Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Adela-in
to nevím, ale ty jejich košile jsou dobrý. Manžela pošlou do pokojíčku, pustí mu film a až bude hotovo, tak jde zpátky na recepci do čekárny.
@Adela-in Nebude. Je to jako v nemocnici, po operaci k tobě nikoho nepustí. A na pokoji taky nejsou chlapi a ženský pohromadě. Navíc, většinou je na OPU víc lidí.
Tak nějak mi to bylo vysvětlený
@Adela-in
Neboj se to zvládneš i bez manžela. Budete tam ženský všechny se stejným problémem, tak si můžete postěžovat a ono to uteče. Nejhorší je, když všecky mlčí a každá se tím svým trápením jenom užírá a bojí se o tom mluvit.
Co máte vy za problém, jestli se teda můžu zeptat?
@lucyluu
Mám PCO…vlastně ani nevim, jestli vyplodim nějaký vejce…zatim stále čekám na menstruaci…
Ahoj holky, tak se po delší době zase hlásím..
právě stimuluju na KET, na kontrolu 29.10… tak uvidíme, co z toho vzejde, ale moc tomu nedávám..:-) všem nově těhotným gratuluju, ostatním přeju hlavně pevný nervy.. ![]()
Denis… na tvojí radu jsem si nechala vyšetřit štítnou žlázu - je to OK.. ale po KETu mastím do jinýho Caru.. pravděpodobně Reprofit Brno..
jak jsi na tom ty??
@Ibisek4 píše:
@Schnapi já jsem měla ET 8.10. a testovat mám až 23
Tak to je divný… to budeš mít dřív termín MS ne? (která samozřejmě nesmí přijít)
@Danny77 píše:
Ahoj holky, tak se po delší době zase hlásím..právě stimuluju na KET, na kontrolu 29.10… tak uvidíme, co z toho vzejde, ale moc tomu nedávám..:-) všem nově těhotným gratuluju, ostatním přeju hlavně pevný nervy..
Denis… na tvojí radu jsem si nechala vyšetřit štítnou žlázu - je to OK.. ale po KETu mastím do jinýho Caru.. pravděpodobně Reprofit Brno..
jak jsi na tom ty??
Na KET se taky stimuluje? Já myslela, že na KET už právě stimulovat nemusíš… ![]()
@Schnapi píše:
Na KET se taky stimuluje? Já myslela, že na KET už právě stimulovat nemusíš…
jo holka.. u nás v caru stimuluješ i na KET.. ale už ne injekcema, jen tabletkama, takže je to příjemnější, akorát je beru 3× denně, takže mám problém nezapomenout..
ale náš Car bych řekla, že je dost zvláštní.. ![]()
Ket se dělá jak v naturálu tak stimulovaný..oba dva jsou normální
![]()
@denisa 76 píše:
Ket se dělá jak v naturálu tak stimulovaný..oba dva jsou normální![]()
no.. pokud bych měla problémy, tak pochopím.. ale já mám ovulaci v pořádku, tak nevím, proč stimuluju..
@denisa 76 píše:
Ket se dělá jak v naturálu tak stimulovaný..oba dva jsou normální![]()
a jak jsi na tom ty, Denis???
@Danny77 píše:
no.. pokud bych měla problémy, tak pochopím.. ale já mám ovulaci v pořádku, tak nevím, proč stimuluju..
já právě na to hledím… já jsem si právě říkala, že pokud to ted nevyjde, tak půjdu na KET a že tam je právě ta výhoda, že nemusím stimulovat… zvlášt když u mě dle všeho funguje jak má, tak proč zas stimulka, když vajíčka už jsou beztak oplodněná v mražáku…
ale je fakt, že nevím, jak to je v našem CARu, na KETu jsem ještě nebyla a byla bych ráda, kdybych ani nemusela, ale to se pozná ![]()
@Danny77 píše:
protože jde o umělé oplodnění a není dobré nechat vše na náhodě. Tady se tělo musí připravit tak, aby byla embrya transferována do nejlepšího pelíšku. Estrofem je na to aby sliznice krásně narostla a utrouš aby byla dobře vyživená pro uhnízdění a embryo mělo dostatek živin pro svůj vývoj ![]()
Nesmíš zapomínat, že jde pořád o umělko..to nefunguje jako klasický cyklus ![]()
@denisa 76 píše:
protože jde o umělé oplodnění a není dobré nechat vše na náhodě. Tady se tělo musí připravit tak, aby byla embrya transferována do nejlepšího pelíšku. Estrofem je na to aby sliznice krásně narostla a utrouš aby byla dobře vyživená pro uhnízdění a embryo mělo dostatek živin pro svůj vývoj
Nesmíš zapomínat, že jde pořád o umělko..to nefunguje jako klasický cyklus
já vím.. spíš se bojím, aby ta sliznice nepřerostla.. moje vlastní se doktorům vždy moooc líbila..
no uvidíme.. nevíte náhodou někdo, o kolik je nižší úspěšnost KET než normální IVF??