IVF léto 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1305
30.3.18 12:26

@danaet holky, uz abychom tehulkovaly vsechny…Manza se tedka ani nema k tomu to oznamit rodine, takze doufam, ze se k tomu nerozhoupe az treba pri porodu…chteli jsme to rict na Velikonoce, jenze budeme s rodinami az asi pri velkem setkani - kde bude hafo lidi a zase vsem to roztrubovat nechceme (bohuzel tam bude totiz i manzelova ex a ta moc prejici zrejme nebude a nerada bych sceny) a dalsi seslost je zase spolecne se svagrovo rodinou a s temi nemame spolecneho uz tuplem temer nic…takze jeste budu muset pupik asi chvili skryvat…doufam, ze jen par dni a pak si pujdu koupit tehu kalhoty :srdce: uz se vejdu jen do teplaku…

Co specialniho peces na Velikonoce podle nizkosacharidovky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
30.3.18 12:52

@Akulínek85 no nevím, malm přesně ty samé příznaky každý měsíc a bohužel to vždycky byla ta mrcha červená :,( ano ovulaci jsem měla přirozeně, i když někdy trochu později, neměla jsem jí přesně v polovině cyklu. A ms pravidelně 26-28 den cyklu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
30.3.18 12:56

@edika85 mi neprijde ze v te strave je neco special. U nas vicemene vse sezenes v drogerii DM. Tu tam nemate treba? Sezenes tam i oriskove mouky i lnene seminka atd. Ale ty oriskove mouky a vselijake seminkove mouky, to jsou proste jen pomlete orisky a seminka. Nekdy odtucnene, nekdy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
30.3.18 12:58

@edika85 napada mne, ze pokud mas opozdenou ovulaci pri takovem cyklu, jestli nemas problem s nizkou hladinou progesteronu. Jestli by nestacilo po ovulce nasadit utrogestan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
30.3.18 13:05

@Akulínek85 no vzhledem k tomu, ze se takhle bez mouky sice daji udelat dezerty, ale jako klasicky beranek, to je bez mouky spis sci-fi. Zkousim ted pect babovku. Dala jsem tam maslo, tvaroh, vajicka, kokos a stevii a zkousim, co to udela. Bohuzel letos bez beranka. Ty oriskove mouky proste neobsahuji lepek a tak to neudela tu sluzbu jako mouka z obilovin. Je to skoda. Pac beranka jsem mela luxusne vychytany recept. Ale tak jsme doma sami dva. Kolednici k nam vetsinou nechodi. Jen pak odevzdavame vysluzky deckam od brachu po Velikonocich. Treba to bude letos jine, treba ne. Ja ti jako jsem pripravena na nove IVF a udelala jsem pro to maximum. Ale nejak mi furt nehraje ta predstava, ze budu jednou skutecne tehotna. Asi za to muze tech 8 let neuspechu. Kdo vi. Nebo i predstava, ze jsem smirena s tim, ze deti nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
30.3.18 14:42

@danaet DM tu nemáme. Máme tu Monoprix, ale tam takové věci neprodávají. Ale zdravé výživy tu jsou, takže jedině tam to sehnat.
Utroš beru každý měsíc po ovulaci 400/den, tak tím to nebude. Už se těším na genetiku a imunologii, doufám, že tomu přijdou na kloub.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
30.3.18 14:57

@edika85 no ja uz mam oboji za sebou a stejne furt nic :-). Tak ted jedine jeste to PGS mi rekne vic. Ale aspon vim, na cem jsem. Z imuna mi to prislo trochu absurdni. Jelikoz nemam vyvinutou imunitu na trofoblast a ani na spermie manzela, ale vysla mi mirne pozitivni imunita na smes cizich spermii a dali mi na to co jineho nez prednison v mini davce. Prijde mi zvlastni, ze kdyz na manzela je to ok, tak beru prednison kvuli spermiim jinych muzu, se kterymi otehotnet nechci. Ale tak asi to ma nejaky duvod, ze to takhle testuji. Plus geneticka nam rovnou nechala udelat testy i na vstrebavani listovky, cystickou fibrozu, svalovou atrofii atd. Dle jejich slov, jsem si na svou diagnozu (ta mutace v genu nadledvin), vybrala toho nejlepsiho partnera, protoze u nej se nic nenaslo a to co mam ja tudiz ani nase deti nepodedi. Jo ale na zaver tam mam psane, ze pak se mohou ty deti, ktere jeste ani nemame, dovysetrit. Kdybys chtela ohledne tech vysetreni neco vedet, klidne se ptej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
30.3.18 15:28

@danaet no já se chytám každého stébla, protože mě už leze na nervy, jak nám doktoři pořád opakují, že jsme v pořádku, že akorát musíme být trpěliví, aniž by udělali veškeré testy, které by to potvrdily. Proto jsem se sama objednala na genetiku a imunologii, ale nevím, co všechno bychom si měli nechat vyšetřit, tak kdybys mi mohla pomoct s tímhle, byla bych ti moc vděčná. Mají tam i kompatibilitu, myslíš, že třeba bychom měli testnout i to, i když oocyty se oplodní bez problémů a dojdou do stádia blasto?

Příspěvek upraven 30.03.18 v 15:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
30.3.18 15:30

@danaet omlouvám se za editaci, ale píšu na telefonu a nemůžu se na ty své překlepy dívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
30.3.18 15:57

@edika85 u nas se nastesti delaly vsechny testy predem automaticky. No na genetice v podstate vyplnite rodokmen s chorobopisem. Vypisovali jsme vsechny sourozence, rodice, prarodice, tety a stryce. Vcetne roku jejich narozeni a pripadne umrti. A co vse maji za nemoci. Pak nam nabrali krev, z krve rozebrali komplet DNA a v podstate dovysetrili co muze byt pricina neplodnosti a jake hrozi onemocneni budoucim detem. Kamaradce na genetice treba zjistili, ze ma spatne poskladanou DNA a tudiz se nemuze spojit s DNA manzela a proto nevznikalo embryo. Rekli ji ze neni sance na prirozene poceti a pak jim vytrela zrak. Otehotnela a uz ma detatko na svete. Na imunologii nas taky vyzpovidali ohledne naseho chorobopisu, vysku, vahu atd. Mi nabrali krev a manzel odevzdal sperma. Vysetrili dopodrobna tedy sperma jakoze objem a smer pohybu a defektnost a pak vysetrili, jestli mam vytvorenou imunitu na jeho sperma, na smes cizich spermii a na trofoblast cili na zarodek. Plus teda z me krve udelali takovy detailnejsi hormonalni profil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
30.3.18 16:01

Divam se teda jeste ze zkoumali u spermatu i zivotnost, shlukovani, PH, a nejake IgG a IgA. Ale netusim co to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
30.3.18 16:03

@edika85 jo a tim, ze mame to vysetreni na genetice, tak nam to PGS z velke casti hradi pojistovna. Doplacime jen 3000,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
30.3.18 16:16

@danaet No já si nejsem jistá, co si všechno máme nechat vyšetřit. No snad nám tam ti doktoři poradí. Tím, že jste to měli automaticky, tedy na doporučení od doktora, tak jste na to nic nedopláceli? My budeme vše hradit jako samoplátci, jelikož jsme oba pojištění ve Francii a doporučení nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
30.3.18 16:34

@edika85 oni vam urcite poradi. Ano, vse jsme meli zdarma. Uvidis. Kdyz to ted nevyjde, tak zkus omezit sacharidy, pohlidat si vitaminy at mas hlavne inositol, vapnik a vitamin D krom jineho. Tyhle 3 jsou dulezite pro kvalitu vajicek. Hlavne ale neber, ze to bude fungovat hned. Telo potrebuje ty 3 mesice na ozdraveni. Mozna jste oba zdravi a nic tomu nebrani, treba jsi mela jen prilis brzy v cyklu nasazeny utrogestan. Nebo treba za to muze strava a cukry, meni i PH a treba to vadi. Stejne ty vysedky z imuna a genetiky nejaky cas trvaji. Pokud bude problem v imunu, a budou nasazovat prednison, tak stejne prvnich 5-6 tydnu se nemate snazit, nejaky cas trva nez prednison zacne pusobit. Tezko rict. Ja zacinam pristi tyden s injekcemi na stimulku, takze ti pak mezitim muzu i poreferovat, zda je reakce lepsi po te zmene stravy. Jinak prvni 2 mesice jsem ani ty oriskove mouky a seminka nepotrebovala ani sladit stevii ci erythritolem. Jedla jsem proste tvaroh s ovocem a oriskama, na obed maso ci rybu se zeleninou jakkoli upravenou. Treba i se smetanou. Na vecu vajicka / syr/ tunaka a cerstvou zeleninu s olivacem. Nebojim se ani pouzivani masla. Kdyz mne trapil hlad v mezicase, dala jsem si treba mandle. To az pozdeji jsem objevila, ze se da pect pecivo a delat dezerty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
30.3.18 17:58

@edika85 no my jeste brali s manzelem oba antibiotika nez jsme sli do caru…je totiz mozne, ze je v tele nejaky zanet ci bakterie, ktere se netestuji a muze to delat problemy..pri brani antibiotik zadny sex…abychom se zbavili pripadnych bakterii a pak jsme jedli zelene potraviny - chlorellu - ale tu mi pak na akupunkture pani nedoporucila, ze neni vhodna pro zeny se studenou delohou…ale manza to jedl dal + jeste folandrol (rozpustne vitaminy pro muze) a ja jedla tablety z bylin, hodne dobra bylina pro zeny je pry zensen…je fakt, ze jsem vyzkousela ledaccos - treba maccu, bylinne caje na vycisteni ledvin, hormonalni jogu, mojzisovku s odblokovanim kostrce…ale treba po cviceni mojzisovky jsem otehotnela i prirozene a po brani te maccy a vycisteni ledvin podruhe (oboji mimodelozne, ale to je jina kapitola)…takze pripadne pri cekani na vysledky z imuna a genetiky zkus neco noveho (klidne tu nizkosacharidovku). I kdyz Ti moc preji, abys uz nemusela zkouset nic a embryjko se chytlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí