško. Nevolnosti kupodivu moc ne, jen změněné chutě a některý den takový kocovinový stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
25.3.18 16:21

@Petra_z_Nuslí tak ja mela priznaky az asi od 8. tydne a pro zmenu je mi soufl jeste tedka - nevolnosti uz mam mene, ale jsou…a brisko (ne nafouklost) mam tak teprve 3 tydny…a to jsem v 19. tydnu…predtim sice bricho neslo uz nekolik tydnu zatahnout, ale ted uz ho mam vypoukle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.3.18 17:19
@Akulínek85 píše:
@Petra_z_Nuslí tak ja mela priznaky az asi od 8. tydne a pro zmenu je mi soufl jeste tedka - nevolnosti uz mam mene, ale jsou…a brisko (ne nafouklost) mam tak teprve 3 tydny…a to jsem v 19. tydnu…predtim sice bricho neslo uz nekolik tydnu zatahnout, ale ted uz ho mam vypoukle…

Ach tak:-) Já měla příznaky hned týden po KET a teď už jen ta klasická těhotenská únava a lehce šoufl, ale nic, co by se nedalo zvládat :) Já mám už vyloženě vypouklé, asi to máme rodové, měla to tak i máma i sestřenka, některým ženám se ta děloha zřejmě roztáhne dříve a některým později :D Tady je klasicky vidět, jak je každé tělo jiné :)

Když Tě tu mám, tak bych měla 2 dotazy:
1. v kolikátém týdnu Ti nabírali krev na prvotrimestrální screening? Mě budou brát už teď ve středu a to budu konec 9tt, přijde mi to brzy, všude píšou ukončený 10 až ukončený 11. Tak se trochu bojím, aby postupovali dobře. Nějak v ně prostě už po tom všem nemám důvěru.
2. Dělali ti screening ještě v CARu nebo až u tvého gynekologa? Mně právě tu první část chtějí dělat v CARu a přijde mi divné, že to takhle rozdělují, že tu krevní část mi udělají oni a screeningový utz pak gynekolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
25.3.18 19:43

@Petra_z_Nuslí mne brali krev asi v 10. tydnu a pak prvni den 13. tydnu…ja uz jsem od 8. tydne jen u sveho gynekologa - v car mi naposled udelali utz se srdecni akci a hned pak me prendali do pece gynekologa…ultrazvuk mi delal gynekolog. Jinak nam nevysly dobre krevni testy, takze jsem musela na genetiku - nejdrive to vypadalo na odber plodove vody, ale po ultrazvuku nam doporucili jen dalsi specialni vysetreni z krve obou rodicu…takze prvotrimestralni screening jsem mela u meho gynekologa a pak jsem musela do centra genetiky…ted pujdu taky do centra genetiky - ale to je asi ve 20. tydnu bezne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
25.3.18 19:51

@Petra_z_Nuslí muzes se na prvotrimestralni screening objednat do centra genetiky - staci si tam zavolat a objednat se…ale zname brali krev v 10. tydnu na ten screening…v 9. mi prijde brzy, ale zase mozna Ti budou brat krev pak jeste znovu - treba po 2 tydnech a to by odpovidalo…ja to nechavam na lekarich - podle kamosek soudit taky nemuzu, protoze kazda to mela trochu jinak…ale centrm genetiky je asi sazka na jistotu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.3.18 20:55

@Akulínek85 moc děkuji za info…já taky trochu čekám, že mi vyjde nějakej blbej výsledek hlavně kvůli věku, štve mě, že automaticky to ten výsledek několikanásobně prohorší, protože ten věk tam násobí velkým koeficientem…tak už si tak zjišťuju jaké jsou další možnosti. Na plodovku nechci, 1:100 riziko potratu po odběru plodovky mi přijde příliš riskatní. A co to bylo za test? To byl ten trisomy test? U mě v gyn. centru stojí asi 8000,–, ale šla bych do něj místo do té plodovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
26.3.18 11:50

@Petra_z_Nuslí presne nevim, co to bylo za test, ale jen brali krev - je to jen neinvazivni metoda…ale ne vzdy se to pry povede udelat - nabizi se to vetsinou, kdyz nemas spatny nalez na utz…pokud je spatny utz, chteji odber plodovky…my za to zatim neplatili nic, ale kolegyni zname delali nejake odbery a taky to stalo kolem 10. tisic…ale o tom ted nepremyslej, proste ver, ze budete mit testy v poradku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.18 13:38

@Akulínek85 já nevím, proč já musím furt myslet tak negativně, furt si hledám, co nejhoršího by se mohlo stát…musím se té přehnané úzkostlivosti zbavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
26.3.18 14:38

@Petra_z_Nuslí tak ja se take porad bojim - kdyz se clovek snazi o mimi delsi dobu a jeste to dojde k ivf, tak je asi strach celkem normalni…a stejne uz se asi budeme bat o mimi porad…materska prirozenost :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
26.3.18 14:39

@edika85 tak jak se citis? Uz jsi sla do prace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.18 21:57

@Akulínek85 to je pravda, já už to úplně vidím, jak budu pak šílená, když bude dítě jen banálně nemocné… :lol: No už jsem si uvědomila, že klidná už nikdy nebudu, mám co jsem chtěla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí