Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ibisek4 mám mraženo po 1 kuse takže ted to zkusím s jedním frajerem
![]()
U nás je to do 8 embryí 5000 a pak snad za každé 2 nebo 1 tisíc, ale nevím to přesně
![]()
Ahoj holky, mohu se k Vám také přidat? Děkuji
My se chystáme do CAR za 14dní na KO spermio, po roce snažení nic. Spermiogram vyšel manželovi hooodně špatně, hlavně morfologie nula správných a pohyblivost pět procent, prostě hrůůůza. Tak tři měsíce bral vitamíny, tak jsem zvědavá jestli to zabralo. Už nechceme na nic čekat, takže hnedka po pohovoru jsem připravena jít do IVF s ISCI příp PISCI, dle toho co navrhne doktor…
Ahojky holky, tak jsem si dneska vyzvedla léky a musím počkat do mens. doufám, že se moc neopozdí ![]()
@Ibisek4 tak co jak jste na tom, doufám že je vše v pořádku, kdy budeš mít OPU?
@Tinkka ahojky známí měli stejný problém zjistili mu že se dole moc přehřívá, dali mu nějaké vitamíny a bylo to na příští kontrole o hodně lepší
určitě to bude v pořádku, držím pěstičky ať vám to vyjde hned na poprvé ![]()
@Macinaz Děkuji moc, také doufám, že se to alespon trochu zlepšilo, pevně věřím, tak uvidíme. Koukala jsem na Tvůj dosti obsáhlý podpisek, koukám, že už máš s IVF bohaté zkušenosti, bohužel, vid…Přišli u Vás na to v čem je hlavní problém? Jinak držím palce na říjen, aby to klapalo, tak jak má a hlavně se zadařilo ![]()
@Tinkka manžel také bral vitamíny, měl míň spermiek a byly línější a teď mi říkal doktor, že je spermio v normě, tak to asi zabírá. Držím palce
![]()
@Macinaz za chvíli jedu na kontrolní UZ, tak jsem zvědavá, co mi řekne
, pak napíšu. A kdy ti má MS dorazit?
Tak mám 8 folikulů, v sobotu jedu na další UZ a v pondělí nebo ve středu bude OPU. Jde to nějak rychle, myslela jsem, že to bude trvat dýl ![]()
@denisa 76 já vím že dorazí, ale nechci se zpožděním, mohli by přijít přesně, což se u mě asi nestane a co vy? Jak to pokračuje jdeš na ten KET
@Tinkka děkuji
jj mám jich za sebou dost, přišli mi že mám špatnou imunologii, mám protilátky na manželovi potvůrky a ještě na embrya, ale když je to zaléčené, tak se mi to potom povedlo, ale přišly na to až po 4 pokusu
jinak mám vadu dělohy, ale malého jsem donosila úplně v pohodě, mám dvě dělohy a dva čípky, takže mám maličkou dělohu, jakoby půlku z jedné, ale těhu to nebrání což jsem ráda
uvidíš bude to u vás v pořádku ![]()
@Macinaz hele ono je to jako naschvál..já když mám mít umělko tak mrcha dorazí zrovna dýl..jakoby věděla jak se na těším..no zákon schválnosti
![]()
To se ted stalo i mě..ms nedorazila..zlobila mě cysta, která se mě udělala po ivf a pořád rostla..šla jsem do car jenom na ko a už mě nepustili..druhý den jsem byla v car na sále a cystu musely vyndat, protože nějak prý natekla a hrozilo prasknutí
![]()
V pondělí mě čeká v Praze kontrolní odběry na imuno a pak mudr v car rozhodne, ale mohlo by to být už další ms
![]()
@Ibisek4 píše:
@Macinaz za chvíli jedu na kontrolní UZ, tak jsem zvědavá, co mi řekne, pak napíšu. A kdy ti má MS dorazit?
mě mají dorazit 8.10. ale přijdou určitě až 12.10. ![]()
dr mi chtěl dát dlouhý protokol, ale já jsem řekla, že chci krátký, tak povolil, jsem ráda že mi to neprodloužil, jsem už docela nedočkavá, jak to vše dopadne.
no vidíš už to pomalu budeš mít za sebou a určo to bude v pořádku, budu držet pěstičky
určitě těch folikulů tam bude víc, trošku se kryjou a úplně vše na UZ nespočítají uvidíš bude jich dost, ale je to pěkný počet, hlavně ať jsou zralé to je nejdůležitější a ať se dobře potom embryjka vyvíjejí