Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jo určitě se budem podporovat potřebujem to
ministerstvo vnitra to schaluje cca do 14 dnů tak to je v pohodě ![]()
@Evva21 Já neměla ani při jednom pokusu nic k mražení, měli jsme jednou 5 vajec a podruhé 6 a oplodnění a kultivaci přežily pokaždé 3 a jedno se vždy zastavilo ve vývoji, takže jsme vkládali dvě embrya a nevyšlo to ani jednou.
Jsem zvědavá co navrhnou v jiném CAR, chci zkusit Olomouc.
@raflash Přeju ať Vam to v Olomouci vyjde.My měli jen dvě vajíčka, prodlouženou kultivaci a zůstalo jen jedno. Chodím do Pronatalu a zůstáváme, mají snahu to řešit a spoustu věcí kolem mi vysvětlí. Když jsme šli do prvního ivf, Tak jsme byli jak tupci. Teď se na spoustu věcí ptáme atd…
Pokud by nám nabídli darované vajíčka, to nechceme, rádi bychom spolu
.
Do pronatalu chodím taky v karlových varech. tam jsme přešli z jiného Caru. a bohužel 2 ivf opět bez uspěchu tady nebyl ani Et a bylo jen jedno vajíčko. jsou tady hodný a laskavý. ale nám kdyby nabídli darované tak já bych do toho šla ale nevím zda manžel
ještě jsme o tom nemluvili. čekáme až dorazí mrcha a pak se objednáme na další konzultaci a tam uvidíme co a jak
@katerina1006 Já chodím do Českých Budějovic, jsou tam všichni moc fajn.
My to měli taky akční, pořád jsem volala na embryoligii, jak se vyvíjí a do poslední chvíle jsem nevěděla, zdá vůbec ET bude. Nakonec to jedno nebylo k tomu a druhý se zavedlo.
Ja proti darovanym nic nemám, ani neodsuzuji, ale bohužel ja to mám jinak. Přítel by asi taky nechtěl.
Ja teď čekám taky na menzes, mám už 5 den zpoždění, no nevím
. Spíš se přikláním, jestli se mi menzes nerozhodila po ivf.
Ahoj holky tak jak se vám daří.
já už jsem se pomalu s toho neuspěchu uklidnila a ted cekám a čekám na ms. a pořád nic a nic
prsa mě bolí vaječníky mě palí hlava se mi točí a ona pořád nikde a nikde.
@Evva21 Díky, na nedostatek info netrpím vidím do toho možná až moc…, takže s lékaři živě diskutuj ![]()
O dárcovství nestojíme, chceme naše společné dítě. Pokud to neklapne, můžeme kdykoli jít do pěstounské péče. Cyklus IVF kvůli darovaným vnímáme oba jako zbytečně rizikový a zatěžující.
@katerina1006 Ahoj. Tak ještě počkej. Může být brzo. Utrogestan se správně má brát 10 dní a menzes pak po vysazení přijde obvykle za 2-3 dny (ale mi párkrát i za 4 dny). Když jsi jej brala takhle kratší dobu, tak to třeba bude trvat déle. Kdybys ale byla hodně nejistá, tak si zavolej do CAR jestli nemůžeš přijít na kontrolu, že máš bolesti.
Daneet
urcite zavolam kdyby to nejak neprastavalo a pokud nedostane ms. Ale nejak si myslim ue prijde plus minus jak to mam dostat spravne ![]()
@katerina1006
. Já už mám po. Zítra jdu do CAR ještě na kontrolní ultrazvuk po nezdařeném KET zda je vše OK. A asi i zjistit co dál, přesně nevím, jak ta kontrola bude probíhat. Jdu takhle prvně, když už nemám nic zamrazeno a chci na nové IVF. Asi mi už ukončí i nemocenskou, předpokládám. Takže po delší době do práce. Se akorát strefím do uzávěrek, takže masakr hned ze startu ![]()
No ja do prace jdu4.9 a pak budu mit tyden dovolene. Tak s manzelem snad udelame nejake vylety.
no do dalsiho chcem jit tez ale nevim nejak ut jsem s toho unavena a hlavne psychika je na tom hur nez po prvnim IVf.
. Uvidim co bude dal ![]()
@katerina1006 taky bych chtěla po uzávěrkách týden dovolené. Volno jsem sice měla dlouhé, ale stejně nešlo nikam jet přes noc, když to limitují vycházky na nemocenské. Chápu tě. Přeci jen máte za sebou už 2 IVF, které měly nešťastný průběh. Jednou se snad ta smůla prolomí a vyjde to. Nezbývá než se na tu dobu těšit
Uvidíš co ti v CAR pak řeknou. Hlavně se dej do klidu, nadopuj se zdravými věcmi a i kdybyste měli jít do darovaného vajíčka, tak co na tom. Hlavně kdyby to pak třeba vyšlo takto, tak budete mít z miminka stejně maximální radost.
No já taky měla dlouhé volno
ale smutný volno
. no výcházky ty to limitují ale jde to. no snad ano snad se to jednou povede. no mě by darovaný nevadilo už jsem se s tím ni nějak smířila. ale ještě se nevyjádřil manžel. no a kdyby se to takle povedlo tak budu nejštastnější maminka. ale do adopce bych nešla to vím určitě
@katerina1006 jo nad adopcí taky zatím neuvažuju. Jinak mám se přijít domluvit s doktorem na nové IVF až na konci příštího týdne. Ale zas předtím budu mít antinu na měsíc. Takže počítám stimulka někdy koncem října.
No já ještě čekám na ms zatím nikde
. až budu mít po ní tak se objednám taky na konzultaci co a jak by bylo dobře a pak se uvidí. jestli ještě tento rok nebo až v lednu.ale pokud bychom chtěli až v lednu tak už budem chtít žádat v prosinci abychom mohli začít hned v lednu.
. objednali jsme si na prosinec dovolenou k moři hned po vánocích tak
tak uvidím. musím nabrat nějakou energii. na další pokus. ale kdyby nám to doporučili ted. tak uvidíme. bud půjdem a nebo bychom pak museli zrušit dovču kdyby se nám to povedlo ![]()