Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Janli píše: Více
Hurá. ![]()
Mysli si o mě co chceš, já si o tobě také myslím svoje😊
@Serpentini píše: Více
Ok, mě se to netýká, ale to, o čem psala @Katerina981 je mimo ČR opravdu naprosto běžné. Viz např tady: https://www.cryosinternational.com/…sperm-donor/
„In our sperm donor search, you can find detailed profiles including physical traits, personality insights, education, medical history, and even baby photos or adult images (for some donors).“
Minuta googlení… ![]()
@Zluta_pastelka píše: Více
Z příspěvků té uživatelky vyplývalo, že IVF podstoupila v ČR. V ČR se fotky dárců nedodávají, protože je darování anonymní. A kde máš v tom výčtu zdravotní anamnézu celé rodiny a jejich povolání? Vždyť je to nesmysl.
V komentáři z 11:44 ti doslova napsala: „neřešila jsem to dárcem z české banky“
A z těch samých stránek:
Our health screening includes:
Genetic conditions: Testing for cystic fibrosis, sickle cell anemia, and other hereditary conditions.
Infectious diseases: Screening for HIV, hepatitis, syphilis, and more.
Family medical history: Evaluation of risk factors across multiple generations.
Zcela zjevně mluví pravdu, chápu, že to asi není úplně snadné uznat, ale tady jsi prostě mimo.
@Zluta_pastelka píše: Více
A jak se to, že to řešila dárcem z ciziny vylučuje s tím, že IVF podstoupila v ČR? Kdyby podstoupila IVF v cizině, tak nepíše že použila dárce z ciziny, ale že podstoupila IVF v cizině. Vždyť hned ve svém prvním příspěvku dává návod jak tady v Česku IVF obejít jako singl žena, který sama ve svém případě použila.
Tak nemoci, které se dědí v rodině jsou základní anamnéza jedince, na to se tě ptají i zubaře. Já se tě znovu ptám kde máš zmíněné, že by se někde ptali na:„zdravotní anamnézu celé přímé rodiny, včetně výšky, váhy, povolání a případně důvodu úmrtí“? Najdi mi kde je běžné uvádět váhu, výšku a povolání celé přímé rodiny. V České republice.
Ty cesty jsou, některé kliniky v ČR to zprostředkovávaji, mají to na stránkách jako pomoc singl ženám nebo lesbickym parum, samozřejmě tam nemají podrobný postup. Můžeš to podstoupit i s českým dárce, ale pokud chceš víc informací, jdeš do zahraničí, protože málokde je dárcovství gamet tak anonymní jako u nás.
Nějak tě to nepřiměřeně rozčiluje, ne?
@Zluta_pastelka díky. Genetický materiál jsem měla ze zahraniční kliniky. Na těchhle lidech mi vadí, že věda přesně, co je správně a špatně pro všechny z nás.
@Zluta_pastelka díky. toto téma mě vzalo, tak jsem víc diskutovala. A jsem ráda, kolik se v diskuzi našlo fajn žen. Potěšilo to.
@Anonymní píše: Více
Já asi nerozumím tomu na co reaguješ. Jaké cesty k čemu? Ta uživatelka si na ten proces IVF sehnala falešného „tatínka“ a tím to omezení v českém CARu obešla. Proč by mě to mělo rozčilovat? A proč zneužíváš anonym?
@Yasmen píše: VícePíšeš páté přes deváté. Jednou o sirotčím důchodu pak do toho montuješ dědické právo…. Psala jsem, že já bych byla pro změnu legislativy, kdyby manžel povolil vklad embrya v závěti. Čemu nerozumíš? V době vypořádání dědictví by dítě nebylo počato. Nárok na dědictví má počaté dítě před smrtí.
@Viktorka33 píše: Více
Pate pres devate? Pisu ti realne problemy, co by z toho tveho navrhu vyvstaly. Proste dite ma narok na dědictví, to ze uz ma byt pocato, odpovida realite, kdy nelze pocit po smrti rodiče. A to si piš, ze velmi brzo by prisla zaloba o dedictvi, a je otazka co by na to rekl ustavni soud nebo soud pro lidska prava. To same sirotci a vdovsky duchod. Jestli dedicke rizeni uz probehlo nebo ne, je uplne jedno „zjistí-li se po projednání dědictví, že oprávněným dědicem je někdo jiný, je povinen ten, kdo dědictví nabyl, vydat oprávněnému dědici majetek, který z dědictví má, podle zásad o bezdůvodném obohacení tak, aby neměl majetkový prospěch na újmu pravého dědice.“
@Yasmen píše: VíceNo tak jo… a když si tak “chytra” a rozebiras žaloby o dědictví a všechny ty materiální věci. Jak myslíš, že se řeší nepřiznané děti z mládí a z mileneckých vztahu? Taky se můžou kdykoliv přihlásit k dědictví a pozůstalí o nich nemají ani páru. Zato s embryi uvedenými v žáveti, by se potencionálně dalo nakládat jako nenarozenými dětmi a deponovat část dědictví.
@Viktorka33 píše: Více
Jakože by se dědictví rozpočítalo mezi patnáct embryí, co jsou někde v mrazáku a nesmělo se s ním nakládat dokud si žena nerozmyslí, jestli je chce zavést? ![]()
Lidi, přemýšlejte trochu.
Ja jsem pro..deti rodí zeny, starají se také hlavně ony takze by mely mít právo jit na ivf i bez partnera..je to stejne jako by se nechaly zbouchnout na diskotéce.. kdyz na to budou mit a zaplatí si to tak proč ne.. na pojišťovnu bych nechala jen případy kdy par nemůže otěhotnět.. vidím v tech případech jasny rozdíl
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.