Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No tak až budeš zítra volat tak se snimi domluv co a jak at se nemusíš trápit tak dlouho. ta nejistota je strašná
@kytkalenka nejsem expert, podle mne stejně ta genetika vyloučí nějaké procento pravděpodobnosti. Určitě ne vše. Ale asi bych se zeptala i na názor embryologa. Ale co tak říkala ta moje, tak tu genetiku preferují, když je embryí aspoň 5 a nebo když je to z důvodu dědičných chorob. Ale známá třeba hned po prvním IVF (KET kvůli OHSS) čekala dvojčata a jedno dítko po porodu zemřelo kvůli vadě srdíčka. Ale taky nevím zda nemají nějaké vady geneticky dané jako rodiče nebo to prostě bylo už předem vadou embrya kvůli tomu, že nebyly kvalitní vajíčka, když jich měla hodně. Nechci tady nikoho strašit ale, to zas ne.
@kytkalenka Jsem téměř tak stará jako ty a právě proto, že bysme 4 cykly asi nestihli, jsme dali poprvé i podruhé 2 krásné embrya po prodloužené kultivaci. Mno a nevyšlo to… na podzim půjdeme do posledního, třetího cyklu, někdy v listopadu.
PGS jsme neměli, indikaci máme z genetiky, ale vždy zbyly k transferu jen dvě embrya, takže nebyl důvod ho dělat a zavedli jsme obě.
Tak jsem si volala jak to vypada a rekli ze nevi
ze se do hodiny ozvou ach jo.
![]()
Holky je konec pry se nevyvinulo jak ma je konec
:
. Mam vysadit leky a pockat na ms. A pak se ozvat co dal
![]()
@katerina1006 tak to mne moc mrzí. Věřila jsem, že ti to vyjde. Nebuď smutná. Aspoň jsis ušetřila to dvoutýdenní čekání na výsledek krve. Pojď s námi do toho detoxu. Já už to včera dostala tak jedu smoothie na podporu plodnosti. Aspoň uděláš něco pro sebe a taky třeba jako já se budeš soustředit i na něco jiného než že to teď neklaplo. A třebas ti to pak vyjde přirozeně.
Holky dekuji
No smutna jsem od toho hovoru jen brecim
. A jeste jsem to musela napsat manzelovi proze je v cizine v praci
uvidim jak to trochu preboli tak se snad dam taky
. Hlavne musim i ukoncit neschopenku ale to az zitra ale necham ji az do konce mesice
dnes na to nemam silu. A pak do prace od 4.9. Na tyden a pak bych mela mit dovolenou na tyden. ![]()
Mavu dekuji moc
. Zivot je adu takovy. Tak vysadim prasky a budu cekat na mrchu
a pak se uvudi co a jak
jestli pujdem do dalsiho s mima vajickama a nebo darovanyma
![]()
@katerina1006 načerpej síly a odpočiň si. Je to všechno moc náročné… ![]()
Holky moc fakt děkuji je mi strašně moc smutno aspon že jste tady vy
ted fakt nevím co dělat. takovou ránu jsem nečekala
![]()
Holky kdybch se rozhodla do dalšího IVF. kdy mohu na další když nebyl ET. je to stejný jako by bylo i s ET 3 měsíce pauzy ![]()
@katerina1006 to ti asi řeknou v CAR, jak to zrovna mají tam. Já jsem po posledním nevydařeném IVF musela čekat právě ty tři měsíce. Doktorka mi říkala, že je to proto, aby si tělo odpočnulo a aby tam nějaká vajíčka byla.