Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ibisek4 píše:
Tak já si myslím, že naděje je vždycky. Mojí kamarádce řekly doktoři, že v životě nebude mít děti. Měli nějaké problémy oba. Tak si adoptovali chlapečka a po 2 letech otěhotněla normálně a doktoři nemohli uvěřit
nemám vejcovody ![]()
@Ibisek4 píše:
A jak si zvládáš píchat injekce?
tal pera jsou v pohodě a už umím píchat i klasický injekce. Mám Fraxiparin a agolutin a ten dokonce zvládnu i sama do zadku
On když člověk je na ivf takhle dlouho tak nějak se všechno naučí sám..neumím si přestavit, že bych denně..měsíc lítala do nemocnice na injekci???
A kdy ty začneš???
Ibisek4 já vím, že dokážou, však na to spoléháme
Nějaké spermijky tam jsou, tak uvidíme.
denisa 76 obdivuju tě, čím vším sis prošla a pořád procházíš, to je mazec
holky, můžete mi říct, jak rychle se ten kolotoč po té první konzultaci rozjede, když už máme ty základní vyšetření za sebou?
@Ibisek4 píše:
Ahoj holky, já jsem HA nebrala přes 4 roky a nic. Pak jsme zjistili, že máme o trošku míň spermiek a některé jsou línější. A moje ovulace si taky dělá, co chce. Manžel začal jíst vit. E, B, zinek, selen a omegu 3 a spermiogram se zlepšil, říkal doktor, že už je v normě. Takže mohu doporučit. Byli jsme na IUI, neúspěšně. Takže teď se připravuji na IVF. Už si píchám injekce.
My máme spermijky líné, míň a morfologie taky není žádná sláva, takže nám hned do zprávy napsali ICSI (šance 99,8%). U mě podle každoměsíčního ultrazvuku probíhá ovulka snad na den přesně, sliznice taky ukázková.. Každý měsíc mi pan doktor povídá: „jste nachystaná“ ![]()
@Andrej29 no tak se ivf může rozjed asi hned. Sperma se vybere icsi a je po problému
![]()
@denisa 76 píše:
@Andrej29 no tak se ivf může rozjed asi hned. Sperma se vybere icsi a je po problému![]()
Zní to strašně jednoduše
Kéž by to tak i bylo..
@Andrej29 píše:
Zní to strašně jednodušeKéž by to tak i bylo..
Tak pokud není nic co by ivf bránilo tak hurá do toho
Samozřejmě, že to není jednoduché, ale když není jiná možnost ![]()
Ahojky, mohla bych se k vám přidat
čeká mě ivf v říjnu podle ms. teď si za 14 dní jedu pro léky
@denisa 76 píše:
tal pera jsou v pohodě a už umím píchat i klasický injekce. Mám Fraxiparin a agolutin a ten dokonce zvládnu i sama do zadkuOn když člověk je na ivf takhle dlouho tak nějak se všechno naučí sám..neumím si přestavit, že bych denně..měsíc lítala do nemocnice na injekci???
A kdy ty začneš???
Já už si týden píchám. Tedy píchala jsem si první 4 dny
a ikdyž jsem sestra, tak mi to teď musí píchat manžel a já si tam pak vpravím tu tekutinu. To píchnutí od něj bolí míň. Ale do zadku to bych fakt nedala ![]()
@Andrej29 píše:
Ibisek4 já vím, že dokážou, však na to spoléhámeNějaké spermijky tam jsou, tak uvidíme.
denisa 76 obdivuju tě, čím vším sis prošla a pořád procházíš, to je mazecholky, můžete mi říct, jak rychle se ten kolotoč po té první konzultaci rozjede, když už máme ty základní vyšetření za sebou?
No já jsem přišla po neúspěšném IUI, že tedy jdeme do IVF, byla jsem asi 18 den cyklu, tak jsme začli. Může se začít nějak hned ze začatku menstruace nebo 21. den. Tak já začla 21. den
@denisa 76 píše:
nemám vejcovody
Tak snad to nějak zvládnou oni, držím palečky
![]()
@Macinaz píše:
Ahojky, mohla bych se k vám přidatčeká mě ivf v říjnu podle ms. teď si za 14 dní jedu pro léky
Ahoj určitě můžeš, mě to taky čeká v říjnu, ale už všechny léky mám a 7 den píchám Decapeptyl.
@Macinaz a po tom úspěšném IVF jsi byla na rizikáči nebo jsi chodila do práce. Nevím, jak to je, každý říká něco jiného.