Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Janli Chjo myslela jsem to legislativne
klidně ať to zustane stejne a žádné pitomé dědictví se nekoná. Jen mi přijde hrozne, ze když muž umírá a dá souhlas s použití embryí své ženě, tak to nic neznamená a embrya žena nemůže pouzit
@Dn0712 píše: Více
Alespoň přirozeně? Jako počít dítě přirozenou cestou je něco víc než při IVF? Podvod je pořád podvod a jakou formou byl provedeny je snad jedno? … ![]()
@Viktorka33 píše: Více
Práva dětí nelze obejít. To bys musela změnit ústavu.
Zřejmě je dítě počaté přirozeně při náhodném sexu víc, než dítě z lásky IVF…nad některými názory tu žasnu i dnes. ![]()
@Anonymní píše: Více
A co bys řekla na to, kdyby tohle požadoval muž u zesnulé partnerky - transfer embryí a udržování na přístrojích 9 měsíců až do „porodu“?
![]()
@jege píše: VíceTo jsi trochu překombinovala, ne? Jak chceš transferovat embrya do zesnulé manželky? Vis co znamená slovo zesnula?
Ale to je principielně to samý jako zesnulý manžel, co má plodit děti. Ženský tělo je i po mozkové smrti schopno donosit za podpory přístrojů plod.
To, že to třeba nejde dnes, neznamená, že to nepůjde v budoucnu. Už dnes je možné fakticky mrtvou ženu udržet v „provozuschopném“ stavu do doby, než se dítě narodí, tak za pár let to třeba bude možné na celou dobu těhotenství. To pak bude stejný případ, anebo ne?
![]()
@Janli Zesnuly jsi až po odpojení od přístrojů. Zesnuly=mrtvy. A snad nikoho nenapadla variant, transferovat embryo do ženy po mozkové smrti.
V tomto případě by muž hledal náhradní matku…
@jege píše: VíceNo ze by zesnula mela dite se snad nestane.
@jege píše: Více
Do té paní nikdo nic netransferoval - paní byla těhotná už v době kdy se to jí stalo co se jí stalo.
V podstatě má můj i její příběh podobnou pointu, ale obojí je úplně něco jiného.
Nehledě na to - kde je souhlas ženy, že chtěla být těhotná udržovaná na přístrojích a " dopéct" dítě, které ze života nebude mít nic.? Nestál o to ani její manžel…
Ale rozhodně ji v době na přístrojích nikdo nedělal transfer, takže je to rozdíl.
@Michaela3530 píše: Více
O jaké paní to píšeš? Já o tom, že obecně je to +- stejný požadavek donosit dítě, kdy jeden z partnerů je již mrtvý a existuje jenom zamrazené oplodněné vajíčko.
![]()
@jege píše: Více
O paní z USA, kde se zrovna tenhle případ nedávno řešil, takže jsem myslela, že píšeš o něm.
Ale stejný to opravdu není..je to stejné akorát v tom, kdy jeden rodič není.
A je rozdíl pokud odejde muž a embrya jsou již vznikla a žena je živá a zdravá oproti tomu, transferovat embryo ženě, která je uměle udržovaná " při životě "
@Anonymní píše: Více
Zajímalo by mě které kliniky zprostředkovávají pomoc singl ženám nebo lesbickým párům?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.