IVF léto 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2276
24.8.17 11:07

Taky jsem koukala na ty dotazy. ale nevím v čem byla chyba i u toho prvního bylo jen 5 oocytu a zbylo jen jedno. a to jsem gonal 225 a ještě dva leky ale to už si nepamatuji. no ated taky 225 a synaral a jedno vajíčko a nic tak fakt nevím. fakt ted už jsem tak na dně že nevím co ted dělat. ještě má deset měsícu na to abychom vypotřebovali aspon jeden pokus ale co je zprávné to asi nikdo neví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
24.8.17 11:09

@katerina1006 tak se na to příště zeptej. Normálně bych se zeptala, co dělají v rámci toho protokolu s tím, že máš tyhle protilátky. Mě přijde, že jsme u prvního ivf byli s manželem ještě tak trochu telátka a bezmezně jsme všemu věřili, teď už se taky ptám na víc věcí. Ale je moc dobře, že už máš tohle vyšetření za sebou. Pokud by se u nás nezdařil tehle cyklus, budu chtít před KETem, aby nám imunologii udělali taky. Každopádně ti moc držím palce, věřím, že vám to příště klapne. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
24.8.17 11:27

@katerina1006 asi když máš nižší AMH tak asi bude dlouhý protokol správný, akorát těch stimulantů, které se dají použít je víc. Asi se musí zkoušet co bude lepší. Ale s tím prednisonem půl tablety až po OPU a hned zase vysazení po pár dnech, to mi přijde dost divné. Ale zvláštní je, že ti už v podstatě chtěli ukončit stimulku 9 DC. Navíc já měla píchnout pregnyl až když na UZ měly folíky velikost 19, 18, 18. Ale měla jsem i orgalutran aby se pojistilo, že neprasknou dřív. Třeba ti to uspěchali, těžko říct. Ale tak teď už je to jedno, je třeba se z toho oklepat a jít dál. Doufám, že všechny jak tu jsme, budem nejpozději příští rok debatovat o tom, jak nám probíhá těhotenství :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
24.8.17 11:31

Ja mela prvni taky v Pronatalu a tam dokonce bez vysetreni mi dali asi to co davani vzdycky i nejaky standardni protokol a nebylo z toho nic. Utekla jsem do Gennetu prosla si imunologii, genetikou a ten protokol ted byl nastaveny presne na miru i jsem mela ten puvodni aby se neudelala stejna chyba. Prijde mi tam mensi tlak na rychlost a kvalitnejsi pece.

• Citovat
  • Upravit
2276
24.8.17 11:33

No už se stoho budu muset dostat a pokračovat dál snad to příště bude dobrý a jak říkáš příští rok bude debatovat o těhotenství a jak jsme přibrali a tak :hug: :hug: :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
24.8.17 11:38

No vídíš a já do pronatelu odešla z jinéo caru. obě byli v karlových varech. ted nevím co dál jestli zkusit ještě jeden tady a pak když by byla zas smůla tak jít nikam jinam :nevim: :nevim:. tady se mi zas líbilo že si všechno nechali zaplatit až po výkonu. ted tady jsem platili jen leky a nic víc a ještě mi řekli dneska že tam máme přeplatek 3900. tak nevím. že prý pokud to nedopadne tak pojištovna platí vše :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
24.8.17 11:55

@katerina1006 sice je fajn platit méně… ale když se ti nezdá postup nebo jejich péče, tak je lepší se i třeba poohlédnout jinam i za cenu dojíždění. Taky dojíždím. Z důvodu toho, že jsem tam šla na doporučení známé i toho, že jsem věděla, že doktor dělá všechna vyšetření předem. Prvně jsem měla HP vč AMH, druhý den cyklu, pak ještě i v půli cyklu na progesteron. Pak se snažil vysledovat ovulku až do nějakého 39 DC a až pak usoudil, že při mém pco zřejmě ovulka nebude. Pak udělal PCT test, pak jsem šla na hysteroskopii a test na trombofilii a mezitím genetika a imunologie. Až pak teprve stimulka clostilbegytem na iui, což se mi protáhlo z důvodu, že se muselo čekat na ovulku na pravé straně (zjistil neprůchozí levý vejcovod, tak nechtěl riskovat mimoděložní a že bych zbytečně platila). A až pak teda IVF, když iui nevyšly. Samo manžel byl i na spermiogramu a ten je OK. Vajíček jsem měla méně, ale to jen proto, že mám pco a doktor nechtěl riskovat OHSS, a tak raději zvolil nižší dávky puregonu. Příště třeba bude dávkování vyšší. Uvidím. I když to neklaplo, tak jeho postupu důvěřuju a odcházet nehodlám. Tak snad to příště vyjde. A nejen mi, ale nám všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
24.8.17 11:59

Jo peníze na ty já kašlu… peníze budou a mi ne test na trombofili jsem měla taky a ta vyšla v pohodě. právě se musíme rozhodnout co a jak. půjdem ještě do tohoto a pak se uvidí co nám řeknou a podle toho se rozhodnem co dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
24.8.17 12:02

@katerina1006 Já ti nevím, na mě to tedy nepůsobí dobře jak to píšeš, že je ani víceméně nezajímala ta tvoje imunologie atd.
Já bych šla jinam tedy, nezdá se m ito OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
24.8.17 12:08

Mě taky vraceli v Pronatalu za prodlouženou kultivaci, když žádná nebyla, tak to bude asi ta platba. Jinak v Gennetu se taky nic neplatí předem, to naopak tedy v Pronatalu v Praze jsem platila.

• Citovat
  • Upravit
2276
24.8.17 12:11

Holky moc děkuji :hug: :hug: uvídíme co nám řeknou a podle toho se rozhodnem. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
24.8.17 12:13

@katerina1006 přesně jak říkáš. Peníze budou a my ne. Je fajn, že to chceš ještě zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
24.8.17 12:16

Zkusíme to ale ted to strašně bolí. :,( chci všechny pokusy vyčeerpat pokud to půjde. miminko chci a moc. :srdce: :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
24.8.17 12:17

@katerina1006 prý ale na protilátky proti spermiím se při IVF nic nedává, tím, že se IVF udělá, tak se ta reakce obejde.
Bylo by možná fajn udělat i genetiku, ať máš jistotu. Pokud tě teda netlačí čas. Na výsledky genetiky se čeká tak cca 8 týdnů.
A jakou máš hodnotu AHM?
Ovujuleš normálně? Když máš tam málo vajíček při takových dávkách hormonů nepřemýšlela jsi nad minimální stimulací či nativem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
24.8.17 12:19

@katerina1006 my třeba nakonec změnili CAR, dojíždíme cca 400Km, ale očividně to zatím pomohlo. Uvidíme, co tranfery, ale výtěžnost vajíček byla daleko lepší než v minulém CAR. Tam jsem měla 2× stejný protokol, 2× OHSS a to jsem neměla moc vajíček.
Tentokrát jsem byla v průběhu celé stimulace sledována nejen UTZ, ale berou asi 4× v průběhu krev a dle toho se určují dávky hormonů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí