Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ibetula Většinu mých jídel mi doma v klidu sní, když ne, „uloví“ si něco jiného. Já mám někdy jen jinou přílohu a tu si udělám pro sebe apod.
A vynechávají se sacharidy obecně, respektive si každý stanoví, kolik g sacharidů denně je pro něj ideál. A sacharidy jsou ve všem téměř, takže zpočátku je to náročné na přemýšlení.
@elizcooper Tohle stravování má tu výhodu, že je na tobě, jak si to stanovíš. Někde jede hodně přísně co se týče sacharidů a má tolik gramů denně co mu zajistí víceméně jen přežití, což považuju za šílené a jiný jako třeba já to nepočítá a neodvažuje ale udržuje si přehled kolik čeho si může dát a kdy. Není to tak složité, necítím se nijak omezovaná ale je fakt, že jsem nikdy žádné diety nedržela, tak nemám ani srovnání. Tohle není dieta, to je prostě jiný styl stravování, jím výrazně víc než kdykoli dřív a mnohem víc tuků a přesto jde váha každému dolů ![]()
Jo tak já to mám jednoduché. S manželem jsme sami dva tak na vaření mám čas. Navíc manžel nemá problém jíst stejně jako já. Jen když má chuť přes týden dát si něco jiného na oběd, tak si zajde do restaurace. A o víkendu mu maso připravím. Popř. nemá problem si nachystat jídlo sám. Neremcá, že by něco nejedl nebo mu něco nechutnalo.
My jsme taky samy dva a ani nemáme problém si vařit každý sám
. Samozřejmě to není pravidelně. Já jsem trochu víc nimra, nejim tlustý a jsem schopná to vykrajet i ze šunky
. A přítel ten ji všechno, nemá problém jist zdrave, ale ma rád i klasiku. Naštěstí u nás nefrci sladký, pecu jen pro návštěvy, něco málo na vánoce apod…
Tak začínám dřív než jsem si myslela. Do 1.10 beru norethisteron a pak hned od 2 dc začínám se stimulkou (čili první říjnový týden).
Raflash: Zní to fajn, zkrátka jiný styl stravování. Fandím tomu. Hlavně, že se dobře cítíš, myslím, že tělo si řekne co potřebuje. Co jinak nového u tebe?
Evva21: tak to je velká výhoda, když jí přítel všechno! Jak se jinak máš?
Ibetula: Tak co, už jsi byla na screeningu, jak se cítíš a jak těhotenství probíhá?
@elizcooper Ahoj, na screeningu ještě ne, jsem teprve 9+5, za týden ve středu mám kontrolu a tam se asi domluvíme. Jinak už mi není tolik špatně, zato únava se objevuje že bych někde klidně usnula při činnosti
Malý včera dostal virovou angínu, 40 horečky a plnou pusu pupínků ani nejí, dost jsme se báli abych to nechytla, ale podle doktorky to prý v těhotenství nebezpečné není, jen se musí snižovat teploty, teď jsme od ní přišli, uff
Pořád se bojím aby se něco nestalo, ten první trimestr se hrozně vleče… Holky moc vám všem přeju aby vám to taky konečně vyšlo ![]()
@elizcooper U mě nic, čekám na podzimní IVF, asi v listopadu, snad… podle mužových služebek to musíme naplánovat
Mno a třeba se zadaří samovolně, kdo ví.
Ahojky holky
tak dnes sem byla v caru vyfasovala sem injekce, informace, odebrali nam krev a ted uz jen cekat na ms a zacit nasim prvnim IVF. Holky chci se zeptat ten Hyperstimulacni syndrom poznaji doktori behem stimulace nebo se to pozna nejak az po odsati vajicek? Doufam ze se tomu vyhnu a bude transfer hned ten cyklus
a co ste holky meli za stimulacni injekce? Ja mam puregon cekala sem prave gonal bo tak a ono ne ![]()
@Anonym2016 Tak hodně štěstí
Hyperstimulační nevím jak to většinou je, já měla jen menší problémy nehodné lékařské pozornosti
ale lekla jsem se docela. Začaly až po punkci, hrozně nafouklé břicho bolestivé, zadržovala jsem vodu celé dopoledne a to jsem pila hodně, přes den jsem nabrala tak dvě kila a odpol začala chodit na malou normálně, přes noc se to celkem srovnalo a ráno nanovo. Bylo to jen pár dnů pak už malinko, znovu se to objevilo ale méně po otěhotnění jak stoupalo hcg, prý to dělá, takže po OPU to bylo asi tou ovulační injekcí to je taky hcg, aspoň tak tomu rozumím. Měla jsem Menopur a transfer 5.den, teď 10tt ![]()
@ibetula jojo rikal mi doktor ze je to prave tim hcg. Tak uvidime snad to bude v pohode
ty jo super zprava tak mooc gratuluju ![]()
Danaet: Tak super, tak už máš taky vidinu konkrétního termínu před sebou!
@elizcooper Ale u mě docela dobrý. Trochu víc práce. Teď v sobotu jedu a kamarádkou na výlet do Rakouska, trochu mě děsí to počasí. Ja se tesila, ze bude jeste babí léto, tohle mě moc nebaví…
. A co ty? Jak se daří?
Další ivf mame v planu listopad. To je za chvíli, utíká to jak blázen ![]()
@Anonym2016 Ahoj,tak hodně štěstí
. Ty chodis do caru v Jihlavě? My se chystáme na další az v listopadu. Jinak já měla stimulacni pera Gonal.