Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ano mám prodlouženou kultivaci měli jsem jen 1 vajíčko.. nevím jak se konkrétně vyvyjí bylo mi jen řečeno že se vyvíjí a dělí a nemohou říct víc tak nevím proč třeba nezavedli dříve. ale snad kdyby bylo špatné tak by to řekli hned a nečekali by snad do zítra. ne
@katerina1006 Aha, tak to je blbé, že u vás mluvíš ohledně embryí se sestrou. To my volali přímo do embryologické laboratoře, ona ta sestra tomu většinou ani nerozumí, takže by stejně víc neřekla…
Taky jsem mluvila přímo s embryoložkou, dokonce další dny volala sama.
No právě. ted jsem nachvilku usla a zdálo se mi že jsem mluvila embryologem a ten mi řekl že ještě nemá všechny bunky a že je vicečetné
. už s toho blazním ![]()
@danaet @ibetula děkuju moc holky tak snad to bude v poho a myslim ze by me na to snad upozornili sami kdyzsem objednana az na odpoledne ![]()
Ahojky, můžu se přidat? Včera jsem byla na OPU, moje druhé IVF a z 10 byly zralé 3, dvě se ICIS oplodnili, dnes volala sestra že vypadají krásně a u třetího se ještě čeká. Ty nervy tedy jsou něco. Původně jsme chtěli testovat PGS ale teď strašně přemýšlím jestli nedat 3 den obě. V únoru my bude 39 takže ani všechny pokusy nevyčerpám.
Ahoj vítám tě tady u nás
no tak to jsi na tom docela dobře ja jsem měla jedno embryjko a máme prodlouženou kultivaci a pořed se neví. zítra se dozvím zda se zevede nebo ne
. moje to už take 2 Ivf. a ty nervy to nám říkej. já už se nervuji od soboty
. neboj bude to dobrý. a zaleží jestli ti nebudou vadit dvočátka
já kdybych měla dvě tak bych zavedla dvě ale bohužel mame jednoho bojovníčka
@katerina1006 Já tedy úplně nemám nijak hezký pocit:-( První IVF jsem měla pouze dvě vajíčka jedno zralé, druhé ne a nedali jsme ICIS a neoplodnilo se nic. Teď jsem včera koukala jak blázen, že z 10 folíků je 10 vajíček a úplně mě srazilo, že jenom 2 (možná 3) jsou zralé a oplodněné. Se teď budu bát každý den telefonu:-( Já už mám 5 letého přirozeně, takže by jsem rádi sourozence, což barák je velký, ale jsem po sekci tak úplně nevím. Doktorka mi řekla, že je jim líp v břiše než ve zkumavce tak teď řeším jestli 3 den nebo necháme PK, no asi spát nebudu moc dobře tenhle týden:-)Ještě navíc jsem byla v úterý a v neděli se transfery nedělají takže buďto 4 den a nebo nevím.
No to ti věřím já jsem měla sobotu Opu a měla jsem 7 folukulů a jen jedno vajíčko
. ale oplodnilo se ale ted nevím co se děje dnes jsem si volala a řekli mi že se vyvíjí a dělíse ale že nemohou říct že si mám zavolat zítra bojím se také každý den
ale jak tady holky psaly musíme věřit že to dopadne dobře
ja bych měla mít ET zítra tak uvidím jestli bude nebo ne
. já ještě dítě nemám už se nežíme 3 roky a nejde to a strašně bych si přála abychom měli aspon jedno
manžel už má 3 s prvního manželství
. bojím se že to nevyjde. ano mám ještě dva pokusy pokud to stihnu 39 mi bude v červnu
@katerina1006 Já jsem věčný optimista, takže to prostě musí vyjít:-) Je to každý den horší ty telefonáty, nebo lepší pocit, když už se to blíží? Já bych zavedla jeden ráno, druhý večer…
No první telefon jsem ani nemohla vzít měla jsem si zavolat sama v 9 ráno ale nějak jsem nedostala odvahu a oni pak zavolali sami
a řekli že se dělí že je to pohodě. to bylo v pondělí. v úterý už volali v 8.11 že je pomalejší ale že se dělí. dneska jsem volala už sama ale bála jsem se po včerejšku že se vývoj zatavil. a oni mi řekli že se vyvíjí a dělí a bojuje ale že nemohou říct tak od té doby nevím co si mám myslet
. ale zas si říkám že kdyby to bylo špatné tak už by mi to snad řekli a nenachali to až na den Et ale člověk nikdy neví, telefon zítra bude strašný. taky bych zavedla jeden ráno a jeden večer
ale nejde to.
@kytkalenka Ahoj. No, asi bych nechala zavést obě. Ono stejně mi zaváděli třeba 2× blastocystu (ET, KET) a stejně to nedopadlo. Takže je někdy asi jedno kolikadenní embryo je. Prostě když se má uchytit, tak se uchytí. A kdyby se ti to třetí oplodněné, co máš, nevyvíjelo, tak bys třeba i stihla ještě 1 IVF do narozenin, pokud bys to musela absolvovat znova.
@danaet Děkuji za názor, taky si pořád říkám jestli nechat tu prodlouženou kultivaci a nebo to rovnou rozseknout. My měli domluvené to PGS ale s takovým počtem to asi odpískám, nerada bych se dočkala že v pondělí nebude nic na zavedení ani na testování:-(
@kytkalenka já měla taky jen 3 vajíčka a po ICSI se vyvíjely jen 2 a obě až do blasty a taky jsem měla mít PGS a embryoložka mne od toho odradila. Jednak kvůli nízkému počtu embryí a jednak kvůli tomu, že my na to měli indikaci jen z důvodu věku (35). Já sice nějaké ty vrozené vady mám, ale manžel je zdravý, tak naše děti nic nepodědí. Tak jsem od té genetiky upustila. Ale příště, když by bylo víc embryí, tak bych si tu genetiku nechala udělat.
@danaet Já vlastně mám taky pouze z důvodu věku, jinak genetiku všechnu máme v pohodě. Přesně tohle mě prolétlo dneska hlavou když volala, už jsem chtěla říct, že jedu pro ně:-)