IVF léto 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2276
23.8.17 10:15

Právě neřekli vůbec nic jen že neví kdy bude et :,( :,(. aže se rozděluje víc nic ach jo :? :? :? :?. právě proto nevím co si mám myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
23.8.17 10:38

@katerina1006 Hm, to je fakt divné a tys víc info nechtěla, nebo ti nechtěli víc říct. Oni někteří embryologové jsou skoupí na slovo a mluví hodně obecně. Je lepší se na ten telefonát připravit předem a mít otázky, na které chceš odpověď. Já tu naši embryoložku vždycky vyslýchala několik minut :)
Chápu, že takto jsi z toho úplně nejistá, když ti jakoby něco naznačí a pak zas, že se ještě uvidí… No, teď ti stejně nezbývá než vydržet do zítřka, ale je to blbé, budeš se tím třeba zbytečně trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
23.8.17 10:48

Mluvila jsem ze sestřičkou ta mi jen řekla to co jsem už psala a že jí to říkala embryoložka. :,( :,( :,( jsem s toho nějak nesvá. kdyby řekli není to dobrý nebude s to et tak bych si pobrečela ale veděla bych že je konec :? :? :? :? ale tak to fakt člověk žije že to bude dobrý když se dělí. a zítra třeba bude po všem a řeknou třeba že to embryjko není ono. :? :? :? ale zase si říkám kdyby bolo špatné tak by to snad už zastavili ne :? :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
23.8.17 10:53

@katerina1006 Já měla vyčteno který den se jak má embryo vyvíjet a pak jsem jim kladla otázky. Někdy se dělí pomaleji a pak to dožene, ale třeba 4 den by mělo vytvořit kompaktní morulu (to mi říkala u některého že nekompaktuje) a pak když se tvoří 5 den blastocysta tak zase někdy je špatně když fragmentuje, jestli to dobře chápu tak místo aby se buňky rozestoupily a vytvořily dutinu tak jakoby se dělí na shluky buněk. Přesně to nevím. Nám přežilo 50% do stádia blastocysty. Tak oni fakt nemůžou vědět jak to které embryo se vyvine, jen můžou říct že zatím se vyvíjí a nebo že se vyvíjí adekvátně počtu dní. Přeji ať ti to vyjde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
23.8.17 10:58

@katerina1006 Musíš počkat, nic jiného se dělat nedá… ono je to pak stejné i v bříšku, jestli se mu povede opustit obal, zahnízdit, vytvořit srdíčko… akorát pak už to tak nejde sledovat, na té misce je z toho člověk nervózní. Ale už to máš zítra, to je za chvíli :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
23.8.17 10:59

No asi to tak je ale to čekání už je hrozný :? :? :? nejraději bych jim zavolala znova at mi to pořádně vysvětlí ale myslím si že mi řeknou uplně to samé :? :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
23.8.17 11:07

@katerina1006 hlavně nepanikař. Sami by ti jistě zavolali, kdyby se přestalo vyvíjet. Pokud se dělí, tak je to stále dobré. Zítra touhle dobou už budeš mít třeba mimčo u sebe. Už jen vydržet pár hodin a je to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
23.8.17 11:10

Ahojky holky :) prosim vas chci se vas zeptat v zari jdu podepsat papiry a vyfasovat injekce na ivf. A ten den nam maji s pritelem brat i krav na jakysi nemoci asi bo co. Chci se zeptat je jedno ze sme objednani az odpoledne? Nemusi se chodit na lacno? Diky za odpoved :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
23.8.17 11:10

No nic jiného dělat stejnak nemohu :? jen čekat mohu. taky si říkám že kdyby to bylo fakt tak blbé tak by to ukončili. :,( :,( :,( ale pořád si říkám jak ino nemohou vědět ani vidí jak se to vyvíjí a dělí ne :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
23.8.17 11:13

Anonym. na lačno se chodit nemusí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
23.8.17 11:30

@Anonym2016 Nevím 100% ale myslím že jsem na lačno nebyla, mám dojem že na žádné odběry v CAR to nepožadovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
23.8.17 11:40

@katerina1006 To vidí, ale nevidí jak se bude dělit a vyvíjet dále… Nám se zastavila ve vývoji i blastocysta, do té doby krásná těsně před transferem. Zastaví se ty co nejsou v pořádku třeba geneticky a tam záleží kde ta vada je, to už oni nevidí. Některé se zastaví až v bříšku, i když předtím jsou krásné. To právě nikdo neví. My máme dnes takové možnosti jaké nikdy nebyly, ale je s tím bohužel spojený tento stres, že to vše můžeme sledovat takhle od začátku. Spoustě lidem to vyjde a mají krásné miminko, a to stojí za to něco vydržet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
23.8.17 11:46

Je tak to mi je líto. no je to stres jak nevím co od včera mi je divně, :,( :,(. no zítra budu chytřejší. :think: :think: myslíš si že pokud zítra to nebude blastocysta ale bude se stále vyvíjet tak to zastaví a nebo udělají ten et :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
23.8.17 12:00

@Anonym2016 na lačno se nemusí. Ostatně v CAR už mi brali krev asi milionkrát a ani jednou myslím na lačno. Přímo v průběhu procesu IVF se bere krev na vyloučení pohlavních chorob plus u ženy na hormonální hladiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
23.8.17 12:27

@katerina1006 ET udělají, pokud to nebude vyloženě špatné (tj. zastaví se nebo se změní tak že by bylo jasné že bude konec), zpomalené normálně transferují. A ty máš prodlouženou kultivaci? Co jsem četla tak se to dělá tak, že když do 3 dne přežije jen jedno (dvě) vajíčka, tak transferují dříve, protože v děloze jsou trochu lepší podmínky pro embryo.
Nám doktor tu prodlouženou kultivaci vysvětlil tak, že je to trochu zátěž pro embrya na té misce a ukáže se tam, která jsou silnější, a hlavně vypadnou některá geneticky vyloženě nezdravá, aby se omezil počet transferů (pokusů které by zbytečně nemusely vyjít). Ale přiznal že je možné, že se tím zahubí nějaké embryo které by v děloze se mohlo dříve uchytit. Je to selekce když je dost vajíček. Zkusili jsme to poprvé podle něho, naštěstí jsme měli dostatek vajíček tak to nebyl problém. Kdyby bylo málo, požadovala bych transfer dříve. Ale zase nějak moc tomu nerozumím, jen co jsme pochopila z diskusí tady a od toho doktora. A taky nevím jak se konkrétně vyvíjí to tvoje, jestli je tam důvod čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí